Annonsørinnhold

Det er langt mellom gjennomtenkte, sunne og velsmakende alternativer i kiosker på idrettsarrangementer. Akkurat det har Åsane Fotball og Godt Lokalt bestemt seg for å gjøre noe med. – På høy tid!

– Vi er sinnssykt begeistret over lokalmatprodusentene! Endelig kan vi servere mat som både smaker knallgodt og er laget av gode råvarer.

Gorm Natlandsmyr, daglig leder i Åsane Fotball, er på Kokstad hos Spesialgrossisten Troye/Godt Lokalt for å prøvesmake maten som snart kan nytes når det er kamp i Åsane.

– Du, det smaker bare så steike godt, utbryter han mellom munnfuller av lokale fiskeburgere, håndstekte karbonader og pølser.

SMAKSPRØVER: Ossie Nordgreen (t.v), styreleder og aktiv eier i Spesialgrossisten Troye/Godt Lokalt har besøk av Gorm Natlandsmyr, daglig leder i Åsane Fotball for å prøvesmake menyen som skal serveres i Åsane.

Lokalproduserte pølser og burgere

For ja, pølse må det være på kamp! Men ikke hvilken som helst: Fremover blir det wienerpølser fra prisvinnende Bønes Gårdsmat å få kjøpt på kamp i Åsane. Og ikke nok med at pølsene er lokalprodusert: Brødet kommer fra Tradisjonsbakeren i Arna.

– Vi skal servere lokale burgere også! Både av kjøtt og av fisk, sier Gorm mens smaksprøvene lines opp foran han.


KORTREIST: Lokale burgere og lokale pølser står nå på menyen hos Åsane Fotball. Tilbehøret kommer også fra lokalmatprodusenter i Vestland fylke.

Se video av Fana Kjøtt, produsent for Godt Lokalt

Lokale spesialiteter på kamp

Etter at Natlandsmyr ble daglig leder i Åsane sommeren 2019, har klubben hatt et mye tydeligere fokus på lokal identitet. 

– Ikke bare gjennom satsingen på unge, lokale spillere fra bergensområdet, men også kommersielt og omdømmemessig, kommenterer Natlandsmyr. 

Åsane har målrettet jobbet for å tiltrekke seg samarbeidspartnere som har felles verdier og tankesett. På Kokstad fant de den perfekte bedriften.

–  Lidenskapen for det lokale er noe vi deler med Åsane, ja på mange måter har vi akkurat de samme verdiene, sier Ossie Nordgreen, Styreleder og aktiv eier i Spesialgrossisten Troye/Godt Lokalt.

Derfor gleder selskapet seg nå ekstra mye over at folk også på kamp får muligheten til å sette tennene i lokale spesialiteter fremover.

ENGASJERT: Ossie Nordgreen og Godt Lokalt brenner for lokalmat. «Mat og drikke er det viktigste av absolutt alt», skriver de selv på nettsiden sin.

Bærekraftige produkter

– Det er på høy tid at noen gjør noe med maten som serveres på idrettsarenaer. I altfor lang tid har dette vært et forsømt område. Hvorfor skal idrettsarrangementer alltid være forbundet med tilfeldig og usunn mat når selve idretten handler om at suksess skapes gjennom å ha fokus på å lykkes med alle detaljer, inklusiv ernæring? spør Nordgreen seg og understreker:

– Spesielt når det finnes supre alternativer som både smaker bedre, er mye sunnere og ikke minst kommer fra lokale produsenter. Da snakker vi bærekraft, da! Ikke bare er det god og sunn mat, men det er også kortreist mat.

Se video av Bønes Gårdsmat, produsent for Godt Lokalt

– Dersom lokalmat skal være kortreist, må den også selges og konsumeres lokalt. Derfor er samarbeidet vårt med Åsane Fotball helt enestående. Så mye som mulig av det som skal selges i den nye Godt Lokalt-kiosken er laget lokalt, sier Nordgreen videre.

Lettvint å tilberede

Det er kokk Øyvind Vestrheim hos Godt Lokalt på Kokstad som har utarbeidet den fristende menyen i tett samarbeid med Åsane Fotball.

– Disse rettene kan enkelt tilberedes og serveres av frivillige ildsjeler. Det skal gå fort, være ukomplisert og ikke minst smake veldig godt, sier han og forklarer at både pølser og burgere bare vil trenge oppvarming.


KIOSKMAT MED NY VRI: Kokk Øyvind Vestrheim er glad for at Åsane tør å satse på skikkelig mat i kiosken sin.

Nå håper kokken at flere sportsklubber og andre arrangører vil se til klubben i nordre bydel:

Det går nemlig an å tilby lokalmat på større arrangementer - uten at det blir verken vanskeligere eller dyrere enn det som tradisjonelt har blitt servert.

– Tenk så fint det blir for folk å kunne kjøpe seg litt skikkelig mat i pausen eller før og etter kamp. Det må jo være ganske så kult å sitte med en burger i hånden og vite at den er produsert et steinkast fra tribunen! Det synes iallfall jeg, sier Øyvind med et stort smil.

Se video av Hjønnevåg, produsent for Godt Lokalt

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Godt Lokalt

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)