Knuser Vestlandets arbeidsplasser

Hvis du skal bytte arbeidsplasser mot nedlagte bedrifter, er Arbeiderpartiets skattepolitikk helt glimrende.

ARBEIDSLIV: Vestlandet er bygget opp av viljen til jobbe hardt, bygge bedrifter og næringsliv, og vi klarer oss egentlig best når høye skatter fra hovedstaden holder seg langt unna, skriver innsenderne. Scanpix

Debattinnlegg

  • Tobias Strandskog
  • Lasse Fredheim
  • Falk Daniel Låmar Øveraas
  • Asbjørn Øyra Sæterskar
  • Benjamin Aarsland Erikstad

Arbeiderpartiet fronter en næringsfiendtlig skattepolitikk i sitt nye programforslag. De vil øke skatter og avgifter med 15 milliarder og mener dette kun går ut over de aller rikeste. De mener de som har fått skattelette under vår regjering ikke har bidratt i stor nok grad.

Det de i praksis sier er at familiebedriften som sliter med å få endene til å møtes tilhører Norges rikeste. Det er å vise en forakt mot gründere, hjørnesteinsbedrifter og de som vil tjene penger og skape arbeidsplasser. Ap må huske at Vestlandet er bygget opp av viljen til jobbe hardt, bygge bedrifter og næringsliv, og vi klarer oss egentlig best når høye skatter fra hovedstaden holder seg langt unna.

Les også

Oljå treng kjærleik

Arbeiderpartiet går til valg på å øke en sær norsk skatteordning som kun treffer norske bedriftseiere, nemlig formuesskatten. Eide Maritim Service på Kvinnherad gikk konkurs fordi de betalte Arbeiderpartiets formuesskatt, mens den konkurrerende bedriften – som er eid av et utenlandsk pengefond – fikk Arbeiderpartiets skattelette. Formuesskatten er ikke en skatt på de rike, men en skatt på fiskerens båt og bakerens brødmaskin.

Les også

Mener skatteendringer øker ulikhetene

Vestlandet er ikke bygget på en skatte- og avgiftskultur. Vestlandet er ikke bygget på en kreve-kultur. Vestlandet er bygget på en skape-kultur, og det skjer ikke gjennom Arbeiderpartiets skatteøkninger.

Vi trenger ikke systematiske skatteøkninger. Vi trenger lettelser for gründere og næringsliv slik at nye arbeidsplasser kan utvikles og skapes. Det er hva Vestlandet står for, Høyre står for og definitivt ikke hva Arbeiderpartiet står for.