Foto: Terje Bjørnsen

Det gode liv i Paradisalléen

Da Oddrun og Stein Erik Sørensen lette etter sitt paradis, fant de det, ikke overraskende, på Paradis.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Oddrun og Stein Erik vurderte flere prosjekter før de kom over en annonse for Paradisalléen i Bergens Tidende.

– Umiddelbart synes vi at Paradisalléen så fin ut for oss. Det var egentlig aldri tvil. Her fant vi mye av det vi ønsket oss, og mere til, forteller Stein Erik.

Paradisalléen er et nytt og spennende boligprosjekt sentralt plassert på Paradis, et svært populært boligområde med kort avstand til det meste. Prosjektet består av 107 splitter nye leiligheter i tre bygg som vil bli bygget trinnvis.

Moderne og stilrent

– Paradisalléen har leiligheter for mennesker i alle livsfaser med størrelser fra 35 til 180 kvadratmeter. Unge førstegangskjøpere, småbarnsfamilier og voksne som ønsker en enklere tilværelse og tar steget fra enebolig til leilighet, kan alle finne sin drømmeleilighet her, forteller May Elin Sola, prosjektleder for utbygger Paradis Boligutvikling AS.

Paradisalléen består av 107 leiligheter i tre bygg. Ilustrasjon: Tag Arkitekter

Store vindusflater sørger for mye lys og god romfølelse. Ilustrasjon: Skyline

Alle leilighetene har smarte planløsninger og store oppholdsrom med lyse og delikate flater. Kjøpere som er tidlig ute har også mulighet til å få personlige tilpasninger i både planløsning og interiør.

– Det er lagt vekt på moderne og gode kvaliteter i alle leilighetene. Enkelte av leilighetene har fått premium-symbol, hvor det leveres ekstra påkostede løsninger som en-stavs hvitpigmentert eikeparkett, oppgraderte fliser på badet, innfelt belysing og integrerte hvitevarer fra Miele, utdyper Sola.

Nærhet til familien

Det er nemlig ingen tilfeldighet at Oddrun og Stein Erik valgte bolig akkurat på Paradis. Stein Erik har vokst opp i søndre bydel, og da han traff Oddrun, bygget og etablerte de et felles hjem på Storetveit.

– Første gang vi flyttet sammen tok min mann meg med nesten til Paradis. Denne gangen tar han meg med hele veien til Paradis, supplerer Oddrun med et smil.

Oddrun og Stein Erik er ekte friluftsmennesker og setter stor pris på de mange turmulighetene nær Paradisalléen. Foto: Terje Bjørnsen

Huset på Storetveit ble solgt for få måneder siden, og det spreke ekteparet bor nå på Geilo.

Men med barn og barnebarn og resten av storfamilien i Bergen, ønsket Oddrun og Stein Erik nærhet til familien.

– I og med at vi har en sønn med familie på Askøy og ellers annen familie i Bergen, så ønsker vi å kunne opprettholde kontakten med disse når vi nå på en måte har «forlott» Bergen, og her vil leiligheten i Paradisalléen være til god nytte. Dessuten har vi mange gode venner som vi også fortsatt ønsker å pleie kontakten med, sier Oddrun.

Fra Hell til Paradis

For Oddrun, som opprinnelig kommer fra like utenfor Hell i Trøndelag, er også Bergen blitt «hjemme».

– Nå har vi, etter nøye vurdering, bestemt oss for Paradisalléen og den flotte beliggenheten. Jeg har dermed vært så heldig at jeg har tatt steget hele veien fra Hell til Paradis, ler hun.

Boligene har nærhet til flotte turområder, skoler og barnehager, et sjarmerende butikksenter og ikke minst et bybanestopp. Etableringen av Bybanen har gjort området ytterligere attraktiv- og videreført Paradis som et moderne bydelssenter.

Bybanen tar deg «overalt»

– Nå går hele veien på skinner, bokstavelig talt. Fra Geilo kan vi ta toget til Jernbanestasjonen, og deretter tar Bybanen oss nærmest til døren.

Med etableringen av Bybanen er Paradis blitt et moderne bydelssenter som kombinerer det urbane med et grønt og fredelig boligområde.

Med holdeplass rett utenfor boligen, er det like enkelt å dra til sentrum som de mange arbeidsplassene på Sandsli og Kokstad. Og nå som Bybanen går hele veien til Flesland, ligger så og si hele verden for dine føtter.

Her kan du melde din interesse for Paradisalléen.

– Når Bybanen blir bygget videre mot Fyllingsdalen, vil det bli tilsvarende enkelt å komme seg til Haukeland, sier Stein Erik.

Mange turmuligheter

For den som er glad i natur og joggesko, er mulighetene for beboerne i Paradisalléen mange. Løvstakken, Ulriken og Nattlandsfjellet ligger alle i kort avstand med sine mange og varierte turmuligheter. Dessuten finner man flotte turområder rundt Fantoft Stavkirke og Gamlehaugen, sistnevnte med bademuligheter i Nordåsvannet.

De mange turmulighetene er noe Oddrun og Stein Erik verdsetter høyt.

– I tillegg har vi også treningssenter like ved, og gode sykkelmuligheter både til sentrum og utover i Fana, sier Stein Erik.

Et helt nytt Paradis

Med den nye utbyggingen av Paradisområdet vil hovedveien omgjøres til miljøgate, og sørge for at området får en ytterligere oppgradering og roligere puls.

I første etasje kommer, butikk, café og spisested. Ilustrasjon: Tag Arkitekter

Alle leilighetene har privat balkong. Ilustrasjon: Skyline

Mellom leilighetsbyggene vil det komme en grønn og frodig oase med trivelige fellesområder med sittegrupper og grillplass. Her ligger alt til rette for et godt naboskap. I kjelleren kommer felles garasjeanlegg.

– Fra leilighetene kan man ta heisen rett ned tiI første etasje hvor det åpner en ny flott REMA 1000 butikk, som også vil være søndagsåpen. Vitus Apotek åpner også et utsalg, og det vil i tillegg komme kafé og øvrige servicetilbud. Paradiskrysset rommer også eksklusive og spennende butikker, mens Colonialen byr på delikatesser og deilig kaffe, forteller May Elin Sola.

Mange fordeler med å kjøpe nytt

Allerede før salgsstart melder Sola om stor interesse for prosjektet.

– Det er ingen tvil om at Paradis er et populært boligområde. Mange ser også fordelene ved å kjøpe nytt. Det gir en trygghet, samtidig som leiligheten selges til fastpris og dokumentavgiften er lav, sier hun.

Stein Erik og Oddrun gleder seg til å flytte inn i Paradisalléen. Foto: Terje Bjørnsen

Utsiktene til en lettvint hverdag og mindre vedlikehold er noe Oddrun og Stein Erik setter pris på.

- Man blir veldig bundet av en hage, spesielt i sommerhalvåret. Det er godt å slippe dette ansvaret. Det er også positivt at bygget er utstyrt med heis, selv om vi har planer om å ta trappene så lenge vi klarer, smiler Stein Erik.

Her kan du melde din interesse for Paradisalléen.