Slik fyller du kjøleskapet riktig og holder råvarene friskere

Nøkkelen til et bedre og mer velsmakende måltid er et velorganisert kjøleskap. Her får du oppskriften på hvordan ulike råvarer skal oppbevares i kjøleskapet.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Slik bør du oppbevare kjøtt og fisk

Hvis matvarer som kjøtt, rå fisk og skalldyr ikke kjøles ned raskt, vil de ikke bare miste sin gode smak, men bli både dårlige og ubrukelige. Den optimale temperaturen for denne typen råvarer er 4 grader. Da holder de seg både best og lengst. Derfor er det viktig å oppbevare dem på det kaldeste stedet i kjøleskapet. Tidligere måtte man måle seg frem til dette stedet med et termometer. Nå finnes det enklere metoder.

Med LGs funksjon LINEAR Cooling reduseres temperatursvingningene slik at du kan være sikker på at kjøtt og fisk beholder kvaliteten mens det ligger i kjøleskapet.

– På denne måten kan du oppbevare ømfintlige råvarer der temperaturen er akkurat passe, samtidig som kjøleskapet ellers holder vanlig temperatur, sier Mats Haglund, produktspesialist i LG.

Klikk for å finne kjøleskapet som passer best for deg

Unngå at frukt og grønt blir dårlig

Å finne riktig plassering for frukt og grønnsaker, er om mulig den største utfordringen. Kanskje er det også derfor dette er matvarene vi kaster mest av. Både foretrukken temperatur og emballasjemåte er forskjellig fra råvare til råvare og påvirker også oppbevaringsmåten.

– En årsak til at frukt og grønnsaker ofte blir dårlige hvis de oppbevares feil i kjøleskapet, er det høye væskeinnholdet. Vannet siver ut, og råvarene blir liggende å bade i væsken. Dermed blir råvaren dvask, smaken blir dårlig og de mugner lett, sier Haglund.

Frukt og grønnsaker bør oppbevares skuffene som er beregnet for dette. En tommelfingerregel er at frukt og grønt fra Norden liker seg kjølig – altså i kjøleskapet, mens tropiske frukter som bananer, avokado eller tomater oppbevares best varmere, som for eksempel på kjøkkenbenken.

Finn fryseredskapet som passer best for din husholdning

Med LG slipper du kondens

Luften i kjøleskapet er generelt veldig tørr, og grønnsakskuffen er stedet der fuktigheten er høyest. Å oppbevare frukt og grønt som avgir mye væske i enten grønnsakskuff eller poser hjelper, men det finnes en enda bedre løsning.

– LG har utviklet løsninger som Moist Balance Crisper og Fresh Balancer spesielt for frukt og grønnsakskuffen din. Det spesielle gittermønstrede lokket sørger for at innholdet i skuffen beholder sin naturlige fuktighet og minimerer risikoen for at kondens drypper ned på råvarene, sier Haglund.

Bla i karusellen under for å se flere lekre kjøleskap fra LG:

Klikk her for å finne kjøleskapet som passer best for deg

Funksjonen som «redder» meieriprodukter

I kjøleskapsdøren er det vanligvis plass for egg og melkekartonger. Paradoksalt nok, i og med døren egentlig ikke er spesielt egnet for oppbevaring av melk, siden temperaturen varierer mye i døråpningen.

Heldigvis har LGs kjøleskap teknologi som forhindrer store temperatursvingninger i døråpningen. Med DoorCooling+ har kjøleskapet en ekstra luftkanal ved døren, i tillegg til de åtte som vanligvis finnes.

– Den ekstra kanalen sørger for rask nedkjøling, og gir på denne måten en jevnere temperatur i døråpningen så vel som resten av kjøleskapet, forklarer produktspesialisten.

Ute etter nytt kjøleskap? Sjekk utvalget av LGs produkter her

LG fikk topplassering innen bærekraft

I desember 2020 oppnådde LG Electronics Inc. Platinastatus i bærekraftsrangeringen fra EcoVadis. Totalt er mer enn 75.000 selskaper og organisasjoner i over 160 land evaluert, og platinastatus tildeles kun de beste 1 %.

– Dette høyest mulige nivået er et bevis på vår kontinuerlige streben etter ikke bare å bli en mer bærekraftig virksomhet, men også å ligge i toppsjiktet, sier nordisk markedssjef i LG, Daniel Lamborn.

EcoVadis er et uavhengig analyseselskap som leverer den ledende løsningen for overvåking og evaluering av bærekraft. Dette evalueres årlig, og fire områder og 21 kriterier ligger til grunn for hvordan poengene til virksomhetene fastsettes. Metoden som EcoVadis benytter, bygger på internasjonale bærekraftsstandarder. Les mer om undersøkelsen her.