Annonsørinnhold

Barn elsker å ha det gøy på tur, og det å utforske naturen blir bare enda gøyere sammen med andre. Sjekk ut alt det spennende små og store kan bli med på i regi av Barnas Turlag Bergen.

Trilletur, nærtur, fjelltur eller kveldsmattur?


Det finnes en tur for alle
- bli med dere også!

Barnas Turlag ønsker at alle barn mellom 0 og 12 år skal få gleden av å leke og kose seg i naturen. Nå vil den aktive arrangøren gjerne ha med seg enda flere ut på tur.

– Alle er velkommen til å bli med på turene våre. Vi arrangerer alt fra lavterskelturer og aktiviteter i nærmiljøet til lengre turer i høyfjellet for både barn og barnefamilier, sier Linn Senneset, barne- og nærmiljøansvarlig  i Bergen og Hordaland Turlag.

På noen av turene er det bare til å møte opp, mens på andre må man melde seg på på forhånd. Alle arrangement er både inkluderende og sosiale.

– Vi inviterer både til dagsturer og til overnattingsturer, føyer Senneset til og understreker:

På våre turer finner barna nye turvenner som gjør at «motoren» holdes i gang lengre og turen blir kjekkere. Også de voksne utvider vennekretsen gjennom turene våre.

NYE TURVENNER: Barnas Turlag arrangerer mange spennende turer for barn og barnefamilier gjennom hele året. Det er enda gøyere å være på tur når man er flere sammen.

Turboklubbene - nærmiljøets små fritidsklubber

Ønsker dere å oppleve hverdagsmagi sammen med andre familier, så finnes Turboklubbene. Sjekk om det er en nær der du bor og bli med!

Turboklubbene er små fritidsklubber med fast oppmøtetid i nærmiljøet med fokus på enkelt friluftsliv og lek ute.

– Målet med Turboklubbene er rett og slett å lære barn enkelt og naturvennlig friluftsliv. Det gjør vi ved å være ute sammen, leke, oppleve, undre, utforske og lære om naturen, forteller Hild Fjermestad Aase som har ansvar for fritidstilbudet.

Bergen og Hordaland Turlag har i dag 15 ulike Turboklubber - og flere er på vei.

– Vi arbeider aktivt for å opprette et tilbud for barn i alle bydelene og i distriktene rundt Bergen, sier Fjermestad Aase.

Ønsker du å melde på barnet ditt til deltakelse i en eksisterende Turboklubb? Klikk på boksen under for å se om det finnes et tilbud i ditt nærområde.

UTE ÅRET RUNDT: Barna som er med i Turboklubbene får være med på veldig mange forskjellige aktiviteter utendørs. Målet med klubbene er å lære enkelt og naturvennlig friluftsliv.

Start din egen Turboklubb på 1-2-3

Hvis det ikke finnes en eksisterende turboklubb i din bydel, så kan du veldig enkelt starte din egen. Barnas Turlag hjelper deg mer enn gjerne i gang.

– Det er utrolig givende for barna å være med i Turboklubben. For å klare å ha et tilbud  i hele bergensområdet, er vi avhengig av engasjerte og friluftsinteresserte frivillige som ønsker å starte Turboklubb i sitt nærmiljø, sier Fjermestad Aase.

Mangler tilbudet i ditt nærområde?

Her finner du all informasjon du trenger for å starte en ny Turboklubb.

Se hvor allsidig og kjekt barna har det i Turboklubben

SOSIALT FOR STORE OG SMÅ: Barnas Turlag arrangerer regelmessige trille- eller bæretur.
«Uforpliktende, god trim og sosial hygge» er passende stikkord for disse turene som har ulik rute hver eneste gang.


NYE VENNSKAP: Trilleturene passer for nybakte mødre og fedre i permisjon, eller foreldre ellers som gjerne vil gå på tur med andre som har barn i vogn. Det er gratis å være med.

Populære trille- og bæreturer

Er du hjemme med en liten en og savner andre voksne å gå på tur sammen med? Barnet ditt trenger ikke en gang å kunne gå for at du og den unge håpefulle kan ha stor glede av Barnas Turlag.

– Vi arrangerer regelmessige trille- og bæreturer med ulik rute fra gang til gang. Dette er et lett tilgjengelig og helt gratis tilbud som passer for alle med små barn, sier Senneset videre.

Barnas Turlag vet at det kan være utfordrende å komme seg ut på tur med en liten krabat. Derfor ønsker de å gjøre terskelen så lav som mulig for å bli med.

ATEA på Sandviksfjellet
Det er alltid en lettelse å komme til de blide frivillige på Sandviksfjellet, uavhengig av om en har gått turen over tre, fire eller ... ---------------------- Sandviksfjellet rager 417 meter over havet og er det siste fjellet man går over på 7-fjellsturen. Fra toppen har ... ---------------------- Klikk for å lese mer om ATEA og Sandviksfjellet
Fana Sparebank på Rundemanen
Før i tiden var en varde en del av et varslingssystem basert på lyssignaler. Det var som regel en ... ---------------------- Rundemanen (560 moh) er en del av samme fjellmassiv som Ulriken og Fløyen, men er ikke lett synlig fra Bergen sentrum. Det går ... ---------------------- Klikk for å lese mer om Fana Sparebank og Rundemanen
BKK på Fløyen
BKK står klar på Fløyen for å gi deg energi på veien! Alle deltakere får en oppmerksomhet fra BKK, sammen med litt ... ---------------------- Fløyen eller Fløyfjellet ligger 400 meter over havet og er det mest besøkte turområdet i Bergen. Fløibanen er ... ---------------------- Klikk for å lese mer om BKK og Fløyen!
BT på Ulriken
Bergensere, og vi som bor i Bergen, har et nært forhold til Byfjellene.  Byfjellene rammer inn og samler byen. De er ... ---------------------- Ulriken er det høyeste av de syv fjell med sine 643 meter over havet. Navnet kommer fra det norrøne Alrek som betyr... ---------------------- Klikk for å lese mer om BT og Ulriken!
Meny på Løvstakken
Uansett om du tenker deg over tre, fire eller syv fjell: Nok og riktig næring er noe alle trenger. En deilig niste, og ikke minst nok ... ---------------------- Løvstakken (477 moh.) ligger mellom Fyllingsdalen og Bergensdalen og ruver høyest blant de vestlige av de syv fjell. Fjellet ga ... ---------------------- Klikk for å lese mer om Meny og Løvstakken!
DNT på Damsgårdsfjellet
Visste du at 3/4/7-fjellsturen i Bergen er DNTs største enkeltstående arrangement i Norge? Det er Bergen og Hordaland Turlag ... ---------------------- Damsgårdsfjellet (350 moh.) har navnet sitt fra Store og Lille Damsgård, gnr. 153 og 154 i Bergen. I eldre tid het gården Hásteinar... ---------------------- Klikk for å lese mer om Turlaget og Damsgårdsfjellet
Platou på Lyderhorn
Trenden er klar. Nå er det ikke bare de kortere turene som gjennomføres med høy intensitet. For mange handler det om ... ---------------------- Lyderhorn rager 396 moh. og har en spennende historie knyttet til seg. Fra gammelt av skal fjellet ... ---------------------- Klikk for å lese mer om Platou og Lyderhorn !

Klikk på plusstegnene for å lese gode historier om fjellene og samarbeidspartnerne!
Kartet kan også forstørres.

– Det er ingen påmelding for å bli med på disse turene - her er det bare til å stille på annonsert oppmøtested, sier Senneset.

Trille- og bæreturene er en ypperlig anledning til å bli bedre kjent i bergensområdet. Kanskje du til og med finner deg noen nye turfavoritter?

– Turene går til noen av Bergens flotteste turområder. Frisk luft, trim og sosial hygge er stikkord som passer godt, sier Senneset med et stort smil.

Klikk på plusstegnene for å lese gode historier fra samarbeidspartnerne

MATLAGING PÅ BÅL: X-Ung Bergen Vest arrangerer mye gøy for de litt eldre barna. Det er gratis å delta, og man melder seg på via nettsiden til Bergen og Hordaland Turlag.

Tilbud for 11-13-åringer

Barnas Turlag har også mange kjekke tilbud for litt eldre barn.

Kanskje barnet ditt har lyst å bli med i klatreveggen? Eller hva med hodelykttur, mørkegjemsel eller matlaging utendørs?

X-Ung Bergen Vest, en undergruppe av Barnas Turlag Bergen, tilbyr aktiviteter for barn i alderen 11 til 13 år gjennom hele året. Her kan barn delta uten å ha med seg en voksen.


Flere planlagte førjulsturer

Barnas Turlag liker å ha god tid på tur, og synes det er viktig å fokusere på elementene som dukker opp underveis.

– Det å undres over stort og smått kan føre til mye glede og lærdom, sier barne- og nærmiljøansvarlig Linn Senneset.

I tiden frem mot jul arrangerer turlaget også flere kjekke førjulsaktiviteter.

– Det blir blant annet førjulskos på Frotveit med bålbrenning og forhåpentligvis aking. Vi tar med hodelykt og utforsker leirplassen i mørket. Det er spennende, det, sier Senneset og legger til:

– Hvor koselig er det ikke å varme nistematen på bålet?
Og hvem vet: Kanskje kommer nissen også?

Friluftsliv for alle

Målsetningen til Barnas Turlag er å få flest mulig barn til å oppleve gleden ved å drive friluftsliv og bli glad i naturen.

– Våre friluftsaktiviteter skal være for alle, uavhengig av økonomisk situasjon, sier Sigrid Kvåle Myksvoll som er prosjektansvarlig for DNT tilrettelagt.

Bergen og Hordaland Turlag er med i Bergen kommune sin ordning «Aktivitetskortet», og de som har dette kortet får gratis deltakelse på alle aktivitetene deres.

– Ta gjerne kontakt med meg på e-post til  eller ring meg dersom du har spørsmål, sier Kvåle Myksvoll.

TILRETTELAGTE AKTIVITETER: Turlaget arrangerer også tilrettelagte aktiviteter gjennom friluftstilbudet «Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede (FTU)». Tilbudet er åpent for alle som vil komme, men er særlig tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelse, deres familie, venner og støtteapparat.

Turlaget ønsker alle med

Bergen og Hordaland Turlag arrangerer mange tilrettelagte aktiviteter slik at alle skal få gleden av naturen - uansett funksjonsnivå.

–  Tilbudet er åpent for alle som vil komme, men særlig tilrettelagt  for personer med funksjonsnedsettelse, deres familie, venner og støtteapparat, forklarer Sigrid Kvåle Myksvoll.

Gjennom aktiviteter som er tilrettelagt for alle funksjonsnivåer, ønsker Bergen og Hordaland Turlag å skape en felles arena for å ha det gøy sammen.

Klikk nedenfor for å finne turer, aktiviteter og arrangementer og bli med ut du også!

UTENDØRS GLEDE: Bergen og Hordaland Turlag er Vestlandets største interesseorganisasjon for friluftsliv med over 30.000 medlemmer. Organisasjonen ble grunnlagt i 1890. Foreningens formål er å tilrettelegge for et aktivt, enkelt og naturvennlig friluftsliv.

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Bergen og Hordaland Turlag

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)