Ting kunne jo ha vært verre, han kunne jo for eksempel holdt med Liverpool.

Publisert Publisert

Elisabeth De Lange Gjesdal. Foto: Jan M. Lillebø

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Man kan bytte kjæreste, men ikke fotballag. Sånn er det bare. Selv holder jeg med Arsenal etter at en av onklene mine ga meg et Arsenal-skjerf da jeg var liten. Da var det gjort.

Brødrene mine ville ikke ha, for de holder med Liverpool og Manchester United. God stemning, med andre ord.

Hjemme hos meg holder alle med Arsenal, oppdragelsen har vært vellykket. Det samme kan ikke sies om far til en av kompisene til yngstemann. Han er en United-fan som har måttet kle opp eldstesønnen i Arsenal-klær. Sånn er det når man henger mye hos naboene.

Nå ser det imidlertid ut som om idyllen kan slå litt sprekker hos oss også. Men bare litt.

For fire år siden var hele storfamilien i Italia på ferie og bursdagsfeiring. Minstemann fikk den italienske landslagsdrakten i anledning VM, og da var det gjort. Italia for alle penga.

Og tro ikke at dette da begrenset seg til fotball. En fan er en fan, så her ble italienske restauranter foretrukket, han heiet på italienere i skisporet (noe han siden fant ut at ikke nødvendigvis var det lureste), og under Melodi Grand Prix, gikk stemmen selvsagt til Italia. På itunes i bilen har han passet på å gjøre låten evigvarende, og den går gjerne på repeat.

Mest inntrykk på det italienske laget gjorde Gianluigi Buffon. Minsten ble svært opptatt av keeperlegenden, og det gikk ikke lang tid før han også hadde den italienske keeperdrakten i skapet.

Så kom spørsmålet vi egentlig hadde ventet på. «Hvilket lag spiller egentlig Buffon på når han ikke spiller for Italia?»

Det var fristende å overhøre spørsmålet, men vi visste han ikke ville gi seg.

Det røde Arsenaltøyet er havnet lenger bak i skapet. Nå er det Juventus og svart og hvitt som gjelder. 8-årsdagen er den første bursdagen han ikke har fått en eneste leke fra noen, og ifølge ham selv er det den beste bursdagen noensinne. Juventus-sekk, -drakt, -shorts, -sokker, -pyntepute, -treningsdrakt, -sengetøy, -kortstokk, ja - det meste som er mulig å oppdrive. Han har sittet i sofaen før han skal på skolen for å se Netflix sin dokumentar om laget, og han kan nå navnet på alle - samtidig som han synger høyt med på sangen deres. På italiensk.

Da Italia ikke kom med til VM var det krise. Skikkelig krise. Han har heldigvis funnet en midlertidig løsning. Juventus-spiller Paolo Dybala er ny favoritt, og han spiller for Argentina. Det blir dem han holder med i år.

Storebror holder med Tyskland, og for husfredens skyld vurderer jeg å holde meg nøytral. Det fine med å være norsk er jo uansett at vi ikke er kvalifisert, så vi kan faktisk velge fra øverste hylle. Sjansen for suksess er mangedoblet.

Så får det heller være at minsten er brutt litt ut fra familietradisjonene. Han forsikrer oss jo om at han fortsatt holder med Arsenal i England, og det er jo fint. Ting kunne jo ha vært verre, han kunne jo for eksempel holdt med Liverpool.

Publisert