Siderturistene skal smake seg gjennom alle produsentene i Hardanger. – Det er sikkert 30 liter i båten allerede.

Det bobler over av siderentusiasme i Hardanger. Siden 2016 er antall siderbønder tredoblet, og næringen har satt seg hårete mål.

Lenge var sideren i Hardanger forvist til gårdskjelleren. En drikk som ble hentet frem på varme sommerkvelder og som ofte ledet til rabalder hos ellers sindige hardinger.

I dag skaper de edle boblene samhold og dugnadsånd langs Hardangers fjordbredder og fjellskråninger.

Les hele saken med abonnement

Mer fra BT magasinet

  1. BT MAGASINET

    Stjernearkitekt Todd Saunders har brukt år på å gruble ut huset. – Jeg tror folk vil leve enklere.

  2. BT MAGASINET

    Begge overlevde Utøya. Torbjørn ble i politikken, Martin havnet i fengsel.

  3. BT MAGASINET

    Med jakken over armen flyktet Linda fra terroristen. Først nå orker hun å se på kulehullene.

  4. BT MAGASINET

    – Det er gøy å lære noe nytt

  5. BT MAGASINET

    Familien i Nederland googlet «gård til salgs». Nå har de skapt en turist­magnet på Tysnes.

  6. BT MAGASINET

    – Jeg merker at hun er sta, men det er jeg også