Luksusbiffen kan koste 3000 kroner kiloet. Nå satser de på japanske kalver på Voss.

Det regnes som verdens dyreste og beste kjøtt. – Jeg liker å teste ut nye ting. Dette blir nok lønnsomt, sier bonden.

Tre kalver med japanske wagyu-gener spretter rundt i innhegningen på Voss. Prisene for rent wagyu-kjøtt kan komme helt opp i 3000 kroner kiloet.

– Vestlandsbonden oppfordres til å tenke nytt. Og produksjonen av wagyu-kjøtt må det jo være penger i. Dessuten er det jo stor gøy-faktor, sier Hans Erik Bjerkelund.

Les hele saken med abonnement

Mer fra BT magasinet

  1. BT MAGASINET

    Her forsker de på hvordan hjernen til Magnus kan utvikle seg raskere

  2. BT MAGASINET

    – Tanten min som døde i fjor, inspirerer meg til å spille hardingfele

  3. BT MAGASINET

    Olena anar ikkje når ho kan møte mannen sin igjen. – Eg veit at livet hans er i fare.

  4. BT MAGASINET

    Det begynte som en spøk. Nå hylles han som en av Norges mest særegne stemmer.

  5. BT MAGASINET

    Mener kantinen holder restaurantnivå. – En luksus jeg misunner leietakerne.

  6. BT MAGASINET

    Dette trenger du å vite om Dokken