Du kan tjene mye på å komme tidlig i gang med boligsalget.
Du kan tjene mye på å komme tidlig i gang med boligsalget.

Planer om boligsalg? Derfor bør du ikke vente

Går du med planer om å selge bolig til våren? Ikke vent for lenge med å starte forberedelsene.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Selv om vinteren har godt grep om oss, er våren kun måneder unna – og det samme er høysesongen for boligsalg. Før du vet ordet av det er markedet fullt av boliger. 

Den erfarne megleren, Terje Bach i Privatmegleren, vet hva han snakker om når han råder kundene sine til å starte prosessen allerede nå.

Hvor lang tid tar det å selge en bolig?

Hvor lang tid det tar fra første kontakt med megler, til overtakelse og oppgjør, varierer veldig fra bolig til bolig. Ofte tar forberedelsene til boligsalget lengre tid enn mange tror. Det gjør at de fleste er tjent med å starte prosessen tidligere enn de tror.

Terje Bach, eiendomsmegler i PrivatMegleren, anbefaler boligselgere å komme i gang med salget hvis du ønsker å selge i løpet av våren.
Terje Bach, eiendomsmegler i PrivatMegleren, anbefaler boligselgere å komme i gang med salget hvis du ønsker å selge i løpet av våren.

– I en salgsprosess tenker selgere ofte på hva som må til for å presentere boligen best mulig måte. Mange tenker gjerne at de vil vente til gresset blir grønnere for at mulige kjøpere skal bli interessert. Det mange kanskje ikke vet, er hvor mye viktigere det er å ha en god strategi og fremdriftsplan, forteller Bach.

Oppskriften på en budrunde

Vil du sikre deg at boligen selges innen sommeren, er det klokt å avklare meglervalg og legge en plan for salget allerede nå. Du er også tjent med å avklare hva som vil være den beste markedsføringen av boligen.

– Undersøkelser viser at man med riktig markedsføring kan nå opp mot seks ganger flere potensielle kjøpere. Med annonseverktøyet KLiKK ønsker vi å tilby boligselger markedets beste og smarteste boligannonsering.

PrivatMegleren ønsker også å tilby kundene markedets beste salgsgaranti: intet salg, ingen regning og ingen bindingstid.

– At vi som profesjonell part tar hele risikoen for om boligen blir solgt eller ikke skaper trygghet. Det bidrar til at boligselger tør å investere i salget for å oppnå høy pris, i motsetning til å selge på sparebluss i frykt av å ikke få solgt.

Våren er på vei, og det samme er høysesongen for boligsalg.
Våren er på vei, og det samme er høysesongen for boligsalg.

Når er det best å selge boligen?

Antall boliger i markedet til enhver tid er slående lik fra år til år. Fra påske til sommerferien stiger boligtilbudet kraftig. Og etter sommerferien blir det vanligvis enda høyere.

– ABC i alle markedsføringsbøker er at pris reguleres av tilbud og etterspørsel. Jo færre tilbud, jo bedre sjanse for mange budgivere. Det er ingen grunn til å vente for lenge med å legge boligen for salg, sier Bach og viser til at dette støttes av at prisene stiger mest i begynnelsen av hvert år. 

Et godt tips

– Statistisk sett vil tilbudet øke fra påsken til sommerferien. Ergo vil det være smart å komme i gang med planleggingen, sier Bach.

Mange venter med å selge til sommeren fordi man da har bedre tid. Men hvis man ønsker å vente til sommeren på grunn av praktiske årsaker, har Bach et tips:

– Sett heller en lenger overtakelse dersom det skulle være ønskelig, så får du boligen i markedet til rett tid, men kan ta flyttingen når det passer deg.

SKAL DU SELGE BOLIGEN DIN? KONTAKT PRIVATMEGLEREN SÅ VISER DE DEG HVORDAN DIN BOLIG PRESENTERES I ET SALG.