– Her er det stille og fredelig, og samtidig veldig sentralt. Det er rett og slett akkurat slik vi ønsker å ha det nå.

Terje Skogedal legger armen kjærlig rundt konen Karin mens han lar blikket vandre rundt på det trivelige området utenfor den nye leiligheten deres:

Nyplantet barlindhekk omkranser fellesarealet, benker og bord innbyr til koselig samvær og fargerike vårblomster lyser opp i balkongkasser og krukker.

Med et stort smil sier 74-åringen:

– Dette er stedet for å leve det gode liv inn i alderdommen. Det er bare helt supert å bo her i Bukkeleitet.

TIL SALGS: I vakre Geitevikja på Straume ligger Bukkeleitet med flotte innflyttingsklare leiligheter. Leilighetene er godkjent for Husbankfinansiering, noe som er både et kvalitetsstempel og gir en gunstig rentefordel for deg som kjøper bolig her. Foto: Schibsted Partnerstudio

Vaktmester- og gartnertjeneste

Ekteparet Skogedal bodde tidligere i enebolig, akkurat som mange av deres nye naboer i Bukkeleitet. 

Nå er de begge lettet over å slippe alt av plenklipping, beskjæring av høye trær og ikke minst det evigvarende vedlikeholdsarbeidet et stort hus fører med seg. 

– I den nye leiligheten er det mindre å ta vare på, og alt av vedlikehold gjøres felles i sameiet. Sameiet har både vaktmester- og gartnertjeneste. Her bor vi både lettstelt og praktisk, sier Terje videre.

– Og på den romslige altanen har vi god plass til både blomsterpotter og et lite minidrivhus hvis vi skulle ønske det. Vi har det som plommen i egget i vår moderne og flotte leilighet, føyer den blide pensjonisten til.

GODE NABOER: Ekteparene Kåre og Klara Slåtta (t.v.) og Karin Ruud og Terje Skogedal har begge flyttet fra enebolig til leilighet. De stortrives alle i Bukkeleitet. - Det er et veldig godt naboskap her. I Bukkeleitet hjelper vi naboer gjerne hverandre, sier Terje. Foto: Schibsted Partnerstudio

Se interiørbilder her:

Stue.jpg
Kjkken.jpg
Bad.jpg
Inne.jpg
Soverom1.jpg
Stort Soverom.jpg

Leiligheter for voksne

Noe av det unike med Bukkeleitet, er at boligprosjektet er skreddersydd for en moden årsklasse. Leilighetene er nemlig forbeholdt de over 55 år.

– Vi har fulgt med i markedet en stund, og da dette prosjektet kom for salg, så var vi ikke i tvil: Tenk at det finnes en oase som dette så sentralt på Straume!

Det sier Kirsten Syljeset (59) som bor i en av toppleilighetene i Bukkeleitet.


- EN OASE: I Bukkeleitet bor man i naturskjønne omgivelser, men med alle storbyfasiliteter og servicetilbud bare en liten spasertur unna. Det er noe beboer Kirsten Syljeset setter stor pris på.

Nærheten til naturen og sjøen, samt det faktum at alt fra kino til spisesteder bare er en kort spasertur unna, var noe av det hun og ektemannen falt pladask for ved boligprosjektet.

– Og så er det jo kjekt å bo et sted hvor det bare er voksne naboer. Det er også så mye lys, luft og grøntområder mellom byggene, at man nesten skulle tro man fremdeles bor i enebolig, synes Kirsten.

Det nye boligprosjektet består av totalt 40 leiligheter på mellom 64 og 121 kvadratmeter, og alle selges med garasjeplass i underjordisk garasjeanlegg, selvsagt med heis til hver etasje. Boligprosjektet er ferdigstilt, og de 40 boligene er fordelt på fem bygg, som varierer fra en til tre etasjer.


– Det er selvfølgelig kjekt å ha egne barn og barnebarn på besøk en gang i blant, eller at naboene har det, men ikke at det løper og leker noen utenfor absolutt hele tiden. Den tiden er vi litt ferdig med.


Tilrettelagt for fellesskapet

Tunet mellom husene er ellers tilrettelagt for hyggelige fellesaktiviteter med permanent grill, sittegruppe og bocciabane. For dem som liker å holde seg i ekstra god form, er det også et felles treningsrom med apparater og utstyr for vekttrening i Bukkeleitet.

– Det er også et flott felleslokale her med toalett og fullt utstyrt kjøkken. Der kan vi som bor her ha alt fra møter til ulike aktiviteter. I tillegg kan det brukes til større selskaper som det ikke er plass til i egen leilighet, opplyser Kirsten Syljeset videre.

Det er opp til beboerne selv å bestemme hva de ønsker å bruke fellesrommet til. Før koronaviruset satte en stopper for det meste av sosialisering, var man i gang med jevnlige samlinger med kaffeprat, vaffelkos og quiz.

– Det gleder vi oss veldig til å komme i gang igjen med, sier Terje Skogedal og legger til:

– Vi har ikke angret et sekund på at vi flyttet fra enebolig til leilighet. Det er selvfølgelig et stort valg å ta, men vi er bare så fornøyde med å ha flyttet mens vi fremdeles er spreke nok til å gjøre det. I tillegg er det et utrolig godt naboskap i Bukkeleitet.


Hjelper gjerne hverandre

Kjetil Helland, daglig leder i ByBo, peker på hvor viktig det er for dem som utbygger å skape gode bomiljøer og høy bokvalitet i sine prosjekter.

– Bukkeleitet er et godt eksempel på dette. Her har vi tilrettelagt for at beboerne skal ha et godt sted å bo når de går videre fra sin tidligere bolig, sier han.

Det å flytte inn i et sameie hvor man har naturlige og hyggelige møteplasser både ute og inne, er med på å skape gode rammer for trivselen i hverdagen.

– Det føles trygt å bo i et sameie der man kjenner hverandre og kan gjøre felles aktiviteter sammen. Er man trygg på naboen, er det enklere å spørre om hjelp dersom det skulle være nødvendig, sier Kjetil Helland videre.

Terje Skogedal er en av dem som mer enn gjerne stiller opp med en hjelpende hånd til sine nye naboer.

– Hvis noen skulle ha problemer med å komme seg på butikken for eksempel, så handler jeg veldig gjerne for dem. Og hvis noen etter hvert ikke har sertifikat lenger, kan man jo også hjelpe hverandre med transport, ser den spreke 74-åringen for seg.

– Bukkeleitet er et sted hvor folk kan trives langt inn i alderdommen. Det er også mye enklere å få hjelp når du har blitt kjent med naboene. Det ligger alt til rette for her.


FELLES UTEOMRÅDE: Får man barnebarn på besøk, kan de kose seg på det godt tilrettelagte uteområdet. På det felles uteearealet er det også permanent grill og bocciabane omkranset av nyplantet hekk. Foto: Schibsted Partnerstudio


GJESTEPARKERING: Boligprosjektet består av 40 leiligheter på mellom 64 og 121 kvadratmeter, og alle selges med garasjeplass i underjordisk garasjeanlegg. Både inne og ute er det godt med parkeringsplasser for gjester også. Foto: Schibsted Partnerstudio

ByBo har innredet en egen visningsleilighet i Bukkeleitet, og du er velkommen til å se både på denne og de andre ledige leilighetene.

Kontakt områdeleder i DNB Thor Kristian Johannessen916 88 655 eller eiendomsmeglerfullmektig Therese Fimland 977 24 706 for å finne et tidspunkt som passer for deg.

Ta gjerne også kontakt dersom du bare trenger litt mer informasjon.

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for ByBo

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)