Derfor bør du gjøre et trygt meglervalg

– Når boligformuen skal forvaltes, er flertallet tjent med å ikke ta for stor risiko.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

I fortvilelse tok et ektepar kontakt med PrivatMegleren, og forklarte at den rimelige løsningen de hadde valgt, ikke ga resultater. Etter meglerbytte til PrivatMegleren ble boligen solgt – etter første visning.

– Jeg skjønner godt at man kan bli fortvilet når ingen viser interesse for boligen du skal selge. Beklageligvis finnes ofte forklaringen i de valg selgere selv tar. Mange tar unødvendig risiko, for å spare relativt små beløp ved boligsalg, forklarer Ådne Horn, en av Bergens mestselgende meglere.

Reparere bilen selv?

Horn selger boliger over hele Bergen og møter jevnlig boligselgere som sliter med å selge etter å ha valgt gjør-det-selv-meglere eller rimelige meglere.

– Enkelte løsninger kan minne litt om at du som bileier får tilsendt reservedeler i posten for å reparere bilen selv, fremfor å benytte fagfolk. Prismessig kan det virke forlokkende, stort sett ser vi derimot at du mottar det du har betalt for, sier han.

I mange tilfeller handler dårlige resultater om tingene du ikke mottar. Det kan være både viktige råd og avgjørende markedsføring. Den erfarne megleren mener mange trolig ikke er oppmerksom på risikoen.

– Boligsalg handler om sluttresultat, både kvalitetsmessig og økonomisk. Dersom du ønsker å oppnå “markedets beste pris” må du legge ned den nødvendige innsatsen. Sjelden vil du få full pott om innsatsen er halvveis, sier Horn.

Jakten på høy pris

Og når det kommer til innsats vet Horn hva han prater om – PrivatMegleren bruker nemlig i snitt vesentlig mer tid per bolig enn mange av konkurrentene. Dette er ikke fordi PrivatMegleren jobber sakte, men fordi meglerne vet hva som står på spill for kundene:

– Det kan være lett å glemme, men folk flest har nesten hele formuen sin i bolig. Med andre ord forvalter vi den fremtidige økonomien til kundene våre og da er det viktig å gjøre det på best mulig vis. Vi legger alltid ned den innsatsen som trengs for å oppnå best mulig pris for de boligene vi selger, fastslår Horn.

Fortvilte boligselgere

Da PrivatMegleren på høsten overtok et boligsalg var kunden oppgitt over hvor lite effektiv deres megler hadde vist seg å være. Horn forteller at det gjerne går igjen:

– Mange ser på totalprisen og tenker “her er det penger å spare”, men innser først når det er for sent at løsningen ikke er dekkende for deres behov.

Den aktuelle boligen hadde ligget ute i flere måneder og selger opplevde at det ikke fantes interesse.

– Da vi overtok ble den solgt til prisantydning etter første visning, og vi opplevde svært god interesse, sier han.

For PrivatMegleren handler det om innsats, kvalitet og verktøykasse for å kunne være en av de mestselgende meglerne i Bergen.
For PrivatMegleren handler det om innsats, kvalitet og verktøykasse for å kunne være en av de mestselgende meglerne i Bergen.

– Hvordan fikk dere til det?

– Det handler kort og godt om innsats, kvalitet og verktøykasse. Vi klargjør boligen, tar gode bilder, har tilgang til en av markedets beste markedsføringspakker – og vi vet hvordan boligkjøpere tenker. Det er dette du gir slipp på ved å velge rimelige alternativ, understreker Horn og legger til:

– Forskjellen på et godt og et dårlig salg er ofte flere hundre tusen kroner.

Et trygt meglervalg med salgsgaranti

– Dette er ikke første gangen vi er borti et tilfelle som dette og det blir neppe siste gangen heller. Fordelen med å velge PrivatMegleren fra første stund er også vår salgsgaranti. Om vi ikke skulle klare å oppnå en sum du er fornøyd med, så sitter du igjen uten å måtte betale for meglerkostnadene.

I nevnte tilfelle ble den aktuelle kunden nødt til å betale den tidligere megleren for et salg som ikke fant sted.

– Fordi selskapet ikke hadde salgsgaranti. Vi er opptatt av å tilby den beste løsningen for å oppnå høy pris og den beste garantien for å skape trygghet, avslutter Horn.

Planlegger du å selge boligen din? Kontakt PrivatMegleren her.