10 kvadratmeter til 1,3 millioner kroner

— Det er morsomt at det går an å bo på 10 kvadratmeter uten at man må sove i stuen, sier megleren.

leilighet2.jpg
leilighet.jpg
leilighet4.jpg
leilighet3.jpg
  • Heidi Anne Johnsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den nyoppussede leiligheten på 10 kvadratmeter har både dobbeltseng, stue og bad, og er trolig Oslos minste leilighet. Den er nå lagt ut for salg for 1.342.511 kroner, inklusiv fellesgjelden til borettslaget.

Den ekstremt arealeffektive leiligheten består av sovehems, et lite minikjøkken med to kokeplater, kjøleskap og lagerplass. Det flislagte badet har alt et bad skal ha – dusj, servant og toalett. Under sovehemsen er det lagerplass, resten av gulvarealet er stue med plass til en toseters sofa.

— Det er morsomt at det går an å bo på 10 kvadratmeter uten at man må sove i stua, sier Stian Larsen, megler i Eiendomsmegler 1. * Skal du flytte? Dette regnestykket over flyttekostnader kan gi deg bakoversveis

«Majorstuens rimeligste leilighet» heter det i overskriften på Finn.no.

Leiligheten ligger i et attraktivt strøk, i Sporveisgata på Majorstuen, et område der det ikke er mye å finne under et par millioner. Men billig?

En kvadratmeterpris på 130.000 er flere titalls tusen over andre småleiligheter i samme område.

— Vi var klar over at det ville komme noen kommentarer til annonsen. Men ser man bak tallene og regner på det så blir det vanskelig å finne et bosted med tilsvarende bokostnad, argumenterer megleren.

Har du en helt spesiell leilighet? Tips oss!

Les også

Moderne hytte i Bergen fylt med hundre år gamle klenodier

Boutgiften blir 2500 per måned etter meglerens regnestykke

— Kvadratmeterprisen blir høy fordi en liten leilighet må ha samme grunnleggende elementer som en hvilken som helst annen bolig. Baderom, kjøkken og rørsystem i tillegg til at boligen skal tilfredstille høye tekniske bygningskrav.

Larsen estimerer at faktiske bokostnader beløper seg til cirka 2500 kroner per måned.

Regnestykket er som følger: Renteutgiftene for er lån på cirka 1.35 millioner beløper seg til ca. 2000 per måned (etter rentefradrag) tar du opp lån i egen bank sitter du kun igjen med utgiftene for drift av borettslaget. Denne kostnaden er 492 kroner i måneden.

Kan du gjette hva en 19 kvadratmeter stor leilighet på Bjølsen gikk for i sommer?

— Her bor en student langt billigere enn andre som gjerne betaler 6000 kroner for en hybel. Og for en leilighet på bare fem kvadratmeter mer så må man legge enda en halv million på bordet, sier Larsen.

Da er det kanskje verd å ta med seg studiebøkene til en kafé i mangel av hjemmekontor?

Les også

Et ekte kunsterhjem: Hun har gjort Per Ungs atelier til sitt hjem

Har aldri solgt en så liten leilighet

Megleren, som selger mange småleiligheter, innrømmer at han aldri har vært borti en så liten leilighet som dette.

— Men det var fullt på visningen. Totalt var fem interessenter innom, sier Larsen som er overbevist om at boligen blir solgt.

Les også:

Publisert: