Foto: Schibsted Partnerstudio

Slik holdes graven pen og velstelt året rundt

Ugress, visne kranser og tørre blomster er som fremmedord å regne for familien Frølich. Det er det grønne fingre fra Akasia gravstell som sørger for.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Jeg er bare så utrolig takknemlig for jobben de dyktige gartnerne i Akasia gjør med å holde gravene i orden for oss.

Ingrid Frølich står ved gravstedet til kjære familiemedlemmer mens hun tar fargerike, nyplantede stemorsblomster nærmere i øyesyn. Visne påskeliljer er fjernet, singelen foran bedet er fint raket og gravminnene rene og helt fri for mose. 

Ingrid er full av lovord om Akasia og stellavtalen hun og søsknene hennes har med bergensområdets største aktør innen gravstell.

PENT GRAVSTED: Familiegravstedet til Frølich-familien er alltid velstelt og pent. Ingrid Frølich og søsknene har nemlig stellavtale med Akasia. Foto: Schibsted Partnerstudio


– Det er både trygt og fint å besøke gravplassen når vi vet at det alltid ser skikkelig ut her. Mor og far var opptatt av å ha det pent rundt seg. Da er det ekstra hyggelig å kunne oppfylle deres ønsker.
Ingrid Frølich Pårørende

BORT MED PÅSKEN: Catharina Haaberg, arbeidsleder i Akasia gravstell, fjerner halvvisne påskeliljer på familiegraven på Haukeland gravplass som nå skal få vårblomster på plass. Foto: Schibsted Partnerstudio


Les mer om de ulike stellavtalene Akasia tilbyr

Ulike stellavtaler

VÅRBLOMSTER: Fargerike og hardføre stemorsblomster klare for planting på Haukeland gravplass. Foto: Schibsted Partnerstudio

Det er de erfarne hendene til Catharina Haaberg, en av arbeidslederne i Akasia gravstell, som akkurat har stelt familiegravstedet til familien Frølich på Haukeland gravplass.

I tillegg til å ha kastet visne blomster og raket singel, har hun fjernet utbrente lys og byttet jord i bedene.

– Kollegaene mine og jeg steller graver på til sammen 27 gravplasser i Bergen og omegn. Vi tilbyr mange ulike stellavtaler og utfører alt fra tilrettelegging av bed til oppretting og renhold av gravminner, forteller Catharina, der hun bærer på et brett med vårblomster som skal ned i jorden.


Ta kontakt for et uforpliktende tilbud

VÅRSTEMNING PÅ GRAVEN: Rosene er beskåret og stemorsblomster settes varsomt ned i jorden. Etter 17. mai en gang blir vårblomstene så erstattet med sommerblomster. Foto: Schibsted Partnerstudio

I alle stellavtalene til Akasia gravstell inngår planting og generelt vedlikehold i form av jordfornyelse, gjødsling, vanning og luking.

– Det er alltid like kjekt å komme i prat med kunder som tilfeldigvis kommer på graven mens vi steller den. Ofte får vi høre at jobben vi gjør virkelig betyr noe for dem. Det er en god følelse for kundene våre at gravene til deres kjære holdes pene og velstelte, sier Catharina.


Ulike kunder – ulike behov

ULIKE STELLAVTALER: Foran et eksempel på en grav med selvvanningskasse som har fått vårblomster på plass. Den lengst vekke har påskeliljer som skal byttes ut. Foto: Schibsted Partnerstudio

Det er ulike årsaker til at pårørende er forhindret fra selv å stelle gravene til sine kjære.

Mens noen bor utenbys, er noen kommet litt opp i årene og synes det er for tungt å dra med seg jord, gjødsel, planter og utstyr til gravplassen.

– Andre igjen ønsker rett og slett at det alltid er pent og velstelt når de selv kommer på graven, sier Catharina videre.

Med Akasias helårs stellavtale er graven til enhver tid stelt med sesongens blomster. Sveip for å se:


– Ingen av våre kunder trenger å forklare til oss hvorfor de ønsker hjelp til gravstell, det legger vi oss ikke borti, sier avdelingsleder for gravstell i Akasia, Else Løken Gjemdal og legger til:

MANGE TILBUD: Akasia tilbyr et stort utvalg av stellavtaler og andre tilleggstjenester. – Finner du ikke noe som passer til dine behov, kontakt oss for et skreddersydd tilbud, oppfordrer avdelingsleder for gravstell i Akasia, Else Løken Gjemdal. Foto: Schibsted Partnerstudio

– Vi holder det bare pent på gravene, vi!

Det er veldig viktig for Akasia gravstell at kundene er fornøyde med den jobben de gjør for dem.

– Vi opplever mye takknemlighet fra dem vi kommer i prat med. Ofte forteller de også historier om de avdøde, ja noen er det nesten som om vi blir litt kjent med, føyer Catharina til med et lunt smil før Else fortsetter:
– Det er viktig for oss å se den enkelte kunde og ta hensyn til spesielle ønsker.
Else Løken Gjemdal avdelingsleder for gravstell i Akasia


Akasia gravstell tilbyr også skreddersydde tilbud.

– Noen ønsker bilder av hvordan gravstedet ser ut etter vi har stelt det, og da sender vi dem det. Da får vi alltid mange fine ord tilbake, føyer Løken Gjemdal til.


FAMILIEGRAVSTED: Akasia tilbyr også oppgradering av familiegravsted. Det er bare til å ta kontakt med dem for ønsker og behov, og så tilrettelegger de for deg. Det siste Akasias folk gjør før de forlater et gravsted, er å rake over singelen slik at den ligger pent. Foto: Schibsted Partnerstudio

Kontakt Akasia for et uforpliktende tilbud