Ximena Sagenes jobber for PrivatMegleren Nyeboliger Bergen og
Ximena Sagenes jobber for PrivatMegleren Nyeboliger Bergen og

Vestlandets største meglerhus av nye boliger

Det er høy aktivitet på boligutviklingsfronten i regionen vår. Blant flere tilbydere er PrivatMegleren Nyeboliger Bergen det meglerhuset med størst kompetanse og volum innen nye boligprosjekter.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Fra man begynner å tenke på å bygge på en tomt til det står en ferdig bolig på den, kan det fort gå mellom fem til ti år. Den tidkrevende og omstendelige prosessen som ligger bak, krever spesialkompetanse og dedikerte ressurser. Nettopp derfor har PrivatMegleren et eget selskap som utelukkende jobber med dette fagfeltet.

– Vi har profesjonalisert oss i alle ledd, fra tomteoppkjøp og regulering, til markedsføring og salg, forteller Ximena Sagenes, partner i PrivatMegleren Nyeboliger Bergen.

Hun er en av fem meglere hos selskapet som jobber fulltid med nybygg og prosjekt. I snitt selger de 40-50 nye boliger i måneden, som gjør dem til det største meglerhuset av nye boligprosjekter på Vestlandet.

Se PrivatMegleren Nyeboliger Bergen sine eiendommer til salgs.

Tidlig involvering

Tidligere ble gjerne megleren koblet på prosjekter når utbygger allerede hadde tatt alle beslutninger og byggingen var i gang. Dette har endret seg.

– Vi er nå involvert i prosessen allerede fra start ettersom utbyggerne ser verdien av meglernes erfaring og kompetanse. Vi gjør gode målgruppeanalyser i forkant og kan gi råd om hvilke lokaliteter det bør satses på og hvilken boligmiks som passer hver lokalitet. Vi kjenner markedet og vet hva kjøperne vil ha. Dette er verdifull informasjon for utbyggerne som kommer kjøperne til gode, forteller Sagenes.

Holmen på Damsgård er ett av mange populære prosjekter. Her skal det bygges 64 leiligheter like i sjøkanten.
Holmen på Damsgård er ett av mange populære prosjekter. Her skal det bygges 64 leiligheter like i sjøkanten.

Fra uregulert tomt til nøkkelferdig bolig

Konseptet til PrivatMegleren Nyeboliger består av ti punkter hvor utbyggerne selv velger hvilke tjenester som er aktuelle for sitt prosjekt. Virksomheten håndterer også fagområder som akkvisisjon, regulering, politisk kontakt og oppfølging.

– Deler av kompetansen kan også andre levere, men vi er den eneste totalleverandøren av hele verdikjeden - fra uregulert tomt til nøkkelferdige boliger, forteller daglig leder i PrivatMegleren Nyeboliger, Yngve Fløisand.

Han har jobbet med boligutvikling i 15 år og vært ansvarlig for bygging, salg og regulering av omtrent 2500 boliger i bergensområdet.

Har du en ledig tomt? PrivatMegleren Nyeboliger Bergen er på jakt etter tomter som kan utvikles til gode boligprosjekt i Bergen og omegn.

Nytt avler nytt

Porteføljen til PrivatMegleren Nyeboliger Bergen består i dag hovedsakelig av leiligheter, men også rekkehus og eneboliger er populære. De har boliger til salgs i alle fylkets krinkelkroker, men legger ikke skjul på at det er mest rift om de sentrumsnære enhetene.

– Spesielt Bybanen har sørget for nye, gode boligområder. Utbyggingsområdene på Kronstad og Damsgård er eksempler på dette. I kjølvannet dukker det opp butikker, kafeer, treningssentre og forretninger som er med på å gjøre de nye områdene til enda mer attraktive og populære steder å bo, forteller Sagenes.

Men også utenfor bykjernen pågår det boligutvikling. Områdene Frekhaug, Os, Askøy og Sotra er veldig interessante, og spesielt de i nærheten av servicefunksjoner som butikker og kommunale tjenester er lett omsettelige.

Drømmer du om en helt ny bolig? Følg PrivatMegleren Nyeboliger på Facebook og vær den første til å få vite om nye boliger som kommer for salg.

Nytt gir fordeler

– Fordelene ved å kjøpe nytt er mange, konstaterer Sagenes.

Standarden på boligene er høy ettersom de forholder seg til de nyeste TEK10 byggeforskriftene. Dette betyr at boligene har livsløpsstandard, gode garantier og tilnærmet null vedlikehold de første ti årene. I tillegg er de energieffektive, rimelige å drifte og er enkle og lettstelte.

– Og som en bonus, betaler du kun dokumentavgift av tomteverdien og ikke av hele kjøpesummen slik det er for bruktboliger, utdyper Sagenes.