Den slitne leiligheten har blitt et delikat og moderne hjem

Det ble mer jobb enn de hadde tenkt seg, men resultatet ble bra. En traust borettslagsleilighet fra 80-tallet ble forvandlet..

NYTT. -Det var ikke gjort noe i denne leiligheten siden blokken ble bygget tidlig på 80-tallet, så vi skjønte jo at det kom til å bli mye jobb.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Jeanette (31) og James Bell Ocampo (33) bodde i en treromsleilighet på Rødtvet i Oslo, men da de hadde fått to sønner på rappen, begynte leiligheten å bli litt for trang.

Hun er oppvokst på Kurland i Lørenskog og han på Løvenstad i Rælingen, og det var naturlig begynne å se seg om etter en større leilighet i hjemtraktene.

Etter litt leting, fikk de kjøpt en femroms i Blystadlia i Rælingen, Akershus. Riktignok en svært sliten femroms.

Leiligheten hadde laminatgulv og slitte, ujevne vegger med strie. Lister og dører var i brun plast.

Toalettet hadde grønt gulvbelegg og blå vegger, og det gamle kjøkkenet var slitt og stygt.

Mellom kjøkkenet og spisestuen var det en lettvegg med bueinngang. På soverommene sto det gamle, grønne garderobeskap i plast.

Les også

Dette bør håndverkeren koste per time

TRIVES. Familien Bell Ocampo totalrenoverte 80-tallsleiligheten til et nesten helhvitt hjem.

Mye jobb— Det var ikke gjort noe i denne leiligheten siden blokken ble bygget tidlig på 80-tallet, så vi skjønte jo at det kom til å bli mye jobb. Men at det var mye, det visste vi heldigvis ikke, sier Jeanette og ler der hun sitter i den hvite og delikate stuen.

— Vi måtte selge leiligheten i Oslo, og hit kunne vi jo ikke flytte før vi var ferdige, så da bodde vi hos familie mens vi pusset opp her. Det var litt styr med en toåring og en baby, men alt går når man må. Vi fikk heldigvis litt barnepass slik at jeg også kunne hjelpe til med oppussingen noen timer innimellom, men det meste var det James som gjorde, med god hjelp fra familie og venner.

De rev alt, satte opp nye gipsvegger, installerte nytt kjøkken, la nye gulv og malte.

Opptatt av trender og interiør?

Les også

Sjekk hvilke farger trendekspertene mener blir 2017s mest populære farger

SOVEROM. Jeanette har hengt opp taklampen i et grovt tau. Rundt sengen har hun hengt opp tyllgardiner.

Alle dører og lister ble byttet ut og malt i samme hvitfarge som veggene.— Badet ventet vi litt med, det var til å leve med en stund, så det tok vi i ferien året etter. Kjøkkenet fikk vi fagfolk til å sette opp, men resten gjorde vi stort sett selv.

Les også

Funkishus i betong: Folk spør fremdeles om de skal sparkle og pusse betongveggene, men det skjer ikke

Byttet ut alt

Noen måneders med intens jobbing ga resultater, og snart kunne familien flytte inn i sitt nye hjem.

Siden har familien blitt utvidet med enda en smårolling.

I den 108 kvadratmeter store leiligheten har de innredet tre soverom og ett kontor.Mikael (7), Liam (5) og Adrian (2) leker mye i stuen, men på sikt blir det ett rom til hver.

Jeanette har alltid vært interessert i interiør, og nå som hun har småbarn og er mye hjemme, har interessen utviklet seg til å bli en hobby.

I leiligheten i Oslo hadde de en klassisk stil med lysekroner og mørke gulv. Totalrenoveringen i Blystadlia gjorde at Jeanette kunne tenke helt nytt.

— Vi byttet ut omtrent alt vi hadde. De som kjøpte leiligheten vår i Oslo, ville gjerne overta en god del av møblene også, så det ble heldigvis ikke et veldig stort flyttelass. Jeg var veldig klar for en hvit base, jeg har kommet frem til at det er det som er min stil. Jeg trives med hvitt, og hvis jeg vil ha litt forandring, er det enkelt å bytte ut noen puter eller sette inn noe med farger, så blir uttrykket helt annerledes. Jeg har frie tøyler, James synes det er fint uansett hva jeg gjør, jeg er heldig sånn, sier Jeanette. Det var ikke gjort noe siden byggeåret 1965:

Les også

Pusset opp 60-tallshus: Totalrenoverte og fikk mer lys, lavere strømregning og fasjonabel utsikt

Nordisk stil

Hun hadde et klart bilde av hvordan hun ønsket at den nye leiligheten skulle se ut.

Den skulle ha en nordisk, lys stil, og inspirasjon hentet hun på Instagram og i interiørmagasiner.

— Jeg liker å ha elementer av natur for å bryte opp i det hvite og svarte. Hvitt kan være kaldt, men hvis man bringer inn treverk og litt etnisk preg, synes jeg det blir mer varme i alt det hvite og rene. Det jeg er aller mest fornøyd med i denne leiligheten, er planløsningen i stuen med store flater som gir en åpen følelse og er et samlingspunkt for familien. Jeg liker at det er store vinduer som slipper inn masse lys, og så er jeg veldig fornøyd med gulvene.Når Jeanette har sett for seg noe hun tror kan passe i innredningen, starter hun jakten for å finne nettopp de gjenstandene.

DETALJ. Fra stuen.

Impulskjøp skjer ikke så ofte.— Jeg leter mye rundt på nettet, og det er så greit – der finner man jo alt! Det er veldig greit å slippe å dra rundt i masse butikker når man har småbarn. Jeg føler ikke at jeg kaster meg på trender, jeg kjøper aldri noe fordi det er moderne, men det er klart jeg blir påvirket, jeg også. Jeg likte jo det mørke, lune før, og nå liker jeg dette. Det kan godt hende at stilen min forandrer seg gradvis i årene fremover, og det er vel egentlig bare én ting jeg er helt sikker på: Jeg kommer aldri til å ha retro-stil. Det kan være fint hos andre, men det passer ikke for meg, jeg er ikke der .

Publisert: