Annonsørinnhold

Uansett om du skal over alle syv fjelltoppene eller velger deg ut noen færre: Her er alt du trenger å vite om årets 3/4/7-fjellstur.

Endelig klart for 3/4/7-fjellstur igjen:


Bli med på Bergens vakreste eventyr du også

For første gang er vårens store folkefest flyttet til den andre siden av sommerferien: Nærmere bestemt til søndag 22. august. Da er det to og et halvt år siden alt fra spreke barn og familier til ivrige mosjonister har vandret fra fjell til fjell på Bergens tak – og det på én og samme dag.

PROSJEKTLEDER: Sabine Koch i Bergen og Hordaland Turlag gleder seg over at folk endelig kan gå 3/4/7-fjellsturen igjen.

– Vi gleder oss utrolig mye over at folk igjen kan få gå 3/4/7-fjellsturen! Dette er et stort høydepunkt for mange tusen turglade mennesker, sier Bergen og Hordaland Turlags Sabine Koch som er prosjektleder for arrangementet.

I 2020 måtte den tradisjonsrike turen avlyses, noe som aldri har skjedd siden turen for første gang ble arrangert i 1948.

– Vi har fått mange henvendelser fra folk som savnet 3/4/7-fjellsturen i fjor. I år er det derfor ekstra mange som gleder seg til å gå, føyer Sabine til.


Er du klar for å gå cirka 3,5 mil og oppstigning på 2400 meter?

ATEA på Sandviksfjellet
Det er alltid en lettelse å komme til de blide frivillige på Sandviksfjellet, uavhengig av om en har gått turen over tre, fire eller ... ---------------------- Sandviksfjellet rager 417 meter over havet og er det siste fjellet man går over på 7-fjellsturen. Fra toppen har ... ---------------------- Klikk for å lese mer om ATEA og Sandviksfjellet
Fana Sparebank på Rundemanen
Før i tiden var en varde en del av et varslingssystem basert på lyssignaler. Det var som regel en ... ---------------------- Rundemanen (560 moh) er en del av samme fjellmassiv som Ulriken og Fløyen, men er ikke lett synlig fra Bergen sentrum. Det går ... ---------------------- Klikk for å lese mer om Fana Sparebank og Rundemanen
BKK på Fløyen
BKK står klar på Fløyen for å gi deg energi på veien! Alle deltakere får en oppmerksomhet fra BKK, sammen med litt ... ---------------------- Fløyen eller Fløyfjellet ligger 400 meter over havet og er det mest besøkte turområdet i Bergen. Fløibanen er ... ---------------------- Klikk for å lese mer om BKK og Fløyen!
BT på Ulriken
Bergensere, og vi som bor i Bergen, har et nært forhold til Byfjellene.  Byfjellene rammer inn og samler byen. De er ... ---------------------- Ulriken er det høyeste av de syv fjell med sine 643 meter over havet. Navnet kommer fra det norrøne Alrek som betyr... ---------------------- Klikk for å lese mer om BT og Ulriken!
Meny på Løvstakken
Uansett om du tenker deg over tre, fire eller syv fjell: Nok og riktig næring er noe alle trenger. En deilig niste, og ikke minst nok ... ---------------------- Løvstakken (477 moh.) ligger mellom Fyllingsdalen og Bergensdalen og ruver høyest blant de vestlige av de syv fjell. Fjellet ga ... ---------------------- Klikk for å lese mer om Meny og Løvstakken!
DNT på Damsgårdsfjellet
Visste du at 3/4/7-fjellsturen i Bergen er DNTs største enkeltstående arrangement i Norge? Det er Bergen og Hordaland Turlag ... ---------------------- Damsgårdsfjellet (350 moh.) har navnet sitt fra Store og Lille Damsgård, gnr. 153 og 154 i Bergen. I eldre tid het gården Hásteinar... ---------------------- Klikk for å lese mer om Turlaget og Damsgårdsfjellet
Platou på Lyderhorn
Trenden er klar. Nå er det ikke bare de kortere turene som gjennomføres med høy intensitet. For mange handler det om ... ---------------------- Lyderhorn rager 396 moh. og har en spennende historie knyttet til seg. Fra gammelt av skal fjellet ... ---------------------- Klikk for å lese mer om Platou og Lyderhorn !

Klikk på plusstegnene for å lese gode historier om fjellene og samarbeidspartnerne!
Kartet kan også forstørres.

Klikk på toppene for å lese gode historier om fjellene og samarbeidspartnerne!
Kartet kan også forstørres.

Færre deltakere og digital innsjekk

3/4/7-fjellsturen kommer selvfølgelig til å følge smittevernreglene som gjelder i august.

– Vi har allerede gjort en del tilpasninger for at årets tur skal bli både trygg og gjennomførbar, sier Sabine.

Den tradisjonsrike turen er utvilsomt en folkefest som er en viktig del av identiteten for svært mange. Det er et stort arrangement, og i år hviler det et ekstra ansvar på Bergen og Hordaland Turlag som arrangør for å gjøre det hele til en trygg og hyggelig opplevelse for alle.

– Vanligvis trekker 3/4/7-fjellsturen opp mot 9000 personer, men i år har vi satt et makstak på at 5000 deltakere kan være med, forteller Sabine videre.

Hun ser derfor for seg at det fort kommer til å bli rift om billettene i år.

– Da vi slapp billettene i vår, var det mange som var tidlig ute med å sikre seg startkort, sier Sabine.

Klikk på plusstegnene for å lese gode historier fra samarbeidspartnerne

Faste starttider

I tillegg til at startkort og innsjekkinger vil foregå digitalt i år, er det også nytt at deltakerne må starte i puljer til faste tider. 

– Det er god plass i fjellet, men vi har innført puljestart for å spre folk enda mer utover. Før kunne man starte når som helst, men det får man altså ikke i år. Grunnet smittevern må alle starte i den puljen de melder seg på, sier Sabine.

Starten for 7-fjellsturen går som før fra Gravdal, for 4-fjellsturen fra Årstad videregående skole og for 3-fjellsturen fra Fløibanens nedre stasjon. Det er i all hovedsak den vanlige ruten som følges – foruten den siste strekningen og målgang.

Nytt målområde

Tidligere har deltakerne kommet i mål ved Bergen og Hordaland Turlags lokaler i Marken. I år flyttes målområdet til Skansemyren idrettsplass der det er større boltreplass og lettere å holde avstand.

– Dette medfører at man ikke kommer til å gå ned Skredderdalen og videre mot sentrum. Ruten går isteden ned fra Sandviken via Fløyen og så på den asfalterte veien som svinger seg ned til Skansemyren, forklarer Sabine videre.

Vel i mål er det egentlig bare til å komme seg videre så fort som mulig: Det er nemlig ikke lov å oppholde seg i målområdet etter ankomst for å unngå opphopning av mennesker.


HUSK HÅNDSPRITEN: Hvis du ønsker å benytte deg av utlagte vannslanger, må du sprite hendene både før og etter. Pakk med deg egen håndsprit i sekken uansett.

Håndsprit og viktige frivillige

Tradisjonelt pleier mange som bor langs traséen å legge ut hageslangene sine slik at tørste turgåere takknemlig kan etterfylle vannflaskene sine. 

– Dette er hyggelig gjort av privatpersoner, men i år må turfolket vise korona-vett og huske håndspriten både før og etter de fyller på, minner Sabine om.

Det blir også forsyningsstasjoner i regi av oss underveis, men ikke selvbetjening.

Bergen og Hordaland Turlag ønsker fremdeles å komme i kontakt med flere frivillige til å bidra både før, under og etter arrangementet:


– Vi trenger minst 150 frivillige til alt mulig forskjellig, og vi håper mange melder seg som frivillige nå. Bare ta kontakt, så finner vi en gøy oppgave til deg, sier Sabine.

Arrangørene er på jakt etter alt fra blide morgenfugler i startområdet til heiagjeng på fjellene og saft- og vannskjenkere.

– Eller kanskje du har lyst å stille som maskoten vår Turbo som heier frem våre yngste deltakere? spør Sabine videre.

Alle som jobber som frivillig under 3/4/7-fjellsturen får årets t-skjorte som takk for innsatsen. I tillegg arrangerer Bergen og Hordaland Turlag en fest i etterkant for alle som bidrar.


Samarbeidspartnere på alle fjell

3/4/7-fjellsturen kunne ikke blitt gjennomført uten gode samarbeidspartnere, og Bergen og Hordaland Turlag er utrolig glad for å ha sine viktige støttespillere med seg på laget også i år.

– De fleste har vært med oss i årevis, og de har alle hver sin fjelltopp som er «sin». Vi setter umåtelig stor pris på partnerne våre, sier Sabine og legger avslutningsvis til:

– Det blir så kjekt endelig å kunne arrangere 3/4/7-fjellsturen igjen! Da gjenstår det bare for meg å si velkommen og god tur til fjells!

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Bergen og Hordaland Turlag

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)