– Dette prosjektet har nesten alt den kresne boligkjøperen kan ønske seg. Her får du ikke bare fire vegger og et tak over hodet, i Liaparken blir grønne løsninger og delingsøkonomi en naturlig del av prosjektet, sier Sissel Brattfjord, prosjektutvikler i BOB Eiendomsutvikling.

FOR ALLE: I Liaparken vil alle finne noe som passer. Det blir bygget 127 leilighetene i ulike størrelser og prisklasser.
ILLUSTRASJON: Northern Visual

Liaparken skal bygges sentralt i Åsane, like ved Liavatnet, bare 20 minutter med bil eller buss fra Bergen sentrum.

Bli med på infomøte!

– Her har du alt du trenger av butikker og andre tilbud i nærmiljøet. Den kommende Bybanen vil stoppe ikke langt unna boligene, sier hun og understreker:

– Men det er den fremtidsrettede tankegangen som ligger til grunn for prosjektet, vi tror vil slå an hos boligkjøperne.

SOLVARME: Til oppvarming henter Liaparken solvarme som er lagret i bakken under boligene, ved hjelp av en energibrønn.
ILLUSTRASJON: Northern Visual

Delingsøkonomi

Liaparken tilfredsstiller strenge miljøkrav og legger til rette for delingsøkonomi.

– Klimatrusselen gjør at vi som driver med boligbygging må tenke nytt. Delingsøkonomien er allerede på full fart inn i nye boligprosjekter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

– Hva konkret planlegger dere?

– Vi legger blant annet til rette for deling av elbil, elsykler og elsparkesykler. Liaparken får også energibrønner for å minimere unødig energibruk.

FOR GJESTER: I Liaparken legges det til rette for to bonusleiligheter som kan bookes via en app.
ILLUSTRASJON: Northern Visual

– Hva er en energibrønn?

– Fra en energibrønn henter vi solvarme som er lagret i bakken under boligene. Energien fra bakken utnyttes ved hjelp av en såkalt væske-varmepumpe, forklarer Brattfjord.

– Varmepumpen gir varmt tappevann og oppvarming i leiligheten din, samt til fellesarealene. Samtidig sparer du også både lommeboken og miljøet.

Gjesteleiligheter

I Liaparken legges det til rette for to bonusleiligheter. Begge leilighetene inneholder ett soverom med dobbeltseng, sovesofa i stue, et lite kjøkken og bad. Leilighetene kan bookes når du har besøk av gjester som trenger overnatting.

GRØNT: Det ligger mye planlegging bak Liaparkens grønne profil. Prosjektet sertifiseres med karakteren «Very good» i miljøsertifiseringsverktøyet BREEAM-NOR.
ILLUSTRASJON: Northern Visual

– I tillegg til de to bonusleilighetene, som kan minne om hotellrom, planlegges det treningsrom og et stort fellesrom med kjøkken og terrasse. Vi lager også felles matkasserom for henting og levering av matvarer, planterom, tilbyr felles kajakker og setter av arealer til verksted med verktøy på deling.

SMÅ OG STORE: Første salgstrinn består av 51 leiligheter der de minste leilighetene er 41,2 kvadratmeter, og de største er på 114,7 kvadratmeter.
ILLUSTRASJON: Northern Visual

Egen app

Det er utviklet en egen app for å gjøre deling enkelt for beboerne i Liaparken.

– Hvordan fungerer den?

– Appen brukes til alt som gode naboer kan dele på, sier prosjektlederen og forklarer:

– Via appen booker bebeoerne gjesteleilighetene etter behov. Appen kan også brukes for å booke felles kajakker, arbeidshub, elsykler, elbil, verktøy eller det beboerne etter hvert ønsker å dele på.

Bli med på infomøte!

TO PLAN: De største leilighetene går over to etasjer.
ILLUSTRASJON: Northern Visual

Et grønt prosjekt

Det ligger mye planlegging bak Liaparkens grønne profil. Prosjektet sertifiseres med karakteren «Very good» i miljøsertifiseringsverktøyet BREEAM-NOR.

– Det betyr at vi har gjennomtenkte miljøløsninger i Liaparken fra materialvalg og arealbruk til avfallshåndtering, sier Brattfjord og slår fast:

– At vi oppnår «Very good», betyr at det er et grønt prosjekt med miljøhensyn i førersetet for det meste vi gjør.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

ENERGIBRØNN: Varmepumpen og energibrønnen gir varmt tappevann og oppvarming av leilighetene og fellesarealene.
ILLUSTRASJON: Northern Visual

Boliger for alle

I Liaparken vil alle finne noe som passer. Det blir 127 leilighetene i ulike størrelser og prisklasser. Første salgstrinn består av 51 leiligheter der de minste leilighetene er 41,2 kvadratmeter, og de største er på 114,7 kvadratmeter.

LIAPARKEN: Her får alle leilighetene de samme gode kvalitetene og samme tilgang til alle fellesgodene.
ILLUSTRASJON: Northern Visual

– Vi bygger leiligheter for førstegangskjøpere og for dem som ønsker det helt spesielle. De største leilighetene går over to etasjer. Vi bygger høye toppleiligheter med vinduer fra tak til gulv, mens noen av leilighetene får atrium, sier hun og legger til:

– Her får alle leilighetene de samme gode kvalitetene og samme tilgang til alle fellesgodene.

NYTT OG FLOTT: Her finnes det leiligheter for førstegangskjøpere og for dem som ønsker det helt spesielle.
ILLUSTRASJON: Northern Visual

Meld din interesse her!

Smitt og smau

Utformingen av Liaparken har hentet inspirasjon fra den tradisjonelle småhusbebyggelsen rundt Bergen sentrum.

– I et moderne uttrykk har arkitektene tatt med smitt og smau, gårdsrom og allmenninger. Her blir det fine felles sosiale soner for beboerne, men også private uterom.

FELLESAREALER: Det planlegges treningsrom og et stort fellesrom med kjøkken og terrasse i Liaparken.
ILLUSTRASJON: Northern Visual

BOB kunne smykke seg med prisen for beste nyboligprosjekt under boligmessen «Bo i Bergen» som gikk av stabelen i fjor høst.

– Vi vant med prosjektet 1912 for gode løsninger for ulike beboergrupper, samt at prosjektet består av særegen og bærekraftig arkitektur. Men vi ser at folk må bo på mindre areal og dele mer i fremtiden, og derfor er alternative boformer stadig mer viktig, sier Brattfjord.

LEKKERT: Leilighetene er lyse og trivilige med et moderne uttrykk.
ILLUSTRASJON: Northern Visual

På lag med naturen

Liaparken vil ikke bare bestå av grønne hjem når prosjektet står ferdig. Det blir også tatt hensyn til miljøet gjennom hele byggeprosessen.

– Vi har allerede hatt en økolog på tomten for å kartlegge eventuelle arter som skal tilbakeføres etter utbyggingen. Vi ønsker også å bevare det vi kan av flora og fauna rundt boligene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

NATUR: Liaparken vil ikke bare bestå av grønne hjem når prosjektet står ferdig. Det blir også tatt hensyn til miljøet gjennom hele byggeprosessen.
ILLUSTRASJON: Northern Visual

BOB bygger også for de aller minste innbyggerne i Liaparken. Det blir satt opp både insekthotell og fuglekasser for å skape en levende fauna rundt bebyggelsen.

– De aller fleste er i dag er opptatt av miljøfremmende tiltak i sitt eget nærmiljø, sier Brattfjord og avslutter:

– Vi i BOB synes det er både spennende og utfordrende å bidra til det grønne skiftet. Å bygge grønt og bærekraftig, er fremtiden for oss.