Prisvekst i Kristiansand: Prisene stiger mer enn i Bergen, Trondheim og Stavanger

Oslo var eneste storby med større boligprisvekst enn Kristiansand i forrige måned, men fortsatt er boliger billigere på Sørlandet

Publisert Publisert

Boligprisene steg i gjennomsnitt med 1,1 prosent i Kristiansand fra mars til april. Det er mer enn i Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø, men mindre enn Oslo.

Men alle de andre byene, utenom oljenedturbyen Stavanger, har hatt større vekst enn Kristiansand de siste tolv månedene. Også femårsbasis ligger Kristiansand bak.

Siste år har boligprisene i Krisitiansand steget med 2,4 prosent mot 5,8 prosent på landsbasis. Siste fem år har prisene steget med marginale 7,6 prosent. I hele Norge er gjennomsnittet en prisvekst på 31,8 prosent.

Tallene er hentet fra boligprisstatistikken fra Eiendom Norge.

Boliger i Kristiansand tar i snitt 66 dager å selge. Det er lengre tid enn i andre storbyer..

- Eiendomsinvestor selger prakteiendom

-Sunt marked

I statistikken kan man også lese at det nå tar i snitt 66 dager å selge en bolig i Kristiansand. Det er 17 dager mer enn samme måned i fjor.

-Alle har vært spent på hvordan det skal gå i forhold til nedtur i oljebransjen og økende arbeidsledighet. Men det ser ut til å gå bra. Verden går videre. Mange bedrifter skal ansette og folk flytter på seg, sier Claus Eftevaag, regionleder for Eiendomsmegler 1.

Han sier at det er solgt rundt 22 prosent færre bruktboliger i år enn i fjor.

-Men 2015 var et veldig godt år. Nå er vi på normalen. Vi har et sunt og godt marked på Sørlandet, sier Eftevaag. Han peker på at gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Kristiansand nå er på rett over 30.000 kroner. I Stavanger er det 35.000, i Bergen over 41.000 og i Trondheim nesten 43.000 kroner. I Oslo er den over dobbelt så høy som i Kristiansand, med 61.000 kroner per kvadratmeter.

-Jeg mener det betyr at prisene skal opp i Kristiansand. Vi ligger også under landsgjennomsnittet, sier Eftevaag.

- Her nyboligsalget skyhøyt

-Overraskende bra

Også DNB Eiendom mener det lysner i sørvest.

-Våre meglere melder også om lysning også i oljeregionen. Både i Rogaland utenfor Stavanger og i Agder-fylkene er det nå positiv utvikling. Boligprisene i Agder-fylkene økte med hhv 1,3 og 1,2 prosent nå i april, og veksten i Rogaland utenom Stavanger var også positiv, skriver DNB i en pressemelding.

Boliger i Kristiansand tar i snitt 66 dager å selge. Det er lengre tid enn i andre storbyer..

Regionsjef Jøran Flakk utdyper overfor Fædrelandsvennen.

-Jeg synes det er overraskende bra sett fra selgers ståsted. Vi trodde oljebremsen fra vest ville være sterkere, men i stedet ser vi prisvekst som resten av landet. Veksten har vært på 2,4 prosent vekst hittil i år, sier Flakk.

Boliger i Kristiansand tar i snitt 66 dager å selge. Det er lengre tid enn i andre storbyer..

-Sterk måned

Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene i Norge opp med 0,6 prosent fra forrige måned. Boligprisene er nå 5,8 prosent høyere enn for 12 måneder siden.

-April ble nok en sterk måned i boligmarkedet, og det er på Østlandet at prisene utvikler seg sterkest. Spesielt Oslo har en meget sterk prisstigning så langt i år og skiller seg ut med et for lavt utbud av boliger til å kunne møte den sterke etterspørselen, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer i en pressemelding.

Det ble solgt 8.916 bruktboliger i april, en økning på 9,4 prosent sammenlignet med april 2015.

Ved utgangen av april var det 12.523 boliger til salgs, noe som er 1 prosent færre enn for ett år siden.

Les også Svenske stugor blir stadig dyrere

Publisert