Godt marked for sentrumsgårder

Kombinasjonen av få sentrale eiendommer for salg og lav rente gir et hett marked for sentrumseiendom. Det finnes et høyt antall kjøpere, men få eiendommer for salg. 

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Einar Strand, partner og megler i PrivatMegleren, forteller at betalingsviljen for gode objekter med rett beliggenhet er høyere enn den har vært på lenge.

–  Det er selgers marked og det er flere grunner til det, sier han 

Utleie og seksjonering

Den lave renten har senket listen for lønnsom utleie, og forventningene til videre boligprisvekst gjør kjøp for seksjonering attraktivt.

–  Særlig populært er bygårder med god beliggenhet som kan benyttes som utleiehus med leiligheter fra et til tre soverom fremfor hybler. 

Den erfarne megleren peker på at det er vanskelig å oppdrive slike gårder om dagen.

–  De vi får inn har vi mange kjøpere til. Her er det virkelig kamp om beinet, sier han.

Interessert i å investere i eiendom? Kontakt PrivatMegleren

Gode leietakere

Næringseiendom med «gode leietakere» er også populært. Strand forteller at du på sentrale bygårder opplever meget god betalingsvilje på sluttproduktet, noe som også gjør «inn-prisen» høyere.

–  Mens du før utelukkende ønsket eiendom med potensial, ser vi nå at stadig flere er villig til å betale litt ekstra for et ferdig bygg med leietakere. Det gjør at kjøper i forrige ledd også kan koste på seg å betale litt mer for byggene de kjøper.

Han forklarer at stadig flere har penger til overs som de ønsker å plassere i eiendom. Etterspørselen akkurat nå er langt høyere enn tilbudet.

–  Årets siste måneder er også den tiden der de fleste kjøperne melder seg.

Vurderer du salg av bygård? Da hører PrivatMegleren gjerne fra deg

Tester markedet

Einar Strand, Eiendomsmegler MNEF / Partner

Den erfarne megleren forteller at PrivatMegleren har relativt god kontroll på kjøpersiden.

–  De som er på jakt etter eiendom, vet at det ikke er uvanlig at eiendommer som dette selges utenfor markedet. Potensielle kjøpere er derfor flinke til å ta kontakt for å fortelle oss hva de er på jakt etter.

Strand forteller videre at flertallet på selgersiden kontakter dem med eiendom de vurderer å selge.

–  De færreste er der at de skal selge. De ønsker derimot å avklare om det finnes kjøpere til «riktig pris». Slik markedet er nå, så gjør det gjerne det.

Har PrivatMegleren kjøper til din eiendom? Ta kontakt her

Mellomstore eiendommer

Naturlig nok er flertallet på jakt etter mindre utleieobjekter.

–  Det er flest kjøpere er i prisintervallet fra fem til ti millioner. De som befinner seg her, er på jakt etter eiendom å plassere penger i eller bygg med mulighet for seksjonering.

Men også i høyere prisklasser rører det på seg.

–  Det omsettes langt færre eiendommer enn vi har kjøpere til i alle prisklasser. Det gjelder også videre oppover. Flere av våre kunder etterspør eiendommer fra 20 til 30 millioner kroner.

Den erfarne megleren inviterer den som vurderer salg av eiendom til å ta kontakt.

–  Det er uforpliktende å slå av en prat. Vi arbeider etter «no cure no pay»-prinsippet, og sånn sett koster det heller ingenting å forsøke å selge en eiendom. Du betaler først dersom vi er i stand til å oppnå en pris du er så fornøyd med at du velger å selge.

Les også

  1. Spår godt novembermarked – selg boligen nå

  2. Bilder sier mer enn tusen ord

  3. Denne drømmeutsikten kan bli din

  4. Hvordan velge megler?