Ukas Instagrammer: Maria Horgen: Fargeglad, leken og eklektisk

– Jeg endrer lite i hjemmet mitt, og prøver å holde det så tidløst som mulig.

Stilen til Maria Horgen er fargeglad, leken og eklektisk
  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:

Maria Horgen @MariaHorgen

  • Alder: 30
  • Bor: Lierskogen
  • Yrke: Interiørarkitekt, og forfatter av boka Dusty.
  • Bor sammen med: Jan Christian og Fredrik på snart 4 år.
  • Hustype? Enebolig rett ved skogen
  • Vært på Instagram siden: 2013

Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt?

Vi overtok en bolig som vi sakte, men sikkert jobber oss igjennom, så det er halvferdig, men det som er ferdig er fargerikt, men harmonisk og fylt av en miks med nytt og vintage.

Hva er et hjem for deg?

Det stedet i verden hvor jeg finner hverdagslykke.

Ukas instagrammer: Linda-Mathilde Sjursheim : – Det trenger ikke koste mye for å få det fint

Hvordan har interiørstilen din endret seg med årene?

Den har nok blitt mer og mer fargerik, mer meg, og mer eklektisk. Ved å jobbe med interiør så endrer den seg nok litt hele tiden, og jeg har en ny idé hver gang vi setter i gang med et nytt rom. Men fordi jeg bruker dusty farger så henger det hele alltid sammen.

Ukas instagrammer : Cindy Braaen

Hva har vært vanskeligst å innrede i hjemmet ditt?

Akkurat nå skal vi i gang med gangen vår, og der må vi være ekstra nøye med hvilke valg vi tar i forhold til lure løsninger og samtidig få en gang det er hyggelig å komme inn i.

Gangen er det første man møter i et hus, så her er det viktig å tenke seg om to ganger. Ellers er jeg alltid i tvil på om vi har valgt riktig farge,(det har enda ikke blitt feil), for det har så mye å si om fargen blir riktig eller feil. Derfor er det alltid viktig å prøvemale før man maler et helt rom.

Ukas Instagrammer: Egil Farstad

Hva er viktigst når du innreder?

Det viktigste er at det er oss, at fargene og løsningene er noe vi trives med, og at tingene vi har rundt oss er ting vi liker.

Forandrer du innredning i takt med årstidene?

Lite, det endrer seg nok noe i form av andre blomster og kanskje et par puter i sofaen, ellers prøver jeg å holde det så tidløst som mulig.

Ukas instagrammer: Henriette Wolden

Ditt beste interiørtips?

Miks farger, tapet og materialer (bare husk å ha den røde tråden i bakhode) Miks nytt og gammelt, og ikke vær redd for å ha de tingene som betyr noe for deg fremme. På denne måten vil du få et mer personlig hjem. – og prøvemal alltid!

En annen ting jeg alltid sier til de som pusser opp, er å ta med seg en prøve på vegg/tak farge, tapetet og gardinene når du skal ut å gjøre innkjøp til rommet, på denne måten kan du lett se om fargene på putene du skal plukke ut passer med resten av valgene du alt har gjort.

Hvor henter du inspirasjon fra?

Naturen er det steder hvor jeg finner mest inspirasjon. Det er her jeg finner ro og spennende farge og material kombinasjoner. Jeg lar meg også inspirere av gamle bygninger. Soverommet vårt er inspirert av Hagestuen på Gimle Gård i Kristiansand for eksempel.

Jeg finner også inspirasjon på Instagram, pinterest og fra kollegaene mine.

Ukas instagrammer: Kari Haugsrud

Hvordan redder du situasjonen hvis du får uventet besøk og hjemmet står på hodet?

Jeg setter på det største smilet og lager kaffe, og prøver å bane en vei mellom alle lekene i stuen sånn at gjestene kan finner sofaen. Resten får bare være.

Dine instafavoritter? 

Elledecoration, vouge, Evachen212, ascia, de to siste fordi de er sterke kvinner, med barn som jobber hardt for å nå drømmene sine.

Har du noen gang gjort et skikkelig bomkjøp?

Det skjer, men mest på små ting som jeg kanskje ikke trenger, og her prøver jeg å bli strengere med meg selv – trenger jeg virkelig den vasen?!

Beste instagramtips?

Vær deg selv, og del det som føles naturlig for deg. Og husk at ikke alle har det så ryddig hos seg hele tiden, det letter litt på presset. I alle fall for meg.

– Du må gjøre det som føles riktig for deg

Hvordan vil du beskrive stilen din?

Fargeglad, hovedsakelig med dusty farger. Den leken og eklektisk. Med leken så tenker jeg mest på at interiør skal være gøy, og blir det ikke akkurat sånn som jeg hadde tenkt meg så prøver jeg på nytt. Jeg flytter ofte rundt på tingene jeg gjerne vil ha fremme, men ikke funnet helt riktig plass til enda.

Har du en favoritt-ting på bordet?

Blomster, blomster er alltid en god idé.

Ditt beste ryddetips?

Rydd litt hver dag og prøv å kvitt deg med det du vet du ikke trenger, noe som er mye lettere sagt enn gjort.

Publisert: