Her kommer Kristiansands første Tuftepark

I løpet av to måneder vil den nye apparatparken stå ferdig på Lauvåsen.

  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:

-Dette blir Kristiansands første Tuftepark, og den skal være ferdig rett etter sommeren, sier Per Håkon Hansen i HSH eiendom, og peker utover det som skal bli den nye apparatparken på Lauvåsen.

Illustrasjon laget av Oscar Jansen viser hindrene som er planlagt i den nye hinderløypa på Lauvåsen.

Det er de fem utbyggerne av Lauvåsen (Kruse Smith, Byggmo, HSH, Konsmo Fabrikker og Sanita Invest (Syvert Raustøl) har tatt initiativ til å bygge den nye parken. Det er også de som tar regningen.

-Kostnadene kan variere mye, alt etter hva man legger i den, og hvor lett den er å opparbeide. Men parken på Lauvåsen vil koste mellom 800.000 og 1 million kroner å få i stand, sier Hansen.

Tuftepark er en utendørs treningspark som består av ti enkle metallkonstruksjoner som et lavterskeltilbud for uorganisert idrett og folkehelse. Etter første kvartal i 2016 var det 80 etablerte Tufteparker på landsbasis.

Illustrasjon laget av Oscar Jansen viser hindrene som er planlagt i den nye hinderløypa på Lauvåsen.

-Vi ønsket å lage en ny profil på boligområdet på Lauvåsen. Vi tenker helse og aktivitet for hele familien. Det er mange unge barnefamlier som utgjør hovedtyngden av kjøpergruppa vår her på Lauvåsen, så vi har tatt på alvor trendene i markedet som viser at folk er stadig mer opptatt av helse og en aktiv og sunn livsstil, sier Hansen.- Ønsker treningspark i Kvadraturen

Roser tiltak

Formann i Lauvåsen idrettsforening Dragoslav Jerkovic er full av begeistring over utbyggernes idrettsplaner.

– Vi vet at barnefamilier ofte sliter med å rekke alt, ofte tar det tid og mye kjøring for å trene en times tid. Noe som igjen kan være vanskelig å forsvare overfor familien. derfor er dette tilbudet veldig velkomment, sier han.

)Lauvåsen idrettslag ble startet i fjor, og har rundt 40 medlemmer.

-Vi har ballgruppe og volleyballgruppe for de minste. men vi er på vei, og skal utvide med flere aktiviteter etter hvert sier han.

Jercovic er overbevist om at Tufteparken kommer til å bli mye brukt.

-Det som er så fint med en Tuftepark er at alle kan komme dit å trene. De som trener mye kan gjøre sine ting, men man må ikke være topptrent for å ha glede av parken. Her kan også de som ikke trener mye finne noe å gjøre, sier han.

Hinderløype

Roald Aga Pedersen (eiendomsutvikler Kruse Smith) sier til Abito at det i tillegg til Tufteparken også planlegges en fem kilometer lang hinderløype i området rundt parken og mellom boligfeltene på Lauvåsen. Den skal stå ferdig sommeren 2017.

-Hinderløypa vil være utstyrt med små og store hinder, så her kan man ha utbytte av å trene uansett alder. Man bare tilpasser utfordringene etter alder og den formen man er i. Det vil også være ei trillevognsløyfe, slik at man har mulighet til å være sporty også med vogn, forklarer Aga Pedersen.

Illustrasjon laget av Oscar Jansen viser hindrene som er planlagt i den nye hinderløypa på Lauvåsen.

I kommunen er de positive til utbyggernes planer.

-Dette er en helt ny måte å bruke friområder på, og man tilrettelegger for enda mer aktiv bruk av disse områdene. Det er noe vi har lyst å teste ut på Lauvåsen, sier planleder i Kristiansand kommune, Eirik Martens Svendsen.

Han synes det blir spennende å se hvordan det vil slå an blant beboerne på Lauvåsen.

-Tidligere har slike friområder vært mest brukt til skog, turstier og lekeplasser. At det nå legges opp til en mer aktiv bruk av disse områdene som vil gange folkehelsen, synes vi er spennende, sier han.

Les også Slik overlever sommerblomstene ferien

Publisert: