Slik spesialdesignet de hjemmet

Da de skulle velge arkitekt, hyret de like godt inn to. Så plukket de det forslaget de likte best!

GOD PLASS: Den åpne løsningen gir god plass til mange.
  • Kirsti Ellefsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

På en kolle med marka i ryggen og panoramautsikt over Drammensfjorden, ligger et nybygget funkishus. Her bor Peter Hougen og Cecilie Gjersum, datteren Mathilde (2 1/2) og terrieren Felix.

Innflyttingsfesten er nettopp gjennomført, og livet i det 365 kvadratmeter store huset kan begynne for alvor.

Etter urban tilværelse, først i Oslo, så i leilighet i Drammen, har nærhet til kaffebarer og shopping blitt byttet ut med fuglekvitter, utsikt og barnevennlig nabolag.

Fremtidsrettet

— Jeg er så mye på jobb at det er deilig med fred og ro, sier Peter Hougen.

Hverken han eller Cecilie Gjersum savner bylivet.

FARVEL TIL STORBY: Med marka i ryggen og fjordutsikt, var det et enkelt valg å bytte ut kaffebarer og folkeliv med flokende nytt funkishus.

For her kan de brygge sin egen kaffe på det spesialdesignede kjøkkenet, drikke vin fra egen vinkjeller, trene i treningsrommet i underetasjen og invitere naboene på middag på terrassen med utekjøkken og høyttaleranlegg.

Over 160.000 lesere har stemt. Hvilke ting har du?

Les også

Disse elleve tingene mener ekspertene at «alle» nordmenn har i hjemmet sitt

— Planen er å bli boende her i lang tid. Vi har lagt opp til flere barnerom, smiler Peter Hougen.

GIRL POWER: Med sort treningrom i underetasjen, kan Cecilie Gjersum invitere folk over på en treningsøkt. Her er det nabo og arkitekt Christine Fossland (med vekter) som svetter sammen med henne.
STRAMT: Interiørarkitekten mener det er lurt å bo seg til, og ikke møblere for tett i starten.

Da tanken på å bygge hus ble født, begynte samboerparet med å lage et romprogram. De ville ha store lyse rom, underjordisk garasjeinngang fra huset, et stort lyst kjøkken, og en egen foreldreavdeling.

Hyret inn to arkitekter

— Vi ønsket oss soverom, bad og garderobe litt unna barnerommene. En voksenavdeling som skulle ha litt hotellpreg.

BADELUKSUS: Også på badet får man hotellfølelse.
SKJULT: Med alle skap og ovner skjult i skapveggen, store vindusflater og godt med plass har kjøkkenet blitt akkurat som Cecilie Gjersum og Peter Hougen ønsket.

Tidlig i prosessen, før huset var bygget, ble interiørarkitekt Elin Fossland koblet inn. Paret hadde sett mye av det hun hadde gjort tidligere og hadde sansen for hennes klassiske stil og støvete fargepalett.Selve huset ville de være sikre på at ble slik de ønsket. Så da Peter og Cecilie skulle velge arkitekt, hyret de like godt inn to.

De ville at to ulike arkitekter skulle tegne hvert sitt forslag, for så å kunne velge det de likte best. Valget falt på arkitektene Geir Fossland og Christine Guddal Fossland.

Nå er det boligannonsene som skal jakte på kjøperne:

Les også

Ny boligtjeneste vil gjøre megleren overflødig

Dermed hadde de et team med arkitekt og interiørarkitekt fra samme firma. Elin Fossland gikk raskt i gang med å analysere Cecilie og Peters smak, personlighet og behov, for å kunne tenke interiørløsninger parallelt med byggeprosessen.

365 kvadratmeter boligareal skulle bli til et personlig hjem.

Å kjenne sine oppdragsgivere

— For meg er halve jobben å bli kjent med menneskene som skal bo i huset og få satt det riktig sammen, sier Elin Fossland.

FINT FOR FELIX: Også familiens hund begynner å venne seg til det nye hjemmet.

Hun visste at Cecilie ikke ville trives med rå, kald design, og at Peter var opptatt av komfort og tekniske løsninger. Elin Fossland følte derfor at en kombinasjon av klassiske møbler og ny design, ville passe i denne boligen. Planen er å spe på med noen antikviteter og gamle detaljer etter hvert. Visste du dette? Nå blir det mørkere og mukere interiør:

Les også

Dette blir trendy i 2016

– Man må ikke gjøre all innredning med en gang, mener jeg. Jeg synes det kan være lurt å bo seg litt til, og finne ut hva man vil fylle på med, litt etter litt, sier Elin Fossland.

GIR RÅD: – Man må ikke gjøre all innredning med èn gang. Jeg synes det kan være lurt å bo seg litt til, og finne ut hva man vil fylle på med, litt etter litt, sier interiørarkitekt Elin Fossland.

Sammen med sin mann driver hun arkitektkontoret Fossland Arkitekter. I tillegg til private hjem, har Elin designet interiørløsninger til blant annet Dr. Holms Hotell på Geilo, Sør Arena i Kristiansand, Oslo Fredssenter og Chat Noir i Oslo, som hun er i gang med.

HOTELLROM: Peter Hougen og Cecilie Gjersum ville ha hotellfølelse på soverommet, og det ha de fått.

For Peter Hougen og Cecilie Gjersum var det viktig å tenke både arkitektur og interiør samtidig, og at de var trygge på at dette var mennesker som forsto deres smak og behov. Mens Peter hadde klare meninger om hvordan huset skulle se ut, var det eneste Cecilie var klar på i forhold til arkitekturen, at husets materialer skulle være en fin blanding av mur, tre og glass.

At det skulle være et funkishus var begge helt enige om.

Imitasjon av krokodilleskinn på do

Det Cecilie er mest fornøyd med i sitt nye hjem er de store vindusflatene, at det er høyt under taket, og at kjøkkenet er blitt et stort, moderne og funksjonelt rom, med plass både for hverdagsmiddager og fester.

Se denne spesielle boligen!

Les også

Bli med inn i scenografens fantastiske leilighet

Midt i rommet har de bygget en kjøkkenøy/spiseplass i grå fiberbetong. Skapene er integrert inn i veggen, og det samme gjelder en dampovn, vanlig ovn og en kaffemaskin.

LYST: Kjøkkenet har direkte utgang til verandaen. De to taklampene er fra Tom Dixon

— Det er nok foreløpig dette som er favorittrommet, sier Cecilie Gjersum.Stilen er stram og ren. Lamper, møbler og materialvalg er det interiørarkitekten som har hjulpet dem med, noe Cecilie er glad for.

— Jeg liker å bruke duse litt støvete farger, gjerne kombinert med metall – gull-, sølv- og bronsefargede elementer som kontrast.

KROKODILLE: Det lille toalettet i 1.etasje er interiørarkitekten stolt av. Mørke farger og tapet i krokodille-imitasjon gjør det til et spesielt rom.

Huset har vinduer fra gulv til tak i nesten alle rom. Foreldreavdelingen har eget bad med to vasker, og toalettrommet i første etasje er et rom interiørarkitekten er stolt av – med mørke toner og tapet i svart krokodilleskinnsimitasjon.

Viktig med eget treningsrom

— Vi har fått et hus som passer perfekt til oss og et sted vi nok kommer til å bli boende, sier Peter Hougen.

ATTRAKTIV TRAPP: Hunden Feilix passer godt inn i interiøret.

Han mener at planlegging og grundighet er viktig for at resultatet skal bli et hjem som dekker beboernes behov og ønsker. At det er en smart investering både i tid og penger, er han ikke i tvil om. De forvandlet det gamle menighetshuset:

Les også

- Jeg hadde aldri tenkt at noen kunne bo her

For Cecilie Gjersum, som jobber som treningsinstruktør ved siden av jobben, var det å ha eget treningsrom viktig. I tillegg har nabojentene treningsavtale hver onsdag kveld.

For Peter var tekniske finesser som innebygget lydanlegg, fjernstyrt lysstyring og solskjerming og det å kunne gå tørrskodd direkte inn i garasjen, viktige punkter på ønskelisten.

GARASJE MED HYBEL: Garasjen (fremst) er knyttet sammen med boligen med underjordisk tilgang, og har en hybel i overetasjen.

Garasjen har en ekstra etasje. Den tenker Peter Hougen og Cecilie Gjersum å leie ut som hybel.— Og når Mathilde blir stor, skal hun få sin egen ungdomsavdeling der, tenkte vi.

— Det er noen år til?

— Jo, men det skader ikke med litt planlegging.

Har du et par minutter til? Da anbefaler vi disse boligsakene med lekre hjem:

Publisert
  1. Arkitektur
  2. Bolig
  3. Hjemme hos

Les mer om dette temaet

  1. På baksiden skjuler det seg et tilbygg utenom det vanlige

  2. Hytta hans er som et eventyrslott

  3. Slik lever de i et «smart» hus

BT anbefaler

– Dette er de feilslåtte valgene som har sendt Brann til bunns

Det er en serie av svake valg fra nøkkelpersoner som har sendt Brann til bunns.

LES SAKEN