Historisk lave strømpriser natt til torsdag

Strømprisen vil natt til torsdag ligge på tre øre per kWh enkelte steder i landet.

UNORMALT. - Det er unormalt at vi har så lave priser over så lang tid, sier divisjonssjef i BKK produksjon, Erik Spildo.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— I løpet av natten vil strømprisen ligge i underkant av tre øre kilowattime i Sør-Norge. Det er historisk lavt, sier administrerende direktør i Energi Norge, Oluf Ulseth til NRK.

Ifølge tall fra NordPool Spot, vil markedsprisen for strøm i Sør-Norge natt til torsdag vil ligge i underkant av tre øre per kilowattime. Senere torsdag vil prisen stige til 5,15 øre per kilowattime. Sist strømprisen var så lav var i slutten av oktober i fjor, da markedsprisen i Sør-Norge havnet på litt over fem øre.

- Unormalt

At strømprisene er så lave mener kraftselskapet BKK i Bergen er unikt.

— Det er unormalt at vi har så lave priser over så lang tid. Kraftprisen bør ligge på 20-25 øre per kilowattime og ikke 7,3, men den sene snøsmeltingen gjør at vi vil ha en lav pris på strøm ut i august, sier Erik Spildo, divisjonssjef i BKK produksjon.

Førstekonsulent Henriette Birkelund i NVE sier mye energi fortsatt er lagret som snø i høyfjellet.

— At strømprisene er lave til tross for at det er lite vann i magasinene, skyldes forventninger om høyt tilsig gjennom sommeren, sier Birkelund. (©NTB)

Les også:

Publisert: