Slik ble leilighetene markedsført. Se hva som skjedde med utsikten

De markedsførte leiligheter med utsikt på eliteserienivå. Nå er utsikten redusert til mer Obos-liga-standard om en skal bruke fotballspråket.

FØR:Her er bildet som Obos og Constructa først lokket med i annonser og på sin hjemmeside, men det er nå tatt bort.
ETTER: DAGENS UTSIKT: Slik er utsikten fra Ola Terrasse etter at boligkomplekset er ferdigstilt og leilighetene lagt ut for salg.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Spektakulærutsikt over Byfjorden, het det da leilighetene først ble lagt ut for salg, ledsaget av et panoramabilde av Byfjorden.

Det var før Frank Mohn AS sitt hovedkontor i Florvåg på Askøy for alvor begynte å reise seg i forkant av boligkomplekset, skriver bt.no.

ETTER: DAGENS UTSIKT: Slik er utsikten fra Ola Terrasse etter at boligkomplekset er ferdigstilt og leilighetene lagt ut for salg.

Baksiden frontetMandag denne uken var det visning på leilighetene. I annonsen som lokket potensielle kjøpere til Ola Terrasse, var det utsikten fra baksiden av leilighetene som ble frontet. Bildet av Byfjorden var fjernet.

— Leilighetene er blitt kjempeflotte, og bygget er av høy kvalitet, men utsiktene er ikke slik man først ble forespeilet. Jeg som har leilighet i øverste etasje, ser såvidt konturen av Byfjellene. Det er det nye hovedkontoret tilFrank Mohn ASsom dominerer synsfeltet, sier tidligere turistsjef i Bergen Ola Hiis Bergh.

Har du tips til lignende saker? Send oss en epost!

Solgte videre

Han har sikret seg en av de største leilighetene i bygget. Det er for øvrig Bergh leilighetskomplekset er oppkalt etter. Han solgte prosjektet videre til Constructa og Obos som eier halvparten hver.

TOPPLEILIGHETEN: Tidligere turistsjef i Bergen, Ola Hiis Bergh, har sikret seg den ene toppleiligheten i Ola Terrasse, men utsikten ser han ikke på som optimal.

— Meningen var at fruen og jeg skulle flytte hit, men nå har vi fått tillatelse til å bygge på huset vårt som ligger på haugen ved siden av, så nå er denne leiligheten for salg, sier Bergh.Leiligheten er på 125 kvadratmeter, og prisen med to garasjeplasser er 6,2 millioner kroner.

- Fornøyde kjøpere

Konsernleder i Constructa, Thor Småbrekke, sier at Frank Mohn-anleggetikke er blitt høyere enn det som var planlagt.

— Utbygging av leiligheter og industrianlegg har gått etter planen, og uten noen form for konflikter partene imellom. Vi har riktignok hevet leilighetsbygget noe i forhold til det som opprinnelig var prosjektert.

FAKSIMILE av bilde fra Obos/Constructas hjemmeside.

— Dere har ikke fått reaksjoner på at utsikten ikke er den samme som markedsføringen lovet?- Vi har solgt 9 av 18 leiligheter og hadde fem på visning mandag denne uken. De som har flyttet inn, har gitt uttrykk for at de er godt fornøyd. Prosjektet har vist seg mest forlokkende for eldre folk som vil ha det enkelt. Heis, garasje og lettstelte leiligheter med store terrasser.

Les også:

Les også

Dette er de ti mest brukte adjektivene i boligannonser

Svaneidyll på baksiden

— Dere har lagt til side utsiktsbildene over Byfjorden og satser nå på naturskjønne omgivelser på baksiden av leilighetene?

— Ja, leilighetene ligger ved et idyllisk vann der svanene trives. Ved siden av leilighetene er det også en flott tursti som kalles «Kjærlighetsstien», sier Småbrekke.

Det har vært en omfattende anleggsperiode i området. Vegvesenet har også gjennomført en større oppgradering.

— Mange har lurt på hvordan dette ville bli. Det har også gjort at salget har gått litt tregt, men nå ser vi at dette er blitt et flott anlegg, sier Småbrekke.

Tok hardt i

Kommunikasjonsansvarlig Espen Børhaug i Obos innrømmer at det nok var å ta hardt i da man i en tidlig fase markedsførte prosjektet med formuleringen «spektakulær utsikt».

— Om man ikke ser Byfjorden, så ser man jo litt av sjøen. Anlegget foran er veldig flott tilrettelagt, og jeg vet også at det er planer om å gi noe tilbake til beboere i området ved at man åpner opp arealer ned mot sjøen.

— Jeg vil også understreke at vi i markedsføringen har vektlagt nærheten til arbeidsplasser, sier Børhaug.

Les også:

Publisert