Betalte 1,3 millioner for å bo i en «boks»

— Det har tatt litt tid å finne en kjøper som føler seg komfortabel med å bo på 10 kvadratmeter, innrømmer megleren.

Utsikt fra soverommet ned i stua der det er plass til en toseter sofa.
  • Heidi Anne Johnsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den nyoppussede leiligheten på i Sporveisgata i Oslo vakte oppsikt i media da den ble lagt ut for salg med en prisantydning på 1.342.511 kroner, inklusiv fellesgjelden.

Nå har en kjøper signert kontrakten, og lagt 1.292.511 kroner på bordet, skriver osloby.no.

«Living in a box»

De 10 kvadratmeterne er utnyttet til siste centimeter, og inneholder sovehems, et minikjøkken med to kokeplater, samt kjøleskap og lagerplass. Badet har dusj, servant og toalett. Under sovehemsen er det lagerplass, resten av gulvarealet er stue.

Les også

Sjekk hva du bør kaste: Ti ting i boden det er på tide å bli kvitt

«Living in a box» var slagordet da 34 leiligheter i Sporveisgata 35 A på Majorstua i Oslo ble lagt ut for salg i 2004. Kvadratmeterprisen var da 70-80.000 kroner. Da leiligheten ble lagt ut på Finn.no i oktober 2015, var kvadratmeterprisen 134.000 kroner.

Stian Larsen, megler i Eiendomsmegler 1 som har ansvar for salget, argumenterer for hvorfor en liten leilighet blir så dyr.

– Kvadratmeterprisen blir høy fordi en liten leilighet må ha samme grunnleggende elementer som en hvilken som helst annen bolig; bad, kjøkken og rørsystem, i tillegg til at boligen skal tilfredsstille høye tekniske bygningskrav, mener han.

Leiligheten har god takhøyde, så det er plass til kjøkken under sovehemsen.

Tar tid å finne den rette kjøperen

«Majorstuens rimeligste leilighet» het det i annonsen på Finn.no. Men til tross for at megleren henvendte seg spesielt til fattige studenter og pendlere som ønsker et krypinn sentralt i byen, har det tatt tre måneder og to uker å få solgt leiligheten.

— Vi har ikke vurdert å sette ned prisen. Vi visste at dette var en leilighet som ville bli solgt. For en slik leilighet er beregnet omløpstid tre måneder, sier Larsen.

— Det har tatt litt til å finne en kjøper som føler seg komfortabel med å bo på 10 kvadratmeter.

Megleren mener salget igjen viser at det er et press på å få seg en bolig midt i byen.

— Det er brennhett der ute, det er få boliger og det som er, blir revet bort. Og små leiligheter, opp til 2.5 millioner, er det aller mest populære. Her kjemper førstegangskjøpere og unge par om boligene. Alle ønsker å bo sentralt, sier Larsen.

Mer om boligmarkedet:

Publisert: