Gangen vår- før og etter

Mål: få det lyst, åpent og ryddig.

  • Nina Holst
Publisert: Publisert:

Hei Nina fra Stylizimo her! Jeg titter innom for å dele et nytt oppussingsprosjekt fra vårt 80-talls hus som renoveres. Nå er det gangen som har fått seg en aldri så liten makeover som jeg ønsker å dele med dere.

Minty-Breeze_hall

Som med de fleste andre rommene i huset, så var furu dominerende, og gangen var ikke noe unntak. Og som dere ser på ETTER bildet, var det furu på både vegger og i tak.

Siden gangen er det første rommet gjestene kommer til, føler jeg det er viktig at det fremstår som imøtekommende, og for å oppnå dette ble målet med oppussingen at det skulle være lyst, åpent og ryddig.

Gangen ETTER:

Minty-Breeze_hall

Så med dette målet var det litt som måtte gjøres som dere ser på FØR-bildet, og her er en liste over hva vi gjorde:

- Vi fjernet alle lister (rundt vindu, dører, tak og gulv) for å få et mer moderne utseende

- For å åpne opp rommet fjernet vi mellomgangen. Vi tok også bort en dør mellom gangen og stuen

- Taket og veggene ble gipset for å dekke furuen og få rette vegger

- Veggene ble malt med LADY Pure Color 7163 Minty Breeze – en nydelig grålig mintfarge.

- De gamle røde flisene på gulvet ble fjernet, og vi la det samme furu gulvet som på kjøkkenet med samme behandlingsteknikk (luting, hvitoljing og deretter en matt lakk) for å sikre lik overgang mellom rommene.

Les også Kjøkkenet vårt- før og etter

Fargen vi valgte gir rommet en fin velkomst og en myk overgang til resten av huset. Den passer også perfekt til de hvite detaljene og gulvet i rommet. Gangen var nå endelig lys og åpen.

Minty-Breeze_hall

Siste punktet var da ryddig, og jeg lette en del etter en passende løsning her. Jeg hadde ikke lyst på et dominerende klesskap, men trengte fortsatt plass til blant annet sko, slik at dette ikke blir liggende på gulvet. Etter litt leting kom jeg over IKEA sin STUVA kolleksjon som egentlig er beregnet for barnerommet, men som passer ganske utmerket til det behovet jeg har. Her er det mange skuffer til sko, samt et skap som er stort nok til jakker. Jeg har også montert et par løse knagger for å få ekstra plass til jakker og vesker.

Om du trenger en liten oppgradering i gangen, så håper jeg du fikk noen ideer med på veien. Noen ganger er det enkle løsninger som skal til for å få orden i sakene !

Les også Stuen vår- før og etter

Ha en fortsatt fin sommer!

Minty-Breeze_hall

Foto: Nina Holst / Stylizimo

Publisert: