Slik holder du styr på ektemannen din

– Gi klar beskjed om at det er veldig lett å få seg en ny, det ligger massevis av annonser på nettet.

GIR RÅD: Følger du Erik Hanøys råd, vil mannen din holde seg god som ny i lang tid fremover.
  • Erik Hanøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av BTs debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Hver gang jeg er i et bryllup får jeg høre hvor fornøyd bruden er med sitt valg av ektemann. Brudgommen er åpenbart i besittelse av en lang rekke kvaliteter, og bruden priser seg lykkelig over at hun får lov til å tilbringe resten av livet sammen med denne kjernekaren.

Dette høres jo bra ut, men som vi alle vet, før eller siden finner bruden ut at hennes utkårede kanskje ikke er så fantastisk likevel. Tvert imot, det viser seg at han er som mannfolk flest, litt giddalaus, en tanke uoppmerksom og med minimal evne til å tolke de signalene hun gir.

En ektemann er på mange måter som en bil, strøken og nypolert når den står i butikken, men ti år senere er det ganske mye som må fikses for at den gamle skraphaugen fremdeles skal være verdt å beholde.

Kjøper du bil, får du med en instruksjonsbok, der du får gode råd om vedlikehold. Er du flink til å følge disse, kommer bilen til å holde seg bedre enn dersom du sluntrer unna. Det samme gjelder for ektemenn, derfor har jeg satt opp noen punkter som kan være nyttig å være oppmerksom på. Følger du disse rådene, vil mannen din holde seg god som ny i lang tid fremover.

Les også

Jeg hadde to oppgaver i bryllupet, møt opp presis og svar ja

1. Sørg for at han alltid har litt dårlig samvittighet

Da er han mye enklere å styre, og du unngår for mye dødgang på rattet. Han vil trolig også ligge mer stabilt på veien. Noen ganger kan det likevel hende at du må holde ekstra hardt på rattet.

2. Ikke la ham få glemme gamle feil og tabber

Det er en god vane å notere skader og reparasjoner i serviceheftet, dette kan være informasjon som kan komme til nytte i fremtiden, særlig dersom du vurderer å benytte deg av nybilgarantien.

3. Du kan godta litt slinger i valsen, men ikke for mye

Det blir ganske slitsomt hvis du skal dra av gårde til et verksted hver gang du hører en eller annen skranglete lyd, som regel forsvinner den av seg selv. Blir lyden derimot verre, ja, da er det på tide å stramme noen skruer.

4. Pass på at han fornyer garderoben med jevne mellomrom

En bil vet absolutt ingenting om hvilke setetrekk, felger og dekk som er på moten akkurat nå, dette er det du som sjåfør som må holde kontroll på. Grundig veiledning må til.

5. Ikke gi ham for frie tøyler, det vil han utnytte

Hvis du ikke bruker bremsene, vil du før eller siden krasje. Det samme gjelder fartsgrensen, bryter du den ofte nok, får du bot til slutt. Det kan være smart å bruke cruisekontrollen.

6. Du må aldri la ham få ta deg for gitt

Gi klar beskjed om at det er veldig lett å få seg en ny bil, det ligger massevis av annonser på nettet.

7. La han få kjøre noen turer på egen hånd

Det siste nye er jo biler som kjører uten fører. Det er veldig praktisk for deg, for da får du tid til overs til andre ting. En typisk vinn-vinn situasjon.

8. Ikke la andre få prøvekjøre ham

Det kan godt tenkes at han ville ha satt pris på en annen sjåfør bak rattet i ny og ne, men det anbefales ikke. Det er aldri lurt å låne bort bilen, det kan fort føre til høy hastighet over fartsdumper og skader på understell og støtdempere.

9. Vær nøye med vedlikeholdet.

Jevnlig vedlikehold av bilen er selvsagt viktig, jeg anbefaler minimum én gang i uken, men det skader ikke om du kommer opp i både to og tre ...

Publisert: