Se hvordan rekkehuset fra 70-tallet ble totalforvandlet.

Karina og mannen har pusset opp i tre år for å få rekkehuset på Hånes akkurat slik de ønsket.

Familiens midtpunkt, Elise på 7,5 måned, har selvsagt fått rosa rom.
  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:

I et barnevennlig boligfelt på Hånes ligger en gråmalt husrekke. Her bor Karina og mannen Lars Gunnar Bergstad sammen med datteren Elise (7,5 mnd). Det har de gjort i tre år nå, men det er først nå de kan slappe av og nyte sin første felleseide bolig.

– Vi har vel stort sett levd med oppussing rundt oss så lenge vi har bodd her. Det har alltid vært ett eller annet å gå i gang med, sier Karina.

Familiens midtpunkt, Elise på 7,5 måned, har selvsagt fått rosa rom.

– Jeg tror nok mange ble skremt av at det var mye som måtte gjøres her, sier hun. Men det umoderne rekkehuset skremte ikke Karina og Lars Gunnar.

– I mine øyne så det ikke ut her. Det var innrøkt og overfylt av møbler. Heldigvis klarte vi å se potensialet som lå her, forklarer Karina.

Familiens midtpunkt, Elise på 7,5 måned, har selvsagt fått rosa rom.

- Butikklager ble penthouseleilighet

Ingenting gjort

At lite hadde blitt gjort siden huset ble bygget på 70-tallet, brydde ekteparet seg lite om.

– Det var egentlig bare bra. Da visste vi at det ikke hadde blitt gjort en masse lappverk som vi ikke hadde kontroll over. Vi har vært på mange visninger hvor ting har blitt lappet på og gjort av ufaglærte folk, forklarer Karina.

- – Det var Lund eller Bergen

- Utenfra ser campingvognen ganske vanlig ut. Og så kommer man inn

Etter overtakelsen for tre år siden har det gått slag i slag. Innimellom jobb, graviditet og småbarnsliv har stort sett ettermiddagene og kveldene gått med til å pusse opp.

-Vi pusset opp badet, soverommet og stuen før vi flyttet inn, resten har vi tatt litt etter litt. Vi har stort sett holdt på med noe hele tiden.

Gjort det meste selv

Bortsett fra det elektriske og ting de har trengt rørlegger til, har paret stått for all oppussingen selv. Panelvegger og blomstrete tapet er blitt erstattet med slette, hvitmalte vegger. Det gulnede furugulvet og fargerike gulvbelegg ble byttet ut med lys eikeparkett.

Det som tidligere var adskilt toalett og bad, er nå blitt slått sammen til et større baderom. Huset har dessuten fått et helt nytt rom – et eget garderoberom.

– Det er utrolig luksus med et eget garderoberom eller walk-in-closet, sier Karina om det som tidligere var en bod, og som nå huser alle parets klær, sko og tilbehør.

Resultatet av den tre år lange oppussingen er at rekkehuset nå har fått en total overhaling og et moderne uttrykk.

Familiens midtpunkt, Elise på 7,5 måned, har selvsagt fått rosa rom.

– For oss har det blitt en perfekt bolig for en småbarnsfamilie.

Karina er utdannet interiørkonsulent og glad i farger. Hun har likevel valgt å holde seg til en lys, rolig base i stua. I andre etasje, derimot, har hun dristet seg til å teste ut litt mer farger. Både i gangen, på soverommet, barnerommet og gjesterommet har hun tatt inn drypp av farger.

-Skulle jeg bli lei, er det bare å male eller tapetsere rett på veggen nå, sier hun.

Familiens midtpunkt, Elise på 7,5 måned, har selvsagt fått rosa rom.

Karina og Lars Gunnar hadde lite erfaring med å pusse opp før de gikk i gang med renoveringen.

– Vi har bare leid leilighet tidligere, så da har vi kun begitt oss ut på litt maling av vegger, sier hun. Liten erfaring til tross, paret var helt bestemt på at de ville klare oppussingen selv.

– Vi har lært masse underveis, og selv om det nok ikke er synlig for folk flest, så kan jeg og mannen min se at vi er blitt flinkere og flinkere for hvert eneste rom.

Slitsomt, gøy, krevende og lærerikt er ord som beskriver godt hvordan de siste årene har vært. Og selv om det har vært mest gøy, er 30-åringen likevel klar på at hun nok ikke går i gang med noe nytt renoveringsprosjekt. I alle fall ikke på en lang stund.

– Hvis du spør meg nå, så er svaret mitt at jeg aldri hadde gjort det igjen. Kombinert med full jobb og småbarn tror jeg det vil være litt overambisiøst, ler hun.

Familiens midtpunkt, Elise på 7,5 måned, har selvsagt fått rosa rom.

Prisbevisst

Ennå har hun ikke fullstendig oversikt over hva oppussingen beløper seg til totalt, men hun og mannen har hele tiden hatt som mål å holde prisene nede, og passet på å benytte seg av gode tilbud.

-Samtidig har vi vært litt sånn at vi har heller har lagt i litt ekstra for å bli helt fornøyd fremfor å gå for en halvveisløsning som vi vil irritere oss over etter en stund.

Har du tips til hus eller hytter vi bør besøke? Send oss gjerne en epost

Publisert: