9. – 12. februar er det tid for Båtmessen i Straume Idrettspark.
9. – 12. februar er det tid for Båtmessen i Straume Idrettspark.

Vestlandets største messe for sjølivet er endelig tilbake. Velkommen om bord!

Er det i år båtdrømmen skal realiseres? Bli med på Båtmessen i Straume Idrettspark 9. – 12. februar.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Lengter du etter lukten av salt sjøsprøyt og til å våkne til lyden av bølger? Fortvil ikke. Snart er det ny båtsesong. Enten du drømmer om ny båt, trenger materialer til årets båtpuss eller er av typen som vil ha vannscooter eller kajakk – på Båtmessen er det et hav av alternativer.

Vestlandets største innendørs messe for sjølivet

– Det er med stor glede vi kan fortelle at det blir båtmesse i 2023.

Det sier en tydelig fornøyd Henning Christensen som jobber på spreng med gjengen i Sotra Sportsklubb for å få alt i havn før åpningen. Pandemien har ført til at Båtmessen ble kansellert både i 2021 og 2022.

– Vi kan nesten ikke vente, og vi er sikker på at alle med interesse for båt er klare for et skikkelig båttreff på Sotra nå i februar.

– Her finner besøkende alt som hører sjøen til, både til fisking, bading, sjøsport og båter. Om du trenger materialer til årets båtpuss, fiskestenger eller kajakk, så er dette plassen for deg, sier Christensen.

9. – 12. februar fylles Straume Idrettspark med 50 utstillere som skal vise deg hvordan du får mest ut av båtlivet. Båtmessen er den største innendørs båtmessen du kan oppleve på Vestlandet.

Henning Christensen gleder seg over at messen endelig er tilbake.
Henning Christensen gleder seg over at messen endelig er tilbake.

– Den største fordelen med denne messen er at den er inne. Du slipper å fryse på bryggekanten, eller få neglebitt før du har sett den første båten. Her har du tid til å ta en kaffe og kose deg, sier Christensen.

Han legger til:
– Og så er messen så tidlig på året at du har tid til å få den nye båten din levert før sesongen er ordentlig i gang.

Opplev båtene du drømmer om

Når båtene er innendørs, kan du også oppleve dem på en helt annen måte.

– Du får anledning til å se skroget, sette deg inn i kabinen, kjenne på romfølelse og kanskje legge deg ned i køyen. Dette har ikke vært mulig de siste årene, så nå kan du endelig få oppleve båtene og utstyret du har sett på nett. Det eneste du ikke får testet på båtmessen er fiskelykken, sier han og ler.

Det er ikke bare de voksne som skal få se på båter denne helgen. Det er også tilrettelagt for en fin dag for hele familien.

– På lørdag og søndag har vi åpen hall som familiene kan benytte seg av.

Bilde fra en tidligere messe.
Bilde fra en tidligere messe.

Mulighet for rask levering

Båtmessen er den nest største innendørs båtmessen i hele landet, og grunnen til det er god.

– Båtlivet på Vestlandet er i en særstilling med tanke på geografi og vær. Med kort vei til havet og et skiftende vær, stiller det store krav til båtene og de andre forhandlerne, forklarer Christensen.

– Vi ser også at reiserestriksjonene de siste årene har ført til at flere har oppdaget eget land og egen kyst.

Gjennom pandemien var etterspørselen så stor at mange produsenter hadde problemer med å levere.

– Dette virker endelig å ha løst seg for de fleste produsentene, så sjansen er nå stor for å få båten hurtig levert, sier Christensen.

Elbåt og gode messepriser

Tradisjonen tro blir flere båtnyheter presentert på Båtmessen.

– Det kommer alltid nye modeller innenfor båtverdenen. Besøkende vil kunne se mange modeller for første gang, og det blir både verdenspremierer og norgespremierer. Dette vil du ikke gå glipp av!

Utviklingen av batteridrevne båter fortsetter å akselerere, og på messen i år vil det bli lansering av en 100 prosent elektrisk båt.

– Vi tror at batteridrevne båter vil skape en ny æra på sjøen for mange. Ikke bare er de batteridrevne, men de er også stillegående, noe vi tror mange vil sette pris på, sier Christensen.

Og som vanlig stiller forhandlerne med særlig gode messepriser.

– Det er messetilbud på alt fra fiskestenger til vannscootere og store båter; ja, det er virkelig verdt å komme her om du jakter på noe.

Følg Båtmessen på Facebook for oppdateringer om lanseringer og messetilbud frem mot åpning

Praktisk info

  • Båtmessen oppfordrer alle besøkende til å benytte seg av Kystbygarasjen. Kystbygarasjen er gratis de to første timene, deretter koster det 15 kroner halvtimen.
  • Kystbygarasjen har makspris på 80 kroner per døgn.
  • Båtmessen har flere gratis shuttle-busser som bringer deg tørrskodd til og fra messen, hele dagen.
  • Det er også noen få parkeringsplasser ved Sotra Arena. Parkering koster 50 kroner.

ÅPNINGSTIDER

Torsdag 9. februar: 13:00 – 20:00

Fredag 10. februar: 13:00 – 20:00

Lørdag 11. februar: 11:00 – 18:00

Søndag 12. februar: 11:00 – 18:00

GRATIS ADGANG – Velkommen om bord!

Adresse: Idrettsvegen 50, Straume Idrettspark, 5353 Straume

Alt om årets messe finner du her


Dette gleder utstillerne seg til:


Nordic Boats

– Messene er utrolig viktig for oss. Nå har det vært noen år med få messer, og derfor er det enda mer stas endelig å være her igjen, sier en engasjert Benjamin Schøll fra Nordic Boats AS.

– Det er noe helt annet å se båtene i virkeligheten, å få tid til å sette seg litt inn i hvordan det ville vært å bruke og eie de ulike båtene. Den opplevelsen får man ikke på nettet.

– Vi gleder oss også til å vise alt som er nytt. Det har skjedd så mye for oss det siste året, så 2023 blir et skikkelig spennende år. Vi lanserer blant annet Skager 660 – en hundre prosent egenprodusert elektrisk båt.

– Vi har også med oss to nye RIB-merker vi skal selge. Og vi har mange knallgode tilbud på båter som vi allerede har på lager fra alle våre merker, sier Benjamin.

Nordic Boats sin 100 prosent elektriske Skager 660 vises frem på Båtmessen for første gang.
Nordic Boats sin 100 prosent elektriske Skager 660 vises frem på Båtmessen for første gang.

Bergen Marine

Bergen Marine AS satser større enn noen gang på årets båtmesse med 30 utstilte båter.

– Merkene Bavaria, Saga, Nordkapp, Uttern, Quicksilver og Saxdor vil være representert, og det blir bergenspremiere på nyhetene Nordkapp 905 V12 Edition, Nordkapp 830 Noblesse og Saxdor 270 GTO, og ikke minst de revolusjonerende nye motorene fra Mercury hvor vi vil vise de nye V10 og V12 (600 hk) på messen, sier Per Alvern fra Bergen Marine AS.

– Vi kan også lokke med knalltilbud på et mindre partikjøp av nye båter av 2022-modell, så i år kan man gjøre et skikkelig godt kjøp på selve båtmessen.

– Etter to års opphold grunnet pandemi gleder vi oss nå virkelig til Båtmessen og ikke minst til båtsesongen som snart er i gang, sier Alvern.

Bergen Marine satser stort på Båtmessen.
Bergen Marine satser stort på Båtmessen.

Olsen Fangst og Kraftblokk

– Vi gleder oss til Båtmessen, og vi håper det er mange hobbyfiskere som tar turen. På Båtmessen skal vi nemlig for første gang vise frem vår «All in one OlsenBlokk» som er en sterk elektrisk kraftblokk. Vi kommer også til å vise frem blokkene vi har solgt i mange år og ekstra utstyr. Så nå er det bare å glede seg til messen, sier en glad Harald Olsen fra Olsen Fangst og Kraftblokk.

Her er Olsen Fangst og Kraftblokk representert på messen i 2020.
Her er Olsen Fangst og Kraftblokk representert på messen i 2020.

E39 Båt & Henger

– Vi på E39 Båt & Henger gleder oss stort til endelig å kunne møte nye og gamle kunder på årets messe etter de siste års avlyste messer. Vi lanserer fire norgespremierer fra både Askeladden, Beneteau, Hobby og AMT som vi gleder oss til å vise frem. Som en av messens største utstillere stiller vi ut hele 45 båter fra 10–30 fot. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til en hyggelig messe med gode tilbud på alt vi har utstilt, sier Jon Runar Harrison fra E39 Båt & Henger.

E39 Båt & Henger AS
E39 Båt & Henger AS