Siderturistene skal smake seg gjennom alle produsentene i Hardanger. – Det er sikkert 30 liter i båten allerede.

Det bobler over av siderentusiasme i Hardanger. Siden 2016 er antall siderbønder tredoblet, og næringen har satt seg hårete mål.

Lenge var sideren i Hardanger forvist til gårdskjelleren. En drikk som ble hentet frem på varme sommerkvelder og som ofte ledet til rabalder hos ellers sindige hardinger.

I dag skaper de edle boblene samhold og dugnadsånd langs Hardangers fjordbredder og fjellskråninger.

Les hele saken med abonnement

Mer fra BT magasinet

  1. BT MAGASINET

    Vil øke produksjonen i Hardanger: – Vi profitterer på klimaendringene

  2. BT MAGASINET

    Klimaministeren må til Vaksdal hvert år. Først da får han ro i sjelen.

  3. BT MAGASINET

    – Den første dama eg fekk kontakt med, skal eg på date med

  4. BT MAGASINET

    Var på ferie i Bergen. Fikk beskjed om ikke å reise hjem.

  5. BT MAGASINET

    – Når jeg kjører, føles det som om skuldrene er nede på hoften

  6. BT MAGASINET

    Zoya (92) har flyktet fra sult, nazister og Putin. Nå har hun funnet fred på Askøy.