GLEDER SEG: Tor Øksenberg Hellebø og Sunniva Risti Bergaas gleder seg til å flytte inn i en ny leilighet på Paradis.

GLEDER SEG: Tor Øksenberg Hellebø og Sunniva Risti Bergaas gleder seg til å flytte inn i en ny leilighet på Paradis. Brand Studio

Møtes på midten av Paradis

Han pendler fra Oslo. Hun jobber i Bergen sentrum. Da ble Paradisalléen det perfekte stedet å bo.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Det er omtrent her leiligheten vår kommer, sier en ivrig Tor Øksenberg Hellebø (24) mens han peker mot bygget som reiser seg like ved Paradiskrysset.

– Her kommer også alt vi trenger for å trives i hverdagen. Med Bybanen rett utenfor døren blir det veldig lettvint å ta seg rundt både mot sentrum og til kjøpesenteret Lagunen.

FOR ALLE: Leilighetene i Paradisalléen er bygget for alle livsfaser. Her finner du både store og romslige leiligheter og mindre enheter for dem som foretrekker det. FOTO: 3D arbeid.no

Sammen med kjæresten Sunniva Risti Bergaas (21) står han utenfor den store byggeplassen i Paradisalléen. Innenfor gjerdet er bygningsarbeiderne i full sving med å reise et av de første bygårdprosjektene utenfor Bergen sentrum i nyere tid.

LES MER: Det gode liv i Paradisalléen

– Nå kan vi møtes på midten, slår Sunniva fast og smiler:

– Jeg jobber i Bergen sentrum mens Tor pendler fra Oslo. Paradisalléen ligger omtrent midt mellom Flesland flyplass og sentrum. Dette er helt perfekt.

Ta en titt på de ledige leilighetene!

Ta kontakt med våre meglere!

På boligjakt

Det flotte bygårdprosjektet på Paradis får 107 nye leiligheter i alle størrelser og prisklasser. Leiligheten til Tor og Sunniva er på 75 kvadratmeter og står ferdig våren 2020.

PARADISALLÉEN: En moderne bygård med flere blokker og et gårdsrom i midten med alle kvaliteter en urban kjøpegruppe etterspør bygges nå på Paradis. FOTO: 3D arbeid.no

– Vi er litt utålmodige. Det er alltid spennende å kjøpe en ny leilighet. Vi kommer nok til å stikke innom med jevne mellomrom for å følge med på byggeprosessen.

– Når oppdaget dere prosjektet?

– Vi har vært på boligjakt en stund. Jeg så dette prosjektet for rundt ett år siden, men slo det fra meg. Det virket vel langt fram i tid til prosjektet skulle stå ferdig, forklarer Tor, som gjenoppdaget prosjektet på ny da byggingen var kommet godt i gang:

– Vi slo til for et par uker siden. Nå er det bare å vente på husnøkkelen. Det fine er at alt er nytt. Det var viktig for oss å kunne flytte rett inn uten å begynne å pusse opp.

ALT ER NYTT: I Paradisalléen sover du garantert godt. Nytt, lekkert og delikat i alle rom. FOTO: 3D arbeid.no

Fremtidsrettet Paradis

Paradis har tradisjonelt vært forbundet med staselige villaer, eneboliger og grønne lunger.

Ikke langt unna Paradisalléen ved Nordåsvannet, ligger Edvard Griegs hjem, Troldhaugen. Også den storslagne kongeboligen i Bergen, Gamlehaugen, ligger like i nærheten.

NYE PARADIS: Arkitekt Marko Todorovic og arkitekt Jesper Jorde i TAG Arkitekter har tegnet boligprosjektet Paradisalléen. FOTO: Paradis Boligutvikling AS

Nå blir nye Paradis bygget med Bergen kommunes fortettingsplaner som bakteppe. Det skal bygges tettere langs kollektivtilbud og rundt bydelssentrene. Dermed står også denne delen av Bergen foran store endringer de neste årene.

– Vi ønsket å videreføre alle de gode kvalitetene som allerede finnes i denne bydelen, men samtidig sette det første spadetaket i det som skal bli det nye Paradis, sier arkitekt Marko Todorovic hos TAG Arkitekter. Han slår fast:

– Paradisalléen ligger nær storbyen med alle sine tilbud, men kommer til å stå på egne bein med butikker, kaféer og andre tjenestetilbud, slik det er gjort i forstedene langs bybanenettet i London og Paris.

LETTVINT: I bygården kommer det en REMA 1000-butikk og et apotek på gateplan. Det er også satt av arealer til kafé og andre servicetilbud. FOTO: 3D arbeid.no

Teglstein og tre

Prosjektgruppen kom fram til en original løsning for Paradisalléen. En moderne bygård med flere blokker og et gårdsrom i midten med alle kvaliteter en urban kjøpegruppe etterspør.

– I blokkene som danner bygården, har vi leiligheter for alle livsfaser. De store og romslige for de etablerte, og de mindre leilighetene til for eksempel førstegangskjøpere.

På fasadene er det lagt teglstein mot gatene og trematerialer mot den eksisterende villabebyggelsen.

– Dette er et bevisst valg, og gir et helhetlig uttrykk på hele bygården, sier arkitekt Todorovic.

PARADISALLÉEN: En moderne bygård utenfor sentrum. FOTO: 3D arbeid.no

Omkranset av leilighetsbyggene blir det en grønn og fredelig oase for beboerne. Her blir det sitteplasser og sosiale soner hvor barn kan leke og grillmaten nytes i solen. Det vil bli etablert en REMA 1000-butikk og et apotek på gateplan. Det er også satt av arealer til kafé og andre servicetilbud.

SOSIALE SONER: Omkranset av leilighetsbyggene blir det en grønn og fredelig oase for beboerne. FOTO: 3D arbeid.no

Leiligheter for alle

Blokkene i bygården har leiligheter fra 35 til 178 kvadratmeter. Her vil de fleste finne noe som passer både lommebok og livsfase.

– Det er lagt vekt på moderne løsninger med god kvalitet i alle leilighetene. De aller fleste boenhetene er gjennomgående med lysinnslipp fra begge sider, sier Thor Kristian Johannessen, prosjektmegler og områdeleder Nybygg i DNB Eiendom.

Han trekker frem valgfriheten til dem som kjøper:

– Man kan endre interiøret, og noen av leilighetene leveres med ekstra påkostede løsninger. Her får kjøperen blant annet én-stavs hvitpigmentert eikeparkett, oppgraderte fliser på badet og innfelt belysing, hvis de ønsker det.

Fremdeles tid til å sette sitt eget preg

Da Tor og Sunniva kjøpte leilighet i Paradisalléen, var byggingen allerede godt i gang. De trodde de var for sent ute for å endre leiligheten. Men der tok de feil.

SNART I HUS: – Det er omtrent her leiligheten vår kommer, sier Tor Øksenberg Hellebø. Han besøker byggeplassen like ved Paradiskrysset samme kjæresten Sunniva Risti Bergaas. Brand Studio

– Det var utrolig kult å oppleve at utbygger og megler strakk seg langt for å imøtekomme våre ønsker. Vi har endret på kjøkkenet og er i dialog om belysning og andre detaljer. Dette er veldig god service.

– Hva er det beste med området, bortsett fra leiligheten?

– Nordåsvannet! kommer det kontant fra Sunniva.

– Vi møttes i romiljøet, og vi er fremdeles medlemmer i hver vår klubb. I dag er vi nok mest med på grunn av treningen. Men selv om det aktive konkurranselivet er over, blir vil aldri ferdig med roingen. Det er balsam for sjelen å ro.