TIL Å SMILE AV: Med StrømKontroll vil strømregningen se bedre ut, lover Futurehome.
TIL Å SMILE AV: Med StrømKontroll vil strømregningen se bedre ut, lover Futurehome.

Nå blir det enklere å spare strøm – og samtidig få støtte

Høy strømregning? Med StrømKontroll fra Futurehome kan du redusere forbruket med flere tusen kroner i året. På toppen av dette kan du få store deler av investeringen dekket av Enova.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Grunnet rekordhøye strømpriser, har norske Futurehome utviklet StrømKontroll – en komplett pakke som lar deg få full oversikt og kontroll over strømforbruket ditt.

DAGLIG LEDER: Erik Stokkeland i Futurehome.
DAGLIG LEDER: Erik Stokkeland i Futurehome.

– Enkelt forklart leser oppvarmingskilder og varmtvannsbereder av strømprisen i sanntid, for så å selv hente ut den strømmen de trenger når den er billigst, forklarer daglig leder Erik Stokkeland i Futurehome.

Ønsker du for eksempel at det skal være 17 grader i stua om natten og 21 grader når du står opp, sørger StrømKontroll for dét – og finner automatisk den billigste måten å gjøre det på.

– Kommer et stort prishopp tidlig om morgenen, sørger StrømKontroll for at den mest strømkrevende temperaturøkningen starter litt før, sier Stokkeland.

Gjennom et forsiktig anslag uten de høyeste strømprisene i Sør-Norge, mener Stokkeland en familie med normalt strømforbruk vil spare penger allerede det første året.

– StrømKontroll kan med andre ord redusere strømregningen med flere tusen kroner per år, sier han.

https://stromkontroll.no/?utm_source=vg&utm_medium=social&utm_id=stromkontroll_lansering ENKEL BESTILLING: StrømPakken fra Futurehome kan du bestille selv. Bildet er klikkbart.
ENKEL BESTILLING: StrømPakken fra Futurehome kan du bestille selv. Bildet er klikkbart.
REDUSERE STRØMFORBRUKET DITT? HER KAN DU BESTILLE STRØMKONTROLL!

Lover stor reduksjon

I tillegg kan du få dekket 35 prosent av investeringen gjennom Enova-støtte – inkludert installering.

StrømKontroll er nemlig spesialtilpasset kravene i Enovas støtteordning for smart strømstyring. Dersom du tar styring på minst to av de største «driverne» på strømregningen, kan privatpersoner få dekket noe av regningen.

– Med en markedspris på rundt 10.000 kroner ferdig installert, betyr det at du får igjen 3500 kroner. Da sitter du igjen med et utlegg på 6500 kroner – hvor du allerede det første året kan hente inn en del av disse kronene på lavere strømregning, sier Stokkeland.

Elbil gir større fordel

Mye av grunnen til at den store strømsparegevinsten kan oppnås allerede første året, skyldes ifølge Stokkeland at oppvarming står for rundt 80 prosent av folks strømforbruk.

– Unntaket er de som har elbil og lader mye hjemme. For disse er strømkontroll-pakken faktisk enda mer gunstig – fordi den også kan styre ladere som Easee, Zaptec og DEFA, forklarer han.

Når elbilladeren er koblet på samme smarte strømstyring som varmtvannsbereder og oppvarmingskilder, kommer også den innunder den samme støtteordningen fra Enova.

Dermed vil de 35 prosentene du får dekket gjelde både totalsummen for StrømKontroll – òg det du betalte for elbilladeren med installering. Dette gjelder ifølge Stokkeland også med tilbakevirkende kraft i 20 måneder.

– Betalte du for eksempel 18.000 for elbillader og installering fjor og kjøper StrømKontroll for 10.000 kroner, blir den totale kostnaden på 28.000 kroner. Det gir deg rett til 35 prosent, altså 9.800 kroner, i Enova-støtte. Pakken blir i praksis altså gratis, sier Stokkeland.

KAN GI FORDEL: Også elbilladeren kan omfattes av støtteordningen fra Enova.
KAN GI FORDEL: Også elbilladeren kan omfattes av støtteordningen fra Enova.

Enkelt å anskaffe

StrømKontroll kan ifølge Stokkeland monteres raskt og effektivt av en elektriker.

– Alt du trenger å gjøre er å ta kontakt med en elektriker. De både selger og setter opp StrømKontroll for deg. Du trenger ikke ha et moderne hus eller gjøre store oppgraderingen. Dette kan monteres i alle hjem med trådløst nett, sier Stokkeland.

Strømkontroll-pakken består av fire komponenter som åpner for fjernstyring og samhandling med strømprisen for det du bruker mest strøm på:

  • En termostat til oppvarmingskilder som gulvvarme.
  • En relé for varmtvannsberederen.
  • En smarthub som gjør at alt «snakker sammen».
  • En energimåler (HAN-plugg) som viser strømforbruket i sanntid.
LEI AV OVERRASKENDE STRØMREGNINGER? STRØMKONTROLL GIR OVERSIKT OG KONTROLL OVER FORBRUKET! BESTILL HER!
GENERALSEKRETÆR: Morten Andreas Meyer i Huseiernes Landsforbund.
GENERALSEKRETÆR: Morten Andreas Meyer i Huseiernes Landsforbund.

Imponerer Huseiernes Landsforbund

Generalsekretær Morten Andreas Meyer i Huseiernes Landsforbund er imponert over det Futurehome har utviklet.

– Løsningene fra Futurehome gjør det enkelt å være smart forbruker. Strømkontroll-pakken gjør at vi vil spare strøm, miljø og penger, og støtten fra Enova gjør den enda mer lønnsom, sier Meyer.
SENIORRÅDGIVER: Tor Brekke i Enova.
SENIORRÅDGIVER: Tor Brekke i Enova.

Gjennom å bruke strømmen smartere og utnytte strømnettet bedre frigjøres store mengder fornybar energi. Slik kan boligene bidra inn i klimadugnaden.

Nylig varslet Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) underskudd på strøm i Sør-Norge allerede fra 2026.

De har estimert at man kan spare godt over ti prosent av Norges samlede kraftforbruk gjennom ulike tiltak i bygg.

– Smart strømstyring gir lavere strømregning og reduserer samtidig behovet for utbygging av kraftnettet, bekrefter Tor Brekke, seniorrådgiver i Enova.