Ikke en statsråd verdig

Kjære Sylvi Listhaug, delta gjerne i debatten, men gjør det på en måte som er en statsråd verdig.

Publisert:

HYLEKOR: Sylvi Listhaug behandler ikke folk med respekt når hun kaller alle som er uenige med henne for et «hylekor». Foto: Scanpix

Debattinnlegg

Linn Raaheim-Nordfonn
Arbeiderpartiets Studentlag i Bergen

Jeg savner en innvandrings - og integreringsminister som behandler mennesker med respekt, selv om de har andre meninger enn henne. Jeg ønsker meg en minister som er saklig i debatten hun er med i.

Selv om jeg mener dette, betyr det at jeg er for totalt åpne grenser, og ingen restriksjoner på innvandringen? Nei. De fleste partier er enig om en restriktiv innvandringspolitikk. Men man skal behandle andre med respekt.

Linn Raaheim-Nordfonn. Foto: Privat

Det gjør ikke Listhaug når hun kaller kvinnebevegelsen som har kjempet for de rettighetene hun har i dag for «feministeliten». Det gjør ikke Listhaug når hun legger ut et innlegg der hun fryder seg over hvordan regjeringens politikk virker, med henvisning til en sak hvor en syv år gammel afghansk gutt, som har bodd størsteparten av livet sitt i Norge, blir sendt ut av landet.

Listhaug behandler heller ikke folk med respekt når hun kaller alle som er uenige med henne for et «hylekor».

Les også

Listhaug må gå

Jeg bør kunne forvente at et medlem av regjeringen behandler andre mennesker med respekt, uansett om de er «nordmenn» eller innvandrere, eller om de er enige eller uenige med henne. Det siste døgnets debatt om Kristoffer Joner, Sylvi Listhaug og NOAS, viser at folk er engasjerte. Debatten gir meg også håp om et varmere samfunn.

Så kjære Sylvi Listhaug, delta gjerne i debatten, men gjør det på en måte som er en statsråd verdig.

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg