Denne leiligheten kostet 83.500 kroner pr. kvadratmeteren!

Den minste leiligheten i byen noensinne, mener megleren.

Publisert Publisert

Den siste fredagen i november ble en veldig liten leilighet solgt i Bergen sentrum. Ett rom med kjøkken og bad fordelt på 13 kvadratmeter.

Eiendomsmegler Johannes Austefjord i Eiendomsmegler Vest solgte leiligheten for 1.086.000 kroner. Det er 96.000 kroner over prisantydning og 14.000 kroner under takst.

— Det var én som la inn bud. Det var som forventet, for dette er en veldig liten bolig. Det var et par andre som vurderte den, men leiligheten ble veid og funnet for lett eller liten, sier Austefjord.

Leiligheten på 13 kvm kan være Bergens minste, mener megleren. Foto: Diakrit

Høy kvadratmeterpris13 kvadratmeter fordelt på 1.086.000 kroner tilsvarer en kvadratmeterpris på 83.500 kroner. I tillegg får kjøperen en bod på fire kvadratmeter. Sammenlignet var kvadratmeterprisen i Bergen gjennomsnittlig 37.739 kroner i oktober. Den høyeste kvadratmeterprisen finner man på Frogner i Oslo, 64.272 kroner per/kvm i oktober.

Planløsningen: Hybelen rommer bad og tekjøkken, og ligger i Bergen sentrum. Foto: Diakrit

Det er ingen grunn til å tro at leiligheten ikke stiger i pris, mener megleren. — Det er den minste leiligheten jeg har solgt til nå, jeg tror heller ikke det er solgt noe mindre i Bergen tidligere, sier Austefjord.

Kjøperen planlegger å leie ut, ifølge Austefjord.

- Veldig spesielt

— Det er veldig spesielt. Man har strukket strikken langt, og kan ikke vente høy verdistigning, sier Bjørn Erik Øye, partner i Prognosesenteret.

Man risikerer at boligen synker i verdi, mener han, men synes det er positivt for kjøperen at leiligheten skal leies ut. Det kan bli god butikk, med tanke på skattefordeler og utleieinntekter.

- En verdistigning vil ikke gå fort, det skal gå en stund før du ser 100.000 kroner per kvadratmeter på denne, sier Øye.

På finn.no er det flere små boliger til salgs, fire på 15 kvm i Oslo og en på 14 kvm i Trondheim. Er en slik leilighet en inngang til boligmarkedet?

— Skal du bo der over tid er det liten risiko, men skal du bo i kort tid er det en risiko. Når konjunkturbildet endres rammes slike leiligheter, sier Øye.

Les også:

Oslos dyreste leilighet solgt for 56 millioner kroner

26 kvm solgt for 6,5 millioner kroner

Kjøpte villa for én krone. Selger den for 4,5 millioner.

Publisert
BT anbefaler

Etter ni år helt uten venner, tok Steinar grep. Hans metode for å få nye kamerater er blitt kopiert av mange.

Steinar Halleland (52) har endelig den trygge vennegjengen han drømte om. Emina og Younes håper å finne det samme.

Sakene flest leser nå

  1. Dordi likte ikke det hun fikk høre på butikken

  2. Her er dommen etter Branns festkamp

  3. Ingebrigtsen kunne glise for Branns sjeldne bragd

  4. Halvparten av covid-19-pasienter sliter med pusten tre måneder etter

  5. – Eg er skuffa over det eg såg i parken

  6. – Ferie pleide å handle om å ikke gjøre noe