Phillippa (5) øver matte med «Albert»

Philippa har akkurat begynt i første klasse. I sommer fikk hun øynene opp for tall og regning gjennom appen «Albert». Nå kan også ditt barn få gratis mattehjelp.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Vår visjon er at «Albert» skal være verdens beste, digitale mattelærer, forteller Salman Eskandari, en av gründerne bak den svenske mattesuksessen.

«Albert» er en app, utviklet av erfarne pedagoger, lærere og forskere, med mål om å lære barn matte på en smart, morsom og pedagogisk måte.

En av dem som var godt forberedt til årets skolestart, er Philippa (5 1/2). I sommer oppdaget moren hennes matteappen « Albert» og lastet den ned for datteren.

– Det er virkelig en kul app hvor barna får lære matematikk på en enkel og god måte. Vi liker at den er så lett å forstå, sier mamma Irene.

«Albert» har tusenvis av oppgaver og animerte filmer som hjelper barn med å forstå matematikk, og oppgavene er tilpasset både alder og nivå.

– Philippa har ikke vært så interessert i matematikk tidligere, men nå har hun selv begynt å regne, for eksempel på hvor mange vi er rundt bordet eller hvor mye lommepenger hun har, forteller moren.

KLIKK FOR Å OPPRETTE GRATIS KONTO FOR BARNET DITT I 60 DAGER

Matteforståelse utvikles over tid

Nå kan alle som ønsker teste «Albert» gratis i 60 dager. Salman Eskandari forklarer at appen har innebygget AI (kunstig intelligens), slik at «Albert» blir kjent med hver unike bruker. Står du fast, kan du be om tips, hint, ledetråder eller forklaring.

– Vi ønsker å skape en individtilpasset kunnskapsreise med en-til-en-følelse, sier eksperten. Over 200.000 svenske familier har allerede valgt «Albert» som digital mattelærer, og før sommeren kom altså appen på norsk.

– Den er perfekt når Philippa trenger å koble av litt. Med «Albert» føles det som om barna får en meningsfull tid foran skjermen og at de lærer noe, sier moren.

For de litt eldre barna, er appen et perfekt supplement til lekser.

– Matematisk tenking er et puslespill som må utvikles over tid. Men med stress og press rundt prøver og innleveringer i hverdagen, blir det ofte lite rom for refleksjon, sier ekspert Salman Eskandari.

KLIKK FOR Å OPPRETTE GRATIS KONTO FOR BARNET DITT I 60 DAGER