Hemmeligheten bak et godt boligkjøp

Du har kanskje sett Boligjakten på TV? Programmet der meglere hjelper kjøpere med å gjøre gode boligkjøp? – Visste du at du også kan få tilsvarende hjelp når du skal kjøpe bolig?

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Spørsmålet tilhører Stine Larsen, partner og eiendomsmegler i PrivatMegleren Vikebø & Jørgensen. For vel ett år siden lanserte hun og kollegene «kjøpsmegling», en tjeneste der boligkjøpere får meglerbistand til kjøp av bolig.

Svært nyttig

– Mange har nok fått seg en aha-opplevelse. En kjøpsmegler kan bistå med svært mye. Vi kan kartlegge behov og svare på hvor det er smart å kjøpe. Andre ting vi kan se på er hva du har råd til å kjøpe og hvilken standard du da kan forvente.

Larsen forteller at det er stor variasjon i hva kunder ønsker hjelp til.

– Mange lurer på hva boliger selges for i spesifikke områder. Spørsmålene kan også være generelle, som hvordan markedet er akkurat nå.

Boligmarked og boligkjøp er tross alt «ferskvare».

– Noen perioder oppleves rolig, mens det i andre er svært stor interesse for hver bolig.

Nå kan du vinne en kjøpsmegler! Les mer her

Avdekker feil og mangler

Som megler sitter man med tilgang til langt mer informasjon og kompetanse enn folk flest. Dette kommer kundene til gode.

– De kan sende oss annonser for en bolig de vurderer og la oss lese igjennom den. Er dette en god handel? Er prisen for lav eller høy? Er det ting de bør være særlig oppmerksom på?

Videre leser megler gjennom prospektet for å avdekke eventuelle feil eller mangler det er dyrt å gjøre noe med.

– Hva står det egentlig i tilstandsrapporten om badet, det elektriske anlegget og taket som kanskje må skiftes?

Et godt boligkjøp

En rekke boligkjøp ender uheldigvis med konflikt og reklamasjon. Man flytter inn i ny bolig og har en forventning om hvordan det skal bli, men så blir det ikke slik.

– Kanskje overså man noe i kjøpsprosessen. Kanskje det var årsaken til at ingen andre ville by prisantydning, fordi alle andre så det du overså?

Larsen peker på at hun og hennes kolleger også kan fungere som en bremse.

– Når budrunden blir en «hanekamp» eller magen tar over for hode, blir vi gjerne et håndbrekk. Vi kan si «vent litt, er boligen faktisk verdt dette, eller skal vi se på noen andre boliger?».

Nå kan du vinne en kjøpsmegler! Les mer her
Stine Larsen, Eiendomsmegler MNEF / Partner

Nysgjerrige på kjøpsmegling

Den erfarne megleren forteller at stadig flere kontakter dem i forbindelse med kjøpsmegling.

– Mange er først og fremst nysgjerrig. De har kanskje sett Boligjakten på TV og lurer på hvordan det fungerer i virkeligheten, forteller Larsen og legger til:

– Antallet som ønsker kjøpsmegler i Bergen, stiger hver måned – og det med god grunn. Selv om det er relativt nytt har vi mange suksesshistorier hvor kunder har spart flere hundre tusener på å lytte til råd.

Privatmegleren Kjøp finnes i to varianter, hvor flertallet benytter den enkle varianten kalt Basis. Tjenesten finnes også i en Premium-utgave.

– For de fleste passer Basis bra. Premium er for den som ønsker at vi aktivt leter etter boliger for dem. Da forteller kunden oss hva de ser etter og hva som er prisrammen, så gjør vi resten.

Hun er ikke i tvil om at kjøpsmegling er noe stadig flere vil benytte seg av.

Vinn en kjøpsmegler! Delta i konkurransen her

Les også

  1. Godt marked for sentrumsgårder

  2. Spår godt novembermarked – selg boligen nå

  3. Bilder sier mer enn tusen ord

  4. Hvordan velge megler?