Disse stylingtipsene selger boligen din

Slik stylet vi bolig for 200 kroner.

  • Synne Hellum Marschhäuser
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Legg vekt på boligens aller beste sider, sørg for å få boligkjøperens fulle oppmerksomhet, anbefaler Karianne Amlie, partner og megler i Aktiv Grønland/Bjørvika i Oslo.

— En typisk trend i bransjen er å fremstille boligen med en diskré og standardisert innredning, med få spor av at boligen faktisk er i bruk. Konsekvensen av å ha en nøytral og upersonlig presentasjon er at boligen drukner blant en mengde av andre tilsvarende annonser, sier Amlie.

Gi inntrykk av at det er et hjem der man gjør hyggelige ting, anbefaler hun.

Følelsen av kosekveld med kjæresten eller familiemiddag kan illustreres med dekket spisebord, rykende kjele på ovnen og åpen kokebok på kjøkkenet, for eksempel.

DEKKET BORD: «Her pleier vi å ha flotte middagsselskaper med alle vennene våre». Bordet kan gjerne dekkes til frokost eller middag før fotografering og visning.

— Når man som boligkjøper ser en boligannonse som trigger følelser og visualiserer en etterlengtet boligdrøm, sitter pengene løsere i budrunden, noe som gjør det mulig å drive prisen enda høyere, sier Amlie. Se megler Silje Heggøs beste tips øverst i saken.

Hvor mange har du?

Les også

Disse elleve tingene mener ekspertene at «alle» nordmenn har i hjemmet sitt

Styling for 200 kroner

BARNEROMMET: Vi tok bort barnesengen, lot gjestesengen stå og satte inn en lånt stol. De fleste lekene ble fjernet, bare noen pene leker, bamser og bøker fikk bli.

Det koster fra cirka 10.000 kroner til nærmere 40.000 kroner for profesjonell styling, avhengig av boligens størrelse, ifølge E24.Full styling innebærer at boligen tømmes for alt innbo, og så innredes den på nytt av stylisten.

Det er mye man kan gjøre selv før fotografering og visning, man kan dessuten style selv. Vi bestemte oss for å style en leilighet som skulle selges, så billig som mulig.

FØR: Mikrobølgeovn, kokebøker, kjøkkenmaskiner og ting som stod oppå skapene ble pakket ned.

Møblene ble flyttet rundt, pynteting pakket ned, puter ble lånt og blomster kjøpt inn. Alt for å gjøre klart til annonsering, visning og salg.Den største jobben er å pakke ned ting som tar plass, men som du trenger i hverdagen. Vannkoker, kaffemaskinen, stellebord, dusjforheng, skittentøyskurver og så videre.

ETTER: Noen planter, en kokebok og en bolle med epler fikk stå fremme på kjøkkenbenken. Oppvaskbørsten og såper ble gjemt bort i et skap.

Vårt beste tips er å låne ting av venner. Vi lånte lamper, blomsterpotter, puter, sengetepper, ulltepper, champagnekjøler, gyngestol, nattbord, pyntegjenstander og håndklær.Lag en avtale med venner om når de kan få tilbake tingene sine. Er de avbildet i annonsen er det rart om de er borte til visning.

Leiligheten vi stylet er en 69 m² stor 3-roms i Lørenskog i Akershus. Prisantydning og takst var 2.600.000 kroner.

Etter en visning ble det budrunde og leiligheten ble solgt for 2.850.000 kroner, 250.000 kroner over prisantydning og takst.

Blir du påvirket?

Les også

Dette er de nye reglene for bolig fra 1. januar

Rydde og fjerne møbler

Noen boliger trenger styling for å få frem potensialet bedre, mener Kurt F. Buck, eiendomsmegler og regionleder for Eiendomsmegler 1 Bergen.

— Det er veldig individuelt. Megleren vurderer styling i hvert enkelt tilfelle sammen med selger, sier Buck.

Hovedrådet er å rydde, i tillegg til å fjerne noen møbler hvis det er overmøblert, så man ser gulvet. Buck anbefaler at man fjerner personlige bilder og lignende.

- Man vil at folk skal se for seg at det er deres nye hjem, ikke se for seg hvem som bor der i dag, sier Buck.

— Vi bruker ofte styling når folk skal selge dødsbo. Det er gjerne gamle mennesker som har bodd der, og det er ikke alltid stilen på innredningen får frem det beste i boligen, og potensialet.

Samtidig tror han folk klarer å se forbi interiøret, og vurdere boligen ordentlig.

Ikke glem å sjekke dette på visning

Skal du kjøpe bolig? Husk at interiøret egentlig ikke er viktig. Kjøperne tar det med seg, og du står igjen med «skallet».

Mange boligkjøp ender i tvist på grunn av skader og mangler. Derfor er det viktig at du er nøye på visning, og sjekker forhold du lurer på fra takstmannens rapport og egenerklæringsskjemaet. Vær nøye.

Ta med deg klinkekule (så du kan sjekke fallet i dusjen) og lommelykt (hvis det er behov for å undersøke loft/kjeller grundigere).

Det kan være lurt å ha med seg en liste over hva du vil se nærmere på/undersøke ved boligen. Alt dette bør du sjekke på visning.

Les mer om boligmarkedet:

Publisert
  1. Eiendomsmeglere
  2. Trend
  3. Boligmarkedet
  4. Bolig

Les mer om dette temaet

  1. Her tar det kortest tid å selge nå

  2. Boligekspertene forventer eksplosiv Oslo-vekst

  3. - Det blir ikke boligkrakk. Vi er ikke bekymret.

  4. Derfor vil Gina Halvorsen (32) heller leie enn eie bolig

  5. Seks grunner til at du bør eie bolig