Hvordan skape stil i leid leilighet?

Det var utfordrende å skape et lunt hjem i den hvitmalte leide leiligheten. Se resultatet!

DELER VEGGEN: - Denne veggen er kjempelang, men det hjalp heldigvis å bryte den opp med ei hylle, sier Lene.
  • Kari Byklum
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Lene Bjørkhaug synes det var utfordrende å skape et lunt og hyggelig hjem i den hvitmalte, leide leiligheten på Justneshalvøya i Kristiansand.

Men hun gikk på med krum hals og fargerik pynt.

— Så lenge vi bare leier, er det begrenset hva man kan gjøre. Men jeg har forsøkt å sette vårt personlige preg på leiligheten, selv om det føltes stort og tomt da vi flyttet inn, sier Lene Bjørkhaug.

For et drøyt år siden tok 36-åringen med seg sin danske mann, Nikolaj Rosenvinge, og døtrene Josefine (4) og Sara Cecilie (7) og flyttet hjem til Norge.

Barna er født i Danmark og snakket selvsagt dansk. Selv hadde Lene bodd der siden studietiden.

Overgangen var stor for alle fire. Ikke bare det å komme til et nytt land, men også å flytte fra et eget, gammelt hus med franske dører, stor hage og uthus til en hvitmalt og minimalistisk leilighet på en flate.

Fem grunner til å leie i stedet for å eie:

Les også

Derfor vil Gina Halvorsen (32) heller leie enn eie bolig

Vær obs!

Les også

Disse regningene bør du utsette hvis du har dårlig råd

Norsk oppvekst

— Vi hadde det supert i Danmark, og jeg må innrømme at jeg savner huset. Men jeg har så gode minner fra min egen barndom i Norge, med nærhet til natur, fjell og skog, og ønsket at mine egne barn også skulle få oppleve det.

Hennes danske mann har funnet seg godt til rette i sitt nye hjemland, og barna har gått fra dansk til å snakke flytende sørlandsk på kort tid. Selv trives Bjørkhaug i ny jobb i Color Line, og med tiden blir det kanskje et eget hus i Kristiansand også.

HETT TIPS: Hyllen på veggen er et av Lenes innredningstips. - Jeg synes det skaper hyggelig stemning når man fyller hyllene med ting man liker, det gjør ofte mer av seg enn om man bare har bilder på veggene.
DELER ROMMET: Sofaen er plassert midt i rommet. Det gjør at avstanden til tv-en på veggen ikke blir for stor, og det deler samtidig opp det store rommet på en fin måte.

Sjekk kvadratmeterprisen i din by eller bydel:

Les også

Her er det de høyeste boligprisene i Norge nå

Men nå er det dette som gjelder — hverdagen på Justneshalvøya i leid leilighet. Og den interiørbevisste damen har sannelig klart å gjøre det hvitmalte skallet både koselig og personlig.

— Jeg er glad i god design og godt håndverk, og så synes jeg det er hyggelig å innrede med fargerike detaljer. Det skaper fin kontrast når basen er ensfarget og lys.

LUFTIG ROM: Allrommet er luftig og stort, og fungerer like bra til hverdags som når det kommer gjester på besøk.
FRISKE FARGER: En Eames gyngestol i en lekker blåfarge er et friskt blikkfang.

Oppfyller du det nye regelverket?

Les også

Nå gjelder de nye reglene for røykvarslere

Realiserte drømmen

Bjørkhaugs interiørinteresse har vokst frem etter hvert, og for noen år siden begynt hun å sysle med tanken om å åpne egen butikk.

I fjor realiserte hun drømmen i form av nettbutikken Nordecor, som er en hobby hun har ved siden av økonomijobben hos fergerederiet. Mange av godbitene hun selger, har kommet både sjøveien og luftveien over Skagerak.

— Det er mye likt i norske butikker, derfor har jeg vært bevisst på å ta inn en del dansk kunsthåndverk i nettbutikken min. Jeg oppdaget jo så mye lekkert i de årene jeg bodde der, og danskene er skikkelig flinke på keramikk og design.

DANSK: Keramikken fra Helle Gram har slått an i Norge.

Hun viser frem noen håndlagde krus fra den danske keramikeren Helle Gram.

— Det er gøy med ting som kanskje ikke er så kjent i Norge fra før, og noen av disse koppene er jeg faktisk utsolgt for så det er tydelig at mange synes det er moro med noe nytt, smiler hun.

RYDDIG OG TIL PYNT: På soverommet henger de fineste klærne framme på et lekkert klesstativ.
STIL: Lene har sans for å skape hyggelige miljøer.

Skaper stemning

Og de støvete og gode fargene på keramikken er gjennomgående i hele hjemmet. Også på annen pynt og tepper og puter.

LEIER: Leiligheten ligger øverst til venstre, og det er terrasse på begge sider.

For Bjørkhaug er det nettopp disse fargedryppene som gjør et hjem til et hjem.— Jeg ønsker et hjem som ikke er for svart og hvitt, det blir fort upersonlig og kaldt. Og selv om de fleste møblene er stramme i stilen, er det også hyggelig å innrede med litt loppefunn. Det hadde vi riktignok mye mer av i Danmark, så det kommer nok sikkert inn litt mer av det her også etter hvert, smiler hun.

GØY: Koppestell, lekemat og bøker står fremme og venter på at jentene skal komme hjem fra skole og barnehage.
RETRO: Herlig og sjarmerende. En original, gammel skyveseng er fortsatt like aktuell.

Lyst på enda mer inspirasjon? Følg oss på instagram: @boligoghjem

Men i hverdagen er det begrenset med tid til å lete etter bruktskatter, for som i de fleste barnefamilier er det sjelden mye tid til overs.

Nettbutikken drives på kveldstid, og om dagen er det økonimijobben som gjelder. Og så skal barna bringes hit og dit, ei på skole og ei i barnehage.

Heldigvis har barna fått gode venner i nabolaget, og beliggenheten var noe av det viktigste for paret da de tok med seg flyttelasset nordover.

— Vi ønsket å flytte til et barnevennlig område, og jeg må si jeg er imponert over hva de har fått til her. Det er lekeplasser, fotballbaner, turområder, trollskog og badeplasser rett i nærheten, sier Lene Bjørkhaug.

Følg gjerne Lene på instagram: Nor_decor

ORGANISERT: En stor tavle på veggen gjør at ting sjelden går i glemmeboka.

Her kan du bli inspirert til bolig og interiør:

Les også

Dette er de hotteste lampene nå 

Les også

Møbelklassikere holder stand

Les også

Slik utnytter du boligen maksimalt

Les også

Her er nyhetene fra årets møbelmesse i Stockholm

På boligjakt? Sjekk disse sakene:

Publisert: