Tegnet sitt eget drømmehjem

Rette linjer, stram glassfasade og en utsikt de fleste bare kan drømme om. Bli med inn i den arkitektoniske perlen til Kirsti og Erik Wolden Dvergsnes.

Drømmehuset helt i vannkanten på Dvergsnes er det Kirsti selv som har tegnet
  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:
Kirsti Wolden Dvergsnes tenkte nøye gjennom hver minste detalj da hun designet huset. Resultatet ble et enestående og personlig hjem, med smarte og gjennomtenkte løsninger.

– Helt siden jeg var lita jente har jeg tegnet hus, og det har alltid vær en drøm for meg å tegne mitt eget, sier Kirsti Dvergsnes.

I snart åtte måneder har Kirsti og mannen Erik våknet opp i sitt flunka nye funkishus som er bygget i moderne skandinavisk stil.

Til tross for at ingen av de to har faglig bakgrunn innen design eller arkitektur, var de fast bestemte på at de ville tegne huset selv.

– Jeg elsker å tegne, og med min interesse for interiør, design og arkitektur har Erik blitt dratt med inn i prosessen, forteller Kirsti.

Panoramautsikt

Huset ligger nydelig plassert ytterst på Dvergsnes i Kristiansand. Fra den åpne stue-kjøkkenløsningen har familien panoramautsikt utover sjøen.

Som etternavnet tilsier var det slett ikke tilfeldigheter som førte paret til Dvergsnes. Erik sin familie har vært blant grunneierne på Dvergsnes.

Midt i det som en gang var besteforeldrenes hage, der Erik lekte som liten, har Erik og Kirsti bygget drømmehuset.

– Huset til besteforeldrene til Erik sto på tomta her før, så hadde det ikke vært for at vi arvet tomten hadde vi aldri hatt råd til dette, forteller Kirsti.

40-åringen legger ikke skjul på at hun føler seg heldig som kan våkne opp til den fantastiske utsikten hver eneste dag.

– Det er rett og slett terapi.

Kirsti er glad i rosa og aubergine-toner. I stua har hun kombinert disse fargene med sort.

Praktisk og funksjonell

For Kirsti og Erik var en praktisk og funksjonell bolig blant de viktigste kriteriene da hun tegnet huset for familien på fire.

– Inndelingen av etasjene er nøye gjennomtenkt i forhold til utsikten, innsyn og lys.

Nede har barna soverommene sine, eget bad og TV-stue, mens vi har vår avdeling med soverom og bad i øverste etasje, forteller Kirsti.

Kirsti og Erik har sjøutsikt fra stort sett alle rom i huset. Her fra spisestua.

Det store oppholdsrommet for hele familien er lagt til hovedetasjen.
– Her er vi sammen selv om vi gjør ulike ting. Når vi har gjester, blir matlagingen en sosial del av selskapet, og det er deilig å slippe og stå alene på kjøkkenet.

Huset til Erik og Kirsti er nydelig fargesatt og full av små interiørsmykker hun har mikset på sin helt egen måte. Denne pulten har Erik laget med materialer fra et gammelt eiketre som sto på tomta.

Den 280 kvadratmeter store eneboligen Kirsti har tegnet ble ikke til over natten. Det er flere år siden hun begynte på skissene.

Det var nemlig en lang prosess før husdrømmen ble virkelighet. Bare å få godkjent reguleringsplanen for området tok mange år.

– Vi kjøpte et lite rekkehus i Dvergsnesknatten i 2009 med tanke på at vi skulle bygge her, og det var egentlig da prosessen startet, sier Kirsti og fortsetter:

– Jeg har sikkert tegnet på dette huset i sju år før jeg landet på noe jeg virkelig falt for. Ideene kommer mens jeg tegner.

Nyter 180 kvadratmeter familielykke på Hovden

Soverommet til Kirsti er malt i fargen byge. Sengegavlen har de laget selv, og malt i fargen matt sort.

Elsker å tegne

For Kirsti som jobber som rådgiver ved barnehagelærerutdanningen på UiA har tegning, interiør og arkitektur alltid vært en stor interesse.

Derfor har kontoret eller tegneplassen som hun selv liker å kalle det, fått hedersplassen i øverste etasje.

– For å få mest mulig ut av utsikten på alle mulige måter ble det til at vi innredet dette galleriet med en arbeidspult, forteller hun.

-Livet er mer enn bare jobb

Rosa er en farge som går igjen i huset. Soverommet er selvsagt intet unntak

Kirsti har ikke bare tegnet drømmehuset. Den interiørmessige hånden på rattet er det stort sett også hun som har hatt.

– Selv om jeg ofte tar meg av det estetiske, så er Erik veldig flink til å se de praktiske løsningene, hva som er fint og hvordan vi kan ha det.

Han har stort sett alltid en mening, og fordi han er så nevenyttig klarer han stort sett alltid å realisere planene mine, forklarer hun. Sammen har de lagd mange av møblene i huset også. Kirsti tegner og Erik lager

Bygget sin egen arbeidsplass i garasjen

Noe av det aller viktigste Kirsti bruker når hun innreder, er planter og blomster.

Farger i de fleste rom

Kirsti og Erik har vært opptatt av at huset skal føles varmt og innbydende. Derfor har hun tilført farger i de fleste rom.

– Med så store vindusflater og den voldsomme takhøyden er det fort gjort at huset vil føles kaldt. Men fargebruken er gjennomtenkt og jeg føler at det er lunt og godt her selv om det er minimalistisk og enkelt innredet, sier hun.

De har begge også vært opptatt av at det skal se personlig ut der de bor. En riktig miks består av klassiske møbler og noen farger og detaljer som tiltrekker seg litt ekstra oppmerksomhet.

– Jeg er ikke en som handler spesielt dyrt alltid. Faktisk er det aller meste av tingene vi har hjemme fra rimelige kjedebutikker. Jeg finner som regel de fineste tingene der. Så legger jeg mer penger i møbler og kunst, sier hun.

Interiørekspertens lune hjem

En praktisk åpen garderobeløsning i gangen.

Innreder med blomster

Noe av det aller viktigste Kirsti bruker når hun innreder, er planter og blomster. Noen blir byttet ut etter sesong, andre har hun året rundt. Plantene er med på å skape liv og gi energi, og er også en enkel måte å fornye innredningen på.

En enklere hverdag: Trebarnsfamilien ønsket å bo et sted hvor de følte tilhørighet

Kirsti skaper soner i de åpne rommene med de ulike fargene. Hun skiller dem av med hvite flater.– Jeg er ikke så redd for å gjøre ting på min egen måte. Jeg tror på å kjøpe ting man liker å ha rundt seg, og leke litt med forskjellige måter å sette dem sammen på. Derfor synes jeg det er vanskelig å beskrive min egen stil med et ord eller tre, sier hun.

Selv om huset til Erik og Kirsti er nytt er likevel stedet forbundet med så mye historie at ingen av dem kan se for seg at de noen gang skal flytte med det første.
– Det er jo et familiested. Vi kan jo ikke flytte fra en plass som dette sier Kirsti.

PS! Hvis du vil se mer av hjemmet til Erik og Kirsti, kan du sjekke ut instagramkontoen @thewrappedhouse

Publisert: