-Det er flaut å ha det sånn

Mary Ueland malte kjøkkenet grønt på slutten av 1980-tallet. I løpet av disse årene har trendene forandret seg veldig, men ikke kjøkkenet hennes. Er dette Sørlandets mest ubrukelige kjøkken?

  • Kari Byklum
Publisert: Publisert:

-Det er selvsagt vanskelig å vite om dette er Sørlandets mest ubrukelige kjøkken, men det er i alle fall helt håpløst her. Men det er jo rart hvordan man tilpasser seg det man har, sier Mary Ueland, som har meldt seg på i konkurransen «Sørlandet mest ubrukelige kjøkken».

Les også Her orker hun ikke å lage mat

-Sønnen min elsker rundstykker, så det baker jeg hele tiden. Jeg har bare 60 centimeters benkeplass å bruke, så jeg har laget meg en egen teknikk for å få det til. Og bakebrettene havner jo alle steder, både i stua og på vaskerommet.

Når hun får gjester på besøk, dytter hun krydderhylla, brødboksen og kaffetrakteren inn på vaskerommet.

Juryen som skal kåre «Sørlandets mest ubrukelige kjøkken»
Juryen som skal kåre «Sørlandets mest ubrukelige kjøkken»

-Nå er det pinlig

Huset i Arendal ble bygget i 1982, og kjøkkenet er fortsatt det samme. Men Mary ga det en overhaling med malerkosten i grønnfargens storhetstid på 80-90-tallet.

-Jeg var kjempestolt etter å ha malt det grønt, men problemet er jo at jeg verken har hatt råd eller overskudd til å gjøre noe med det siden. Og akkurat det er litt pinlig.

Juryen som skal kåre «Sørlandets mest ubrukelige kjøkken»

Begge barna er vokst opp med det grønnmalte kjøkkenet. Nå er eldstedatteren flyttet hjemmefra, og det er bare Mary og sønnen igjen hjemme. Som enslig mor i full jobb i en administrativ stilling på sykehuset, har hun verken tid eller overskudd eller økonomi til å fikse opp kjøkkenet.

-Nei, men jeg har gjort noe, og tok ned overskapene over komfyren fordi jeg måtte bytte vifte, og satte opp noen fliser for litt siden. Men tiden går liksom og det blir bare med drømmen om å få gjort noe skikkelig.

Juryen som skal kåre «Sørlandets mest ubrukelige kjøkken»

Delta i konkurransen her: Har du Sørlandets mest ubrukelige kjøkken?

Skrev søknad på dikt

Mary innrømmer at hun er blitt bedre på utsettelser og unnskyldninger enn hun stengt tatt er stolt av.

– Hver gang vi får besøk, roter jeg meg inn i en unnskyldning om at det er noe på gang, og at planen er å pusse opp snart. For det er jo flaut å ha det sånn, men samtidig vet jeg at det neppe blir mulig.

Med mindre hun vinner konkurransen.

Juryen som skal kåre «Sørlandets mest ubrukelige kjøkken»

I utlysningen til konkurransen sto det at det var lurt å spille på kreativitet, og Mary har så lyst på et nytt kjøkken at hun skrev søknaden på dikt.

Les også Her vil hun ikke lage mat

-Jeg skrev et dikt ut i fra kjøkkenets følelser, og håper juryen legger merke til det. Og så ser de jo bildene som taler for seg, ler tobarnsmoren og legger til at hun ikke er komfortabel akkurat nå.

-Man tilpasser seg, for det må man jo. Men det plager meg å ha det slik, det er ikke noe hyggelig, avslutter Mary Ueland.

PS: Siste frist for å sende inn bidrag er 14. februar.

Juryen som skal kåre «Sørlandets mest ubrukelige kjøkken»

Konkurranseregler

Du må sende minimum fire bilder av ditt kjøkken slik det ser ut i dag, med en begrunnelse for hvorfor akkurat du skal vinne. Bildene må dokumentere kjøkkenets utfordringer med forklaring. Gode historier og kreativitet teller positivt!

Bildene skal leveres i digital form på epost til: post@strai.no med «Sørlandets mest ubrukelige kjøkken» i emnefeltet.

Arrangøren forbeholder seg retten til å vise innsendte bilder på sine nettsider ved seinere anledninger.

Dersom det er personer med på bildet, eller bildene, er det innsenders ansvar å sørge for at avbildede personer er gjort kjent med, og har gitt tillatelse til at bildene kan offentliggjøres. Dersom arrangør skulle være i tvil om dette er tilfelle, vil bildene ikke bli med i vurderingen.

Vinneren vil bli offentliggjort på abito.no 6.mars 2017 og er forpliktet til å stille opp i en reportasje når det nye kjøkkenet er på plass.

Premien inkluderer:

Et komplett kjøkken til en verdi av inntil kr 100.000,-.

Gratis montering av kjøkken utført av Proff Montasje (inntil kr 10.000).

Spesialpriser på elektriker, rørlegger, maler etc. fra Proff Montasje sine samarbeidspartnere.

Gratis planlegging og tegning utført av erfarne interiørkonsulenter fra Strai Kjøkken Kristiansand.

Spesialpriser på hvitevarer.

Skulle vinneren ønske et mer oppgradert kjøkken enn premien tilsvarer, vil vinneren måtte betale mellomlegget mellom kjøkkenets veiledende utsalgspris og premiens verdi.

Vinneren kan ikke konvertere premien til kontanter.

Vinneren aksepterer at Strai Kjøkken/Abito kan ta bilder av kjøkkenet gjennom hele prosessen.

Vanlige garanti- og reklamasjonsbetingelser gjelder.

Premien må benyttes innen utgangen av 2017.

Konkurransen er et samarbeid mellom Fædrelandsvennens digitale boligsatsing Abito og Strai Kjøkken Kristiansand.

Fagjuryen som skal velge ut finalistene, består av Cato Hersvik (produktsjef, Abito), Hanne Rom Havaas (politibetjent, Lyngdal lensmannskontor. Hanne står også bak instagramkontoen @hanneromhavaasmed 128.000 følgere), Silje Høivold Johnsen (markedsansvarlig hos Strai kjøkken AS), Monica Lohnås Roland (daglig leder, Strai Kjøkken Kristiansand AS) og Jo-André Hagen (Proff Montasje).

Publisert: