- Det har blitt mye smørebom

For noen år siden sluttet Svenn-Erik Kvannes som eiendomsmegler, men savnet ble så stort at han var tilbake i manesjen etter kort tid. Nå jobber han mest med hytteformidling på Hovden, men er skikkelig dårlig på langrenn.

  • Kari Byklum
Publisert: Publisert:

Du har spesialisert deg på salg av fritidsboliger på fjellet, hvorfor det?

- Å selge hytter på fjellet er det beste som finnes! Jeg har jobbet i fritidsmarkedet på Hovden til og fra de 10 siste årene, og det er veldig annerledes enn vanlig boligformidling. I byen er det mer hektisk og mange skal skvise inn en visning i en hektisk hverdag. På fjellet har både kjøpere og selgere gjerne fri og bedre tid. Så er det hyggelig å jobbe på en liten plass. Man får god oversikt over markedet og et nærere forhold til dem man møter i jobbsammenheng.

Slapper av med nakenbad på ytterste holme

Omgås du kundene også privat?

- Jeg treffer daglig folk på butikken som jeg har hatt som kunder gjerne to og tre ganger, og møter gjerne på de samme folkene igjen om kvelden. Selv om det er hyggelig, er det desto viktigere at man gjør en god jobb. Og det er hardt arbeid og lite fritid når jeg først er på Hovden. Det er ofte mer papirarbeid ved hyttesalg enn vanlig boligsalg, for man må gjerne forholde seg til hyttevelforeninger og bortefestere i tillegg.

Begravelsesagenten som ble eiendomsmegler

Hva mener du er oppskriften for å bli en dyktig eiendomsmegler?

- For min del har jeg gått inn for å bli så kjent som mulig i det området jeg jobber i. Jeg har leid hytter og bodd i mange av de ulike hyttefeltene som finnes på Hovden, for å få personlig erfaring. Dermed kjenner jeg for eksempel godt til sol – og vindforholdene, som mange er veldig opptatt av når de skal kjøpe hytte.

Hvordan legger du opp en typisk arbeidsdag?

- Det finnes ingen typisk arbeidsdag, men fra november til mai så bor jeg mye på Hovden og i fjor ble det 100 døgn der oppe. I vintersesongen jobber jeg i ferier og hver helg i tillegg til vanlige uke, for det er jo gjerne utenom vanlig arbeidstid det er mest aktivitet i hyttemarkedet. Jeg er stadig ute blant folk og det er en variert jobb som jeg trives veldig godt med, selv om den tar mye tid.

Du er trebarnsfar, hvordan er det å kombinere så pass mye jobb med familielivet?

- Jeg har gått glipp av en del håndballkamper til døtrene mine, men så har jeg det samtidig fleksibelt på hverdager og i sommerhalvåret. Barna er heldigvis også glad i fjellet, så de er ofte med opp. Da står jeg tidlig opp og jobber først fra hytta, så drar jeg ut på befaring eller visning, og deretter tilbake til hytta for å være sammen med barna noen timer. Men så blir det så klart mer jobbing mot slutten av dagen igjen.

Meglerintervjuet: Monica Pouline Grevsen

Med så mange døgn på fjellet, er du kanskje blitt en dyktig skiløper?

- He he, det er faktisk motsatt, og jeg kjøpte mine aller første alpinski for et par år siden. Det er moro å renne, men det blir altfor liten tid. Og langrennsturer med appelsin og kakao begrenser seg til en gang i påska, dessverre. Jeg er egentlig ganske dårlig på dette med langrenn og har fått massevis av kjeft av familien på smørebom, så det blir nok smørefrie ski neste gang.

Er det noen ganger du angrer på yrkesvalget?

- For cirka fem år siden så valgte jeg å slutte som eiendomsmegler for å begynne i et IT-selskap. Det var fint der, men etter halvannet år var savnet så stort at jeg gikk tilbake til eiendomsmeglerbransjen. Det var da jeg fikk tilbud om å starte opp som megler på fjellet igjen, og det har jeg ikke angret på.

Publisert: