Hallo, Rebekka Ljosland!

Jeg ønsker deg en god sommerferie! Ifølge deg selv har du fortjent den.

Publisert Publisert

LYTT: Jeg ber deg lytte til erfarne kolleger i hjemmehjelpstjenesten, skriver Eva Hjorth Berntzen (85). Foto: Odd E. Nerbø

«Vi endrer for fremtiden» skriver du i BT torsdag 23. juni, før du går til en velfortjent ferie etter din intense innsats for Hjemmesykepleien.

«Mens gresset gror, dør kua» sier et gammelt ordtak. Det som engster meg, er at flere enn kua dør før hjemmesykepleiernes fremtid er evaluert, diskutert, utredet, revurdert og på plass i en «fremtid» der «Alle eldre i Bergen skal møtes av trygge hjelpere som tar vare på dem», som du skriver. Prosessen skal gå over et år, har jeg forstått.

Sykepleiersosialismen:

Les også

Sykepleiere fremstilles som svake

Hallo, Rebekka Ljosland! Vi er ennå noen etterlevninger fra før— og etterkrigsgenerasjonen som er i live. Avtalen med kommunen om å få god hjemmehjelp med trygt tilsyn var et «vinn-vinn»-prosjekt for kommunen, som ikke kan tilby nok institusjonsplasser.

Hittil har jeg forsøkt utallige ganger gjennom pressen å belyse problemer som har økt for meg som pasient, på grunn av hjemmesykepleiernes økte innstramminger av tid for hver pasient og økte pasientlister. Det er ingen heksekunst å observere og registrere mine gode hjelperes stress i hverdagen.

I dette innlegget belyser jeg, ved noen få eksempler, hvordan min situasjon som pasient arter seg etter den nye normplanen din. Det innebærer frokost klokken 13:00, ukjente (men fortsatt tjenestevillige og positive) mennesker som må ha hjelp av meg til å hjelpe omtrent hver dag. Dette mens jeg har angst for å falle i gulvet, og opplever at hjelperen ikke vet noe om hva som har ført til at jeg er bevilget denne hjelpen. Stress for begge parter!

Dette er og blir min «sommerferie», fru byråd!

Les også:

Les også

Må anerkjenne åndelig omsorg

Du er sikkert en intelligent kvinne med stor arbeidskapasitet, og jeg forstår at du er godt utdannet i politisk arbeid. Du har også utdannelse som sykepleier, og har dermed muligens vært innom hjemmehjelpstjenesten, samt er flink med tall. Nå er du plassert i en av de aller viktigste posisjonene i bergenspolitikken. Du fikk din taburett da du var 24 år, og nå er du 25. Til underretning: Jeg var 24 år da jeg som ferdig utdannet lærer med et spesialfag begynte med en førsteklasse. Først da oppdaget jeg hvor meget jeg fortsatt hadde å lære av mine eldre kolleger. Tanken på å begynne som skolesjef, eller enda verre, som toppolitiker i skoleetaten, ja selv som rektor ved en skole, var ikke aktuelt.

Debattert:

Les også

Byrådet kuttet privat hjemmesykepleie.

Som gammel borger av byen vår, og som erfaren arbeidstaker i en viktig etat, ber jeg deg lytte til erfarne kolleger i hjemmehjelpstjenesten og aller helst skaffe deg dine egne erfaringer underveis.

Du tilhører kategorien «flink pike»: Der har jeg også vært, og vi har lov til å sette oss mål — og nå dem. Men ikke der andre mennesker er forsøksdyr.

Ellers ønsker jeg deg en god sommerferie! Ifølge deg selv har du fortjent den.

  • Har du meninger? Send innlegg tildebatt@bt.noog følg oss påFacebook!
Les også

- Byrådet gjør et valg som rammer oss brukere

Les også

Ikke ta tryggheten fra mor

Les også

Behold sykehjemmet i Spania

Les også

Schjelderups dristige valg

Eva Hjorth Berntzen (85)

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg