Siderturistene skal smake seg gjennom alle produsentene i Hardanger. – Det er sikkert 30 liter i båten allerede.

Det bobler over av siderentusiasme i Hardanger. Siden 2016 er antall siderbønder tredoblet, og næringen har satt seg hårete mål.

Lenge var sideren i Hardanger forvist til gårdskjelleren. En drikk som ble hentet frem på varme sommerkvelder og som ofte ledet til rabalder hos ellers sindige hardinger.

I dag skaper de edle boblene samhold og dugnadsånd langs Hardangers fjordbredder og fjellskråninger.

Les hele saken med abonnement

Mer fra BT magasinet

  1. BT MAGASINET

    – I pausen kom eg i snakk med ei dame frå Moskva. Det viste seg å vera mitt store lykketreff.

  2. BT MAGASINET

    – Her står ikke det gode måltidet i sentrum

  3. BT MAGASINET

    Hun er gift, har to små barn og god jobb. – Mitt problem er at jeg blir for sint på barna.

  4. BT MAGASINET

    Trump ønsker å virke macho. Spesielt én gruppe liker det.

  5. BT MAGASINET

    Anette jobber på teststasjonen – helt uten betaling. – Jeg ønsker å gjøre en forskjell.

  6. BT MAGASINET

    «Gutten ga seg ikke og sa at jeg måtte velge hvem han skulle sende til sykehuset: søsteren min eller meg»