Fotograf Reimers Atelier

Terje Leknes returnerer til PrivatMegleren

Han fikk spredt vingene i Syv Fjell eiendomsmegling, men endte til syvende og sist opp der han startet: i PrivatMegleren.

Annonsørinnhold produsert av Brand Studio

– PrivatMegleren tilbyr kundene et helt unikt konsept. Da jeg fikk muligheten etter et halvt års pause fra bransjen, måtte jeg bare komme tilbake dem, sier Terje Leknes (34).

Eiendomsmegleren reflekterer over valget han nylig gjorde: å returnere til sin arbeidsgiver gjennom fem år, PrivatMegleren, etter tre år som gründer i Syv Fjell.

– Å starte for seg selv har lagt latent i DNA-et mitt og i 2015 var tiden inne for å realisere denne drømmen. I Syv Fjell eiendomsmegling har jeg lært utrolig mye om å drive bedrift, og om kundene, kjøperne – og meg selv. Men jeg savnet gjengen i PrivatMegleren. Hele ryggraden til bedriften er gjennomprofesjonell, de leverer et unikt produkt og de har det lille ekstra. Dersom jeg skulle tilbake til en meglerkjede, var det ingen tvil om at det måtte bli PrivatMegleren, forklarer den hjemvendte megleren.

Butikk i butikken

Man skulle kanskje tro at å drive egen bedrift og jobbe for en meglerkjede er to helt forskjellige verdener, men Leknes er ikke enig.

Før drev jeg butikk. Nå blir jeg en butikk i butikken.

Fotograf Reimers Atelier

– Grunnprinsippet i jobben er med andre ord helt likt: det er opp til meg selv om jeg lykkes og jeg er i stor grad fremdeles min egen sjef. Forskjellen er at jeg nå har et profesjonelt støtteapparat i ryggen, som sikrer og dobbeltsjekker hver eneste detalj i boligsalgsprosessen slik at vi meglere kan fokusere på det viktigste - å selge boligen for den beste prisen. Dette understreker det faktum at PrivatMegleren har profesjonalitet i alle ledd, forklarer Leknes.

LES OGSÅ: Superlaget bak meglerne

Leknes vender tilbake til PrivatMegleren Syd som har kontor på Nesttun. Han er oppvokst i Fana og har således en forkjærlighet for dette området, men selger boliger i alle deler av Bergen.

To ess på hånden

Leknes mener det har skjedd store endringer hos både boligkjøpere og -selgere de siste årene. Den gjennomsnittlige kjøperen stiller godt forberedt på visning fordi informasjon er lettere tilgjengelig for dem. Selgerne er også bevisste på hva de forventer av megleren.

– Samspillet mellom selger og megler er veldig viktig for å oppnå best pris for boligen.

Den «symbiosen» som oppstår når vi får planlagt salgene i detalj for å posisjonere oss optimalt, er magisk.

– Det viktigste for meg er at kunden velger å sitte med to ess på hånden når de skal selge. For du kan faktisk velge starthånd når du skal selge. Med de rette grepene og forberedelsene i salgsprosessen har vi meglere stor påvirkningskraft på sluttprisen, forklarer Leknes.

Skal du selge bolig? Ta kontakt med Terje her.

Tilgang på førsteklasses teknologi

Tilgang på den avanserte annonseteknologien KLiKK er også en av fordelene med å være tilbake i PrivatMegleren. Dette er et annonsemålrettingsverktøy som ved hjelp av avanserte algoritmer finner de kjøperne som er interessert i din bolig.

– Jeg holder på å sette meg inn i verktøyet nå og jeg er mektig imponert over hvor treffsikkert og effektivt det er. I dag velger man ikke lenger bare megler, man velger også hvilken teknologi man får tilgjengelig ved salget.

LES OGSÅ: Klikket seg frem til boligdrømmen

Leknes mener teknologi i 2018 kan det bli avgjørende for sluttresultatet.

– Hva gleder du deg mest til til i tiden fremover hos PrivatMegleren?

– Jeg ser først og fremst frem til å være masse ute i felten med kundene og gjøre en best mulig jobb for dem. Og jeg gleder meg til å være omringet av alle de dyktige menneskene i PrivatMegleren, avslutter Leknes.