En anti-hundemanns bekjennelse

Jeg eide en gang en gatehund som het Twiggy. Og jeg holdt henne så tett inntil hjertet mitt at jeg trodde det skulle briste.

Publisert Publisert

Jeg nektet. Unngikk samtaleemnet. Påsto at jeg ikke var en hundefyr. At jeg var en sånn som foretrekker kattens selvstendighet og «no bullshit»-holdning. Jeg ristet på hodet da jeg så hundeeierne i parken. Lo overbærende av dem som måtte hutre i kulda iført fillete fingervanter fordi en fjollete dachs skulle hente pinner.Men jeg lot meg overtale. I årevis hadde min daværende samboer tryglet om at vi skulle skaffe oss hund. Og en sommer, mens vi bodde i Budapest, fant vi en ungarsk omplasseringshund på internett. En røff gatemiks. En ubestemmelig blandingsbikkje, med en brutal mishandlingshistorie. Dels schäfer, dels en drøss andre raser vi aldri hadde hørt om. En vakker, men lurvete sjel ved navn Twiggy, som ingen andre hadde lyst til å ta i.

Twiggy hadde bodd hos en alkoholisert ungarsk kvinne på landsbygda. Hun var blitt slått og nektet føde. En morgen da nabobikkja fikk mat, hoppet en utsultet Twiggy over gjerdet. Hun hang etter halsen og ble nær kvalt av sitt eget bånd. Det liknet et selvmordsforsøk. Naboene kontaktet politiet, og den radmagre schäfermiksen ble overlevert til organisasjonen Budadogs. De frivillige norske veterinærstudentene i Budapest opererte og reddet Twiggy. Etter noen uker var hun ikke like syltynn som 70-talls-fotomodellen hun ble oppkalt etter.

Les hele saken med abonnement

Mer fra BT magasinet

 1. BT MAGASINET

  BT beklager – trekker matanmeldelse

 2. BT MAGASINET

  Dette er ikke et klubbtreff for Morgan-entusiaster. Det er familien Nordahl.

 3. BT MAGASINET

  Etter ni år helt uten venner, tok Steinar grep. Hans metode for å få nye kamerater er blitt kopiert av mange.

 4. BT MAGASINET

  – Jeg vil se alt det jeg minnes så godt før jeg dør

 5. BT MAGASINET

  «Tacokrigen tilspisser seg»

 6. BT MAGASINET

  Denne familiens feriehus er blitt en attraksjon i Øygarden