Slik pynter du inngangspartiet ditt til jul

Ønsk gjestene velkommen med et julepyntet inngangsparti.

Jula har inntatt inngangspartiet. - Og det beste er jo at disse trærne ikke bare funker til jul, de kan stå som pynt gjennom hele vinteren. For ekstra stemning til julefesten kan du pynte med kongler, og en lykt.
  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:

Hvordan står det til med inngangspartiet i boligen din? Ta deg en tur ut i vinterlufta og forsøk å se inngangspartiet med et friskt blikk. Det er ekstra hyggelig å ønske familie og venner velkommen til juleselskap med et innbydende inngangsparti.

De færreste av oss får potteblomstene til å overleve vinteren. Plukk bort de visne blomstene og eventuelt ugress og rusk som har havnet i pottene. Det kan ennå inntreffe en frostnatt eller to, men det kan være lurt å tenke framover når du nå skal plante nytt i krukkene.
- Det er sikkert en del som har høstkrukker utenfor inngangsdøra. Kanskje henger det igjen noen rester fra sommerens blomster. Jula er en perfekt anledning til å gjøre noe nytt, sier blomsterdekoratør Dversnes.

Inngangspartiet er den første sjansen man får til å gjøre seg opp en mening om personene som bor der. Og da gir kanskje ikke en overfylt søppelkasse, en rotete og ustelt hage, eller en inngangsdør på halv tolv det inntrykket de fleste ønsker å gi? Et godt førsteinntrykk kan få gjestene i godt humør allerede før de har gått over dørstokken, mens et dårlig førsteinntrykk kan være vanskelig å rette opp

Men et innbydende inngangsparti trenger nødvendigvis ikke verken å være dyrt eller kreve stor innsats for å framstå som pent. Ofte kan enkle løsninger fungere vel så bra som å gå til innkjøp av dyre planter, busker og trær.
- I stedet for å kjøpe noen av de dyre, spesielle trærne, kan du like gjerne lage de selv. Her er Camillas guide til hvordan du skaper hyggelig julestemning også ute.

Dette trenger du:

  • Ståltråd/vikletråd
  • God hagesaks eller vanlig saks
  • Diverse kvister fra naturen og kongler.
  • Staur (eventuelt en stang av stål eller tre)
  • Furu, einer, noen greier med mose, og noen selje-greiner.

Publisert: