Belegningsstein fra Askøy ga eneboligen på Hop et helt nytt uterom

Da Christian Hybertsen skulle legge belegningsstein i innkjørselen sin, var nærhet et viktig stikkord i valg av steinprodusent. – Utelukkende positivt for miljøet og utrolig praktisk for meg som kunde, sier fanabuen.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio
GIKK FOR LOKAL STEIN: Da pandemien kom og sendte Christian Hybertsen på hjemmekontor, ble det fart på steinleggingen. – Plutselig hadde jeg tid siden det ble slutt på all reisevirksomhet, sier han, som valgte belegningsstein fra NOBI.

Helt siden familien Hybertsen kjøpte eneboligen på Hop for åtte år siden, har Christian sett for seg hvordan innkjørselen en dag kunne bli.

– Noe av det første jeg tenkte da vi kjøpte huset, var at grusen utenfor måtte bort!

Det sier Christian der han går rundt på splitter ny belegningsstein fra NOBI som han selv har lagt ned én etter én.

Det måtte imidlertid en pandemi til for at han fikk realisert drømmen om et vedlikeholdsfritt tun fritt for grus og sand som til stadighet ble dratt inn i gangen.

Koronaen fikk fart på steinleggingen

– Jeg reiser vanligvis mye i jobben og er derfor lite hjemme på kveldstid. Da koronaen så sendte meg på hjemmekontor, hadde jeg plutselig tid til å jobbe med steinlegging etter arbeidstid, sier han og føyer til:

– Noe med det fine med å legge belegningsstein, er at du fort ser fremdrift og resultater av arbeidet du gjør. Når så venner og familie i tillegg skryter av hvor fint det har blitt, så er det selvsagt ekstra kjekt. Det gir jo litt stolthetsfølelse av å ha lagt belegningssteinen ned selv.

Se NOBIs store utvalg av belegningsstein
SNART FERDIG: Christian Hybertsen tar seg en liten luftepause fra hjemmekontoret for å vise frem den nye uteplassen sin. Neste prosjekt er å anlegge et grøntområde med busker i skråningen bak ham.

Det gjenstår fremdeles en del arbeid før alt er ferdig rundt eneboligen, men familien merker allerede godt at de ikke drar inn like mye rusk i huset som da tunet så ut som en grusbane.

– En veldig hyggelig konsekvens av en ny, flott uteplass, kommenterer Christian med et smil.

Drømmer du om nytt uterom du også? Se hvordan du enkelt kommer i gang

Fra tresko til betong

Nordmenn flest bruker mer og mer tid i egen hage, og produkter av betong er førstevalget for stadig flere.

Dette er svært merkbart for NOBI Norsk Betongindustri AS som produserer kvalitetsprodukter av betong på fabrikken sin på Herdla på Askøy.

Se ulik bruk av de populære betongproduktene fra Rådhus-serien til NOBI:

– Det er veldig hyggelig at stadig flere oppdager oss, og vi ser en økende etterspørsel etter våre produkter, sier daglig leder Espen Mikalsen.

TREDJE GENERASJON: Espen Mikalsen, daglig leder for NOBI Norsk Betongindustri AS.

Espen er tredje generasjon i den tradisjonsrike familiebedriften farfaren hans startet sammen med brødrene sine i 1934.

Den gang holdt bedriften til på Haugland litt lenger sør på Askøy, og drev da med noe helt annet enn betong: Trevarer og tømmer til boligbygging samt produksjon av tresko!

Tidlig på 60-tallet startet de så opp med betongproduksjon.

– Selv var jeg bare rundt åtte år første gang jeg hadde sommerjobb på fabrikken, sier Espen og minnes da han som liten kostet gulvet og stuet paller.

– Ja, jeg ble tidlig involvert. Jeg husker godt at jeg kjørte ned med formiddagsmat til far og farfar på trehjulssykkelen min, humrer nåværende daglig leder som overtok sjefsstolen i 1993.
Besøk nettbutikken til NOBI
FAMILIEBEDRIFT: Espen Mikalsen er tredje generasjon i sjefsstolen på NOBI. Sønnen Tobias Mikalsen er i full gang med å bli kjent med bedriften og jobber nå i produksjonen.

Stolt bedrift

– Som en direkte følge av lavkonjunktur og tøffe tider tidlig på 90-tallet, måtte vi dessverre si opp folk. Da jeg tok over i 1993, var vi bare 13 ansatte, sier Espen.

Han synes derfor det er inspirerende og kjekt at bedriften siden den gang har lyktes med å mangedoble antall ansatte og få pilene til å peke i riktig retning.

– Jeg er så imponert over våre ansatte som er så genuint opptatt av kvaliteten på det vi produserer og leverer. Det er slik en stolthet i hele organisasjonen; alle er vi opptatt av kontinuerlig forbedring for å kunne tilby den ypperste kvalitet til kundene våre, sier Espen og understreker:

– Drømmen min er å kunne levere NOBI videre til neste generasjon, og sønnen min Tobias er allerede i full sving i produksjonen, sier han fornøyd.

NOBI har blant annet vært delaktig på prosjekter som utbygging av Flesland og Bybanen samt ny tribune på Brann Stadion.

Les mer om noen av NOBIs ulike prosjekter

Omfattende kvalitetskontroll

BETONG I ALLE STØRRELSER: NOBI produserer alt fra mindre stein som passer til blant annet trapper, blomsterbed, utegrill og gjerdestolper – til enorme betongkonstruksjoner til parkeringshus, kjøpesentre og kulverter.

NOBI-sjef Espen Mikalsen trekker også frem hvor takknemlig han er for at bergensbosatte privatkunder som Christian Hybertsen kommer til dem for å handle.

– Fra vår side er det en bevisst satsing å kunne tilby alt fra små produkter til privatkunder til enorme betongelementer som blir fraktet herfra på båt. Det gjør at vi har flere bein å stå på, sier Espen.

Ved å kjøpe produkter fra NOBI er kundene til enhver tid garantert kvalitet. Alle produktene deres gjennomgår en omfattende kvalitetskontroll før de forlater fabrikken, og de jobber hele tiden med å redusere miljøavtrykket sitt.

Nobi er miljøsertifisert og tilfredsstiller kravene i ISO 14001
BUTIKK I BLOMSTERDALEN: Sentralt på Lønningsflaten finner du butikken til NOBI, og der er det bare til å komme innom for god hjelp, tips og råd. Adressen er Lønningsflaten 25. Du kan selv hente varer du har kjøpt i nettbutikken, men NOBI kan også levere.

Kortreist stein

Hage- og parkproduktene kan kjøpes i nettbutikken eller i butikken på Lønningsflaten, og NOBI tilbyr hjemlevering med kranbil for dem som ønsker det.

– Jeg synes selv at våre hage- og parkprodukter er veldig pene, og med tanke på den økende etterspørselen, er det tydeligvis flere som synes det, sier Espen med et smil, og legger til at alt fra belegningsstein til støttemurer stort sett er lagervare.

Sjekk ut NOBIs nye hagekatalog for tips, råd og inspirasjon til ditt uterom

Christian på Hop foretrakk å hente steinen sin selv fremfor å få den levert.

– På den måten kunne jeg hente mer etter hvert som jeg trengte det. Akkurat det var også noe av grunnen til at jeg kjøpte lokalprodusert stein: Hadde jeg kjøpt fra Østlandet, hadde jeg fått 22 paller dumpet på tomten samtidig, sier han og føyer til:

– 22 paller tar ikke akkurat liten plass! Ved heller å handle lokalt, så slapp jeg å ha hele innkjørselen fylt opp med paller. I tillegg er det veldig kjekt å tenke på at jeg nå har kortreiste produkter i hagen.

Christian skryter av hvor hjelpsomme og fleksible NOBI var å handle med.

– Det å legge belegningsstein var helt nytt for meg da jeg begynte, og jeg fikk svar på alt jeg lurte på. I tillegg har NOBI gode råd og tips på nettsiden sin, tipser han.

NOBI viser deg hvordan du kan legge belegningssteinen selv: