TRYGG BOLIGHANDEL: PrivatMegleren følger råd fra Eiendom Norge for å sørge for en trygg bolighandel.
TRYGG BOLIGHANDEL: PrivatMegleren følger råd fra Eiendom Norge for å sørge for en trygg bolighandel.

Koronatiltak i boligmarkedet

–  Vår jobb er ikke bare å oppnå en høy pris for boligen, vi skal også sørge for at man trygt kan bevege seg i boligmarkedet uten å være bekymret for smitte, forteller faglig leder i PrivatMegleren Lars Albertsen

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Aktiviteten i boligmarkedet har vært høy gjennom sommeren. Tempoet har så langt vedvart også denne høsten. Vedvart har også behovet for koronatiltak, noe PrivatMegleren tar på største alvor.

–  PrivatMegleren følger råd fra Eiendom Norge som igjen er i dialog med Folkehelseinstituttet. Når det er sagt har vi på flere områder valgt å stramme enda litt inn, forteller Albertsen.

Påmelding til visning

En svært merkbar endring er at man må melde seg på visning av bolig.

–  Dette gjør vi for å passe på at vi ikke slipper for mange inn i en bolig på samme tid. I de fleste tilfeller begrenser vi det til en eller to besøkende.

På populære boliger betyr det gjerne svært mange timer med visning.

–  Enkelte boliger har hatt åtte til ti timer med visning. Men det er selvsagt langt bedre enn at vi eller noen av våre besøkende føler ubehag.

På visning stiller meglere med instruksjoner og håndsprit.

–  Vi gjennomfører visningene tilnærmet som før. Forskjellen er nok at vi har langt bedre tid til hver interessent. Samtidig blir det gjerne vi som åpner dører og skuffer for interessentene.

STRAMMER INN: Faglig leder i PrivatMegleren Lars Albertsen, forteller at de tar pandemien på største alvor, og strammer inn tiltakene enda mer.

Hjemmekontor

PrivatMegleren er også opptatt av at ingen skal kunne spre smitte internt og mellom de ulike kontorene til kjeden.

–  Eiendomsmeglere flest er svært sosiale, men dette er ikke rett tid for å være sosial, slår Albertsen fast og legger til:

–  Videre forsøker vi å dra ut til kunder, fremfor å invitere dem inn til oss. Vi har også utstrakt bruk av elektronisk signering der det er hensiktsmessig og ønskelig.

Og er man forkjølet?

–  Her er det bedre å være for forsiktig. Meglerne våre har hjemmekontor, og man skal ikke være redd for å møte en megler fra oss som er «litt forkjølet». Enten er man frisk, eller så holder man seg hjemme. 

Befaring

Albertsen forteller at man også har rutiner for befaring av boliger som skal selges.

–  Våre meglere passer på god håndhygiene både før og etter befaring. I tillegg til at vi tilstreber å ikke ta på noe inne i boligen, passer vi også på å holde avstand til kundene.

Han forteller at kulepenn også her er byttet ut med elektronisk signatur.

–  Vi gjør alt vi kan for at kunder skal oppleve at vi også er profesjonell i forhold til dette.

Har du spørsmål til visning eller vurderer du boligsalg? Les her for mer informasjon

Les også

  1. Betaler ingenting før boligen er solgt

  2. Fra enebolig til townhouse

  3. Beliggenhet er mer enn solforhold – gode idrettslag gir god beliggenhet

  4. Mye leilighet og beliggenhet for pengene i «ny» bydel