Helsearbeider, still én betingelse først

Dette bør du svare når du blir bedt om å delta i dugnaden.

Publisert Publisert

Tusenvis av helsepersonell jobber i 25- og 50-prosentstillinger, skriver Frode Hermann Bøe. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix

Debattinnlegg

  • Frode Hermann Bøe
    Bergen
iconDenne artikkelen er 12 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt livesenter for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til livesenteret

Norsk helsepersonell, og sykepleiere i særdeleshet, har i mange tiår vært behandlet nedverdigende. De bruker livet sitt til å ivareta befolkningen. De arbeider under arbeidsforhold med altfor få ansatte.

Videre er mange ansatt i midlertidige stillinger med utrygge arbeidsforhold. Tusenvis arbeider i 25 og 50-prosentstillinger, samtidig som det er forventet at de skal jobbe mye overtid.

Det er misbruk av arbeidstakere kun for å spare penger.

Les også

Bergen ber alle med helsefaglig bakgrunn om hjelp

Frode Hermann Bøe Foto: Privat

Nevnte personell jobber også i et system, der det – slik jeg oppfatter det – ikke er uvanlig at overordnede presser dem til å holde kjefte om umenneskelige arbeidsforhold.

Nå er det nok.

Norge er nå i en helsekrise, og vi ser myndighetene anmoder om dugnad. De anmoder også helsepersonell, som de tidligere ikke ønsket i arbeidslivet, om å bidra over en periode på flere måneder.

Dette er så frekt at det kan ikke kommenteres.

Jeg anmoder nevnte gruppe med helsepersonell til å si følgende:

«Ja, vi som er utdannet til å hjelpe mennesker i nød, skal hjelpe døgnet rundt. Men vi stiller en betingelse først: Ansett oss i faste stillinger i minst 50, men aller helst 100-prosentstilling.»

Jeg vet noen vil si at dette er misbruk av dagens situasjon. Det er dog kun en situasjon som vil styrke fremtidens minimumskrav til et forsvarlig arbeidsliv.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg