– Jeg beundrer de som får det til å fungere med farger

Astrid Midthun Sund (25) setter pris på svarte og hvite kombinasjoner. Hun beundere de som får det til å fungere med farger, men selv blir hun fort lei.

  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:

Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt?

Hjemmet vårt er oss! Det er funksjonelt og minimalistisk akkurat slik vi liker det. Det er veldig åpent og det innbyr til samvær, samtidig som jeg setter pris på at det også er tilrettelagt for «egentid» til både voksne og barn.

Ukas Instagrammer: Egil Farstad

Hva er et hjem for deg?

Det er en plass vi kan slappe av sammen, og alene, samtidig som det også må innby til sosialt samvær med nære og kjære. Jeg elsker at vi har det så åpent mellom kjøkken og spisestue, slik at vi kan være sammen med gjestene når vi lager mat. Hjemmet må også være en plass vi kan leve, og ikke være redd for å bruke møbler og innredning.

✖️Livingroom Minner om at du kan laste ned appen til @framkalla i profilen min, og bestille dine egne minner rett fra mobilen�� – Nå skal jeg på en etterlengtet middagsdate med min kjære før jeg reiser offshore igjen! �� //reklame . . . . . #framinglife #framkalla #livingroom #inspiration #nordichome #interiordesign #homedecor #roomforinspo #interiorinspo #interior4inspo #myhome #interior123 #nordicinspiration #ourluxuryhome #whiteinterior @white.interior #dream_interiors #bobedre #charminghomes #interior_delux #mynordicroom #ukensprofil @hanneromhavaas @futurenordichome #inspoweekend #decoração #mitinspo @mitlyse #ukensinstagrammer @abito.no #delmittbilde #interior #jegfremsnakker @hvitelinjer @white.interior #interior4all #houseinspo365

Hvordan har interiørstilen din endret seg med årene?

Da jeg flyttet hjemmefra som 18-åring var jeg helt frelst av "chabby chic-stilen", og skulle ha det veldig koselig overalt. Interiøret besto av nips og halvslitte møbler. Da jeg kjøpte mitt første hus, modererte jeg den stilen litt mer mot det minimalistiske, men fortsatt med mye pynt og tekstiler.

Da jeg etter hvert flyttet inn til han som nå er min mann, i et nybygd funkishus, ble det en radikal stilendring.

Nå vil jeg ha det så enkelt som mulig, og setter pris på design som er annerledes. Jeg vil mye heller ha få, store, kule blikkfang enn mange små gjenstander. Slik som stolen som henger i taket i stuen vår.

Ukas instagrammer: Henriette Wolden

Hva har vært vanskeligst å innrede i hjemmet ditt?

Det som har vært absolutt vanskeligst har vært den ene veggen i stuen. Der ble jeg aldri enig med meg selv, og har forandret flere ganger i løpet av de siste årene. Den har hatt flere forskjellige farger og møbler, men jeg endte på en mørk, rolig farge, med noen litt spesielle bokhyller.

✖️Kitchen Vi har kost oss i hele dag, så deilig å ha mannen hjemme på påskefri�� . . . . . #kitchen #kitchendesign #inspiration #nordichome #interiordesign #homedecor #roomforinspo #interiorinspo #interior4inspo #myhome #interior123 #nordicinspiration #ourluxuryhome #whiteinterior @white.interior #dream_interiors #bobedre #charminghomes #interior_delux #mynordicroom #ukensprofil @hanneromhavaas @futurenordichome #inspoweekend #decoração #mitinspo @mitlyse #ukensinstagrammer @abito.no #delmittbilde #interior #jegfremsnakker @hvitelinjer @white.interior #interior4all #astridm_interior #houseinspo365

Hva er viktigst når du innreder?

For meg er det viktig at tingene kan brukes. Vi er en stor familie, og har ofte venner på besøk. Det må være funksjonelt, samtidig som det er fint og passer inn med resten av huset.

Ukas Instagrammer: Laila Lillerovde

Forandrer du innredning i takt med årstidene?

Jeg skulle ønske jeg kunne svart ja her, men sannheten er at jeg ikke gjør det.

Jeg er også veldig dårlig til å pynte til høytider, slik som jul og påske.
Det har mye å gjøre med at vi nesten aldri er hjemme i høytidene. Jeg kommer fra Nord-Norge, så vi reiser ofte opp dit, eller så er jeg ute på jobb offshore. I fjor var den eneste julepynten vi hadde ei nisselue til Kay Bojesen sin ape, og ei adventsstjerne i vinduet.

Jeg synes så klart det er deilig å bytte ut «vinterinteriør» med litt mer sommerlige ting, samt andre veien igjen. Men de store forandringene tar jeg slik som de faller meg inn uavhengig av årstidene.

Ditt beste interiørtips?

Alle sier at man må finne sin egen stil, men hvordan gjør man egentlig det? Jeg henter i hvert fall mye inspirasjon fra andre, og lager min egen vri på det slik at det passer inn hos oss.

Men mitt beste tips må likevel være og ikke være redd for å feile, vær tro mot det du selv liker, og det du tror blir bra hos akkurat deg.

– Du må gjøre det som føles riktig for deg

Hvilke type bilder gir best respons på Instagram?

Hos meg er det alltid oversiktsbilder som slår best an.

Tidligere var det gangen vår det rommet som fikk best respons, men etter vi fikk ny sofa i stuen, er det stuen som er ny favoritt hos følgerne mine. Ellers får jeg også ganske god respons på trappeoppgangen vår.

Hvor henter du inspirasjon fra?

Jeg henter mye inspirasjon på Instagram. Det var jo i utgangspunktet derfor jeg lagde min egen konto, slik at jeg kunne samle interiørinspirasjon på en annen plass enn min private konto.

Ellers er jeg fast leser av mange interiørmagasiner, så der henter jeg også mye inspirasjon til hjemmet vårt.

Hvordan redder du situasjonen hvis du får uventet besøk og hjemmet står på hodet?

Jeg bruker mye tid på rydding og ordning hjemme fordi jeg har problemer med å slappe ordentlig av dersom jeg vet at noe skulle vært gjort, eller dersom det er mye rot.

Det er så klart ikke strøkent hos oss hele tiden, så hvis det da kommer uventet besøk blir det litt stressrydding (les: putte ting der de ikke hører hjemme) og sette på kaffe. Jeg har også alltid duftpinner hjemme, noe som gjør at det alltid lukter friskt og nesten nyvasket!

Ukas instagrammer: Kari Haugsrud

Dine instafavoritter?

Jeg har fått god kontakt og blitt venner med flere via Instagram, og det er så mange som inspirerer meg på forskjellig vis. Men dersom jeg må velge er dette noen av mine favoritter: @egilfarstad @carlberg_home @casa_caroline @hvitelinjer @cathrinedoreen @frk.fornebu @stinegskjerveggen @frufjellstad
Jeg kunne ramset opp mange fler, Instagram florerer av flinke folk!

Har du noen gang gjort et skikkelig bomkjøp?
Til min manns store frustrasjon gjør jeg bomkjøp nesten hele tiden! Jeg er derfor flittig bruker av Finn.no.

Likevel er det heldigvis ikke noen av dem som har vært ordentlig krise, det er vel heller det at det ikke ble slik som jeg i utgangspunktet tenkte, eller at det ikke passet helt inn likevel. Jeg sliter også med at jeg gjerne liker møbler og dekor bedre hos andre enn hos meg selv når jeg først får det i hus.

Ditt beste instagramtips?
Vær raus, og by på deg selv! Jeg synes selv sistnevnte er vanskelig, men jeg skal virkelig prøve å by mer på meg selv.

Jeg er nok alt for redd for hva folk skal tenke og mene, og det er jo skummelt å vise en personlig side av seg selv til 35.000 mennesker.

På instastory har man jo muligheten til å dele av seg selv, og jeg setter stor pris på å få se en litt mer personlig side av dem jeg selv følger på Instagram. Man får et bedre forhold til kontoen når man føler at man «kjenner» personen bak litt bedre.
Linda-Mathilde bak kontoen @carlberg_home er en stor inspirasjon når det kommer til det å by på seg selv!

Ukas instagrammer: Hanne Rom Havaas

Begynte på Instagram fordi:
Jeg ville skille interiørinteressen fra min private konto. Jeg ønsket å samle all inspirasjonen jeg fant på et sted, og opprettet derfor @astridm.interior
Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg skulle sitte her etter to år med 35.000 mennesker som følger meg og min hobby. Det er jo helt vilt, og veldig gøy!

Hvordan vil du beskrive stilen din?

Minimalistisk og nordisk. Jeg liker orden, men jeg kan også like litt «kaos satt i system».

Jeg er veldig fargeløs og setter pris på svarte og hvite kombinasjoner. Jeg beundrer andre som får det til å fungere med farger, men jeg blir selv veldig fort lei. Jeg elsker grønne planter og tilføyer heller litt farge på den måten.
Har du en favoritt-ting på bordet?
Det må bli lysestaken «Kubus» fra Bylassen. Både den lille på stuebordet og den store versjonen på kjøkkenbordet.

Jeg elsker vel egentlig alt fra Bylassen når jeg tenker meg om. Samlingen blir bare større og større!

Publisert: