Ting du ikke vet, som du blir sykt glad for å få vite

I ett år vasket vi opp middagstallerkenene på hytten for hånd. De var for store for oppvaskmaskinen. Jeg rødmet da jeg skjønte hvor lett det var å fikse problemet.

Publisert Publisert

GOD PLASS: Internett har flommet over av innrømmelser. Det er mulig å få plass til de store middagstallerkenene, om du bare er litt lur. Foto: Bega9000/iStockphoto

 • Eir Stegane
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Jeg har båret på en blanding av mild skam og takknemlig lykke helt siden venninnegjengen kom på besøk og lærte meg et av livets viktigste triks.

Etter middagen klaget jeg over at tallerkenene var for store for nederste hylle i den ett år gamle oppvaskmaskinen. Da himlet en av dem med øynene, åpnet døren og jekket raskt opp øverste hylle med et hendig grep.

Nemlig.

I slike situasjoner er det bare å stålsette seg mot latter, vitsing og hån på ubestemt tid. Den nye kunnskapen sparer meg imidlertid for så mye søl, irritasjon og tid at det føles verdt det.

Dessuten, noen måneder seinere delte samme Petra Smart en lenke i Facebook-gruppen vår som ga meg stor trøst.

Mike McLoughlin hadde postet en melding på Twitter som fritt oversatt gikk omtrent som følger:

«Jeg flyttet inn i dette huset i 2008. Det har alltid irritert meg at den nederste hyllen i oppvaskmaskinen ikke er høy nok til de største fatene mine. Jeg har vasket dem for hånd alle disse årene. Denne uken oppdaget jeg at man kan heve den øverste hyllen, slik at alle fatene mine passer helt fint inn. 10 FORBANNA ÅR!»

Innlegget gikk viralt. Over 14.000 ganger ble det delt på kort tid. Folk sendte de inderligste takksigelser til McLoughlin.

Toby la blant annet ut følgende melding: «18 år! Jeg har hatt min i 18 år og altså nettopp lært dette. Jeg har pleid å legge fatene på tvers for å vaske dem. Jeg er rasende og ekstatisk på en gang. Har du noen andre praktiske tips til hvordan jeg kan leve livet mitt mer effektivt?»

Andre postet innrømmelser om enda flauere ting de ikke hadde hatt peiling på.

«Dette var litt sånn som jeg følte det da jeg oppdaget det tynne, beskyttende plastlaget på kjøleskapet mitt. Fem år etter at jeg kjøpte det», skrev en pinlig berørt kvinne.

«Haha, genialt. Bilnøkkelen min er ustabil, så jeg har gått inn i bilen fra passasjersiden i aldri så lang tid, kavet meg over håndbrekket. Jeg betalte en mekaniker 100 euro for å vise meg at det går an å sette nøkkelen i låsen og vri den rundt. Klikk!» skrev en annen.

Denne siste twittermeldingen minnet meg om en episode for noen år siden, da gutten min var 10–11 år. Jeg snakket som vanlig med meg selv idet jeg kjørte inn på en bensinstasjon for å fylle drivstoff. Mumlet på en monolog om hvor vidt drivstofftanken var på høyre eller venstre side. Det er helt utrolig hvor mange år det tar med samme bil før dette sitter i hodet.

– Men det ser du jo i dashbordet, mamma.

– Hæ?

– Vet du ikke det? Der som det er bilde av den bensintanken. Ser du ikke at det er en pil som peker til høyre der? Da er bensintanken til høyre.

Nemlig.

NYTTIG: Har du lagt merke til pilen ved siden av symbolet av bensintanken i dashbordet? Foto: Privat

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. Når det blir litt for mye Kos

 2. Kjære skoledagbok!

 3. Mellomnavnet skjemmer ingen

 4. Sparker du som en jente?

Mer fra BT magasinet

 1. BT MAGASINET

  Kvelden hørselen forsvant på Tennis Paradis

 2. BT MAGASINET

  Dette synes bergenserne om de nye søylene

 3. BT MAGASINET

  Da Rimma (84) skjønte at livet gikk mot slutten, reiste hun til sønnen i Bergen. På veien fikk hun korona.

 4. BT MAGASINET

  «Bli bergtatt du også»

 5. BT MAGASINET

  – Folk sier at har du først bodd i Sandviken, flytter du aldri herfra. Det gjelder for meg også.

 6. BT MAGASINET

  Her er milliardærkokken ved Bjorøy: – Det var visst det beste han hadde smakt

 1. Twitter
 2. Hytte
 3. Humor
 4. Mamma
 5. Facebook